jardenberg kommenterar – 2009-09-23

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-09-23”

  1. Tack Jocke, jo jag har ju varit passionerad nätofil sedan 1992 kanske och orsaken till att jag drog igång Bahnhof 1994 var att jag helt enkelt ville att fler skulle få komma in i gemenskapen och den värld där de själv kunde uttrycka sig och nå alla andra. Det som bara hade varit förbehållet en liten elit i olika enkelriktade sändarmedier, bland annat mig själv. Jag försörjde mig på heltid som kultursidesskribent då efter att ha “godkänts” av en del redaktörer i etablissemanget. Försök att driva tillbaks nätet till redaktörsfiltrerade sändarstrukturer har sedan dess gjort mig passionerat upprörd, speciellt organisationer som medvetet och systematiskt demoniserar Internet med absurda siffror för att påverka media -> opinioner -> politiker -> lagstiftning. Och när varje steg i den där kedjan bara ansluter sig till det där som jag illustrerar på bilden, ja då vaknar tigern i mig. Du anar inte hur mycket jag var tvungen att tona ned mig själv innan jag tryckt på submit. Eller så gör du det :)

    Reply
  2. Jodå, du anar helt rätt. Och precis som du biter jag i kudden med varierande framgång. Men jag har med tiden blivit allt mer varse att ett mildare tonfall når fram bättre. Får väl se till att ha en snällblogg och en argblogg. Come to think of it, det har jag ju nästan.

    Anyway, tack igen för kanoninlägg, och ser fram emot den ångande, frustande fortsättningen. Bli aldrig trött och okantig.

    Reply

Leave a Reply