jardenberg kommenterar – 2009-11-21

 1. Resumé: Svenskt rekord i flashmob
 2. – Kul grej, men… ”The term is generally not applied to events organized by public relations firms or as publicity stunts”

 3. Därför har fokus.se varit trasig
 4. – Kolla din wp_options

 5. Krönika « Bloggvärldsbloggen
 6. – Mymlan skriver Aftonbladetkrönika om smileysarna och samlar alla texter här. Lite lördagsföda för tanken.

 7. ∞labs: An open letter to Cupertino about the App Store.
 8. – Mycket bra kritik mot Apple Store nu. Snart måste väl ändå apple faktiskt bemöda sig och göra något åt saken?

 9. Google Trends: kindle,iphone
 10. – Så var det dags för en liten trendkurva igen. Bara för att friska upp minnet och hålla ögonen på bollen.

 11. BBC News – What happened to Second Life?
 12. – Reuters pulled its correspondent in October 2008. When asked about his virtual experience, Pasick says: “It isn’t a subject we like to revisit.”

  Så kan vi nu börja betrakta SL för vad det är/var?

 13. Tre typer du hittar i sociala medier – och hur du bemöter dem | Pers Värld
 14. – Alltid intressant att försöka kategorisera företeelser, men jag är inte helt övertygad om att det här inte är liiite för trubbigt. Jag är nog till stor del både idealist och kapitalist (idealkapitalist), men inte gör det mig till turist?

 15. Tahonga – Wikipedia
 16. – Gårdagens afterwork med delar av malmöbubblan – och firandet av att Björn och Miriam var åter i stan – avslutades på Kramer (oklart hur det gick till egentligen). Men glädjen var fullständig när jag insåg att Donna från Tahonga stod i baren. (hittade en bild här: http://frilansarna.blogg.se/210705135024_den_gamla_goda_tiden.html). Det finns väl inte en malmöbo som inte har ömma minnen från den underbara krogen. Det behövde bara sägas.

 17. Brevhemlighet?
 18. – Vad kan få tullverket att öppna ett platt brev?

 19. Läsare avslöjade Gardell
 20. – Riktigt cool story om hur snabb läsarmedverkan leder till god journalistik. Mer eller mindre i realtid.

 21. I think this summarizes everything.
 22. – En gammal bild som bubblade upp igen, och jag påminner mig själv om hur klokt det är.

 23. Digitala Affärer » Blog Archive » Twitter ställer nya frågor – bokstavligen
 24. – Ja, det är spännande med semantik, och jag tycker det här är semantik när det är som allra mest spännande.

 25. Dagens citat: Stefan Hallgren
 26. – Stefans gästblogg skapar lite ringar på vattnet. Välförtjänt.

 27. SJ:s Årskort Guld stoppade bussen “Hilda”
 28. – OMG! WTF?

 29. Help needed to bust ridiculous podcasting patent
 30. – Ett bar och vettigt upprop. Dumpatent måste bestridas.

 31. Är influensavaccinet värdelöst nu när viruset har muterat?
 32. – Humor: “Och det muterades i Norge så nya varianten är lite dummare.”

 33. Robots.Txt and the .Gov TLD
 34. – Jäkligt intressant. Och dumt. Klart att publika och offentlga websajter per default ska vara publika och öppna. Här hemma kunde jag konstatera att de flesta myndigheter inte hade någon robots.txt alls. Men det var ju ett par månade sedan.

 35. What Makes an Entrepreneur? Four Letters: JFDI
 36. – Mikael Pawlo har koll så när han tipsar och skriver: ”Veckans bästa bloggpost, skriv ut och läs, det är värt att döda ett mindre träd för detta” då är jag beredd att tipsa vidare efter att bara ha skummat (sitter på 5th Ministeral eGovernment Conference och multitaskar hårt)

 37. Twitters 15 hetaste journalistprofiler – Dagens Media
 38. – Åhhh så dumt. ”På Twitter är formeln för att mäta status enkel. Ju fler personer som följer dig, och ju förre du själv följer, desto bättre och viktigare är du.” Vilket alltså leder fram till att Annika Lantz leder – med noll vänner. Grattis som fan.

  Dagens media, skärp er!

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-11-21”

 1. Vet inte riktigt vad din poäng är med Kindle vs. iPhone med en Google Trends jämförelse(?), men det intressanta med Kindlen är ju eInk och skärmteknologin i sig samt hur eReaders kommer att förändra värdekedjan för publishing. Conde Nasts egen läsare är ju ett tydligt (oväntat proaktivt) exempel på just det senare:

  http://besttabletreview.com/wired-shows-off-a-c

  Att Kindlen i sig är värdelös som produkt är ju en annan femma. Teknikgenombrotten är här och med böjbara ännu tunnare och billigare läsare i färg med bättre UIs som ligger runt hörnet i kombination med att miljörörelsen till slut får upp ögonen tycker jag det här känns jätteintressant när det gäller magasinförlagens kommande 3-5 år.

  Reply
 2. Jag tror du vet vad jag tycker om hela eink-hypen, som väl snart går in på sitt femtonde år utan att egentligen lossnat. Det är en gammal industris desperata livlina – som tyvärr är helt fel ute. Men det är ju inte så mycket nytt för att komma från mitt håll…

  Reply
 3. Är nog från tiden innan jag började följa dig i så fall, så får göra några sökningar på det och läsa.

  Själv är jag rätt positiv. Inte minst med tanke på ChLCD samt elektroforetisk eInk samt det faktum att många stora drakar äntligen funnit det värt att satsa hårt på segmentet nu.

  Det är ju egentligen den förutsättningen som krävs för att få ner priserna till en rimlig nivå och böjbara, extremt tunna skärmar i färg som går att applicera på en mängd digitala devices som redan produceras i stora volymer och som det finns en stor befintligt marknad för gör den här tekniska utvecklingen särskilt intressant.

  Är knappast en tillfällighet att många spelare ger sig in på den här marknaden just nu. Även sådana som kommer in från helt oväntade håll, t.ex. Bridgestone från produkthållet och först Amazon och nu Conde Nast från innehållssidan med starka intressen kring själva värdekedjan gentemot slutkonsument.

  Jag tror helt enkelt att tiden för ett genombrott kommersiellt är precis runt hörnet och att marknaden är mogen.

  Reply
 4. Du kan börja läsa mitt sista (seriöst, iaf hoppas jag det) inlägg i frågan: https://jardenberg.se/e-papper-for-sista-gangen/

  Och Bridgestone nya? De lovade ju guld och gröna skogar på det här området redan 2006.

  Den enda riktiga, reella, utvecklingen som sker på det här området handlar om semantik. De gamla epapperkramarna skruvar hela tiden på definitionen så att man snart kan peka på en iphone och säga: ”se där, vad var det vi sa!”

  Reply

Leave a Reply