jardenberg kommenterar – 2009-12-15

 1. Bit.ly Goes Pro, Tells Goo.gl To Suck.it
 2. – Härligt att bit.ly bit.er tillbaka.

 3. Startup Bloodbath in Social Media?
 4. – Skillnaden på Darwins evolution och den evolution som sker i internetvärlden är att det inte bara handlar om survival of the fittest. Det handlar också om hur de stora suger upp och implementerar de “bästa” mutationerna. Good or bad? Det beror kanske på om det sker på idéplanet eller på det mer affärsmässiga planet.

 5. Official Google Blog: A deep dive on display advertising
 6. – Det här bör vi nog fan försöka bevaka. Ett webinar om Googles syn på den mer traditionella delen av internetannonseringen (inte sök).

 7. Google URL Shortener
 8. – google lanserar en egen urlförkortare som givetvis heter goo.gl. Så hamnade grönland i centrum, en smula iaf. Används än så länge bara av googles tjänster internt, men det är väl bara en tidsfråga. Antingen att den blir publikt tillgänglig eller att internet blir en google-tjänst ;)

 9. Content Management Systems are a dying breed
 10. – Men å andra sidan låter ju det här som en ganska hårdnackad inställning också. Jag menar, faktum är ju att det ibland är helt rätt med ett off the shelf CMS (påfallande ofta wordpress;)

 11. Yttrandefrihet – eller va?
 12. – Åhh, Anna. Ibland har du så svårt att skilja det ena från det andra.

 13. How The White House Keeps Track of Cabinet Members’ Smartphones [PIC]
 14. – 1. det här är hur sött som helst. 2. var är alla iPhones (förmodligen kvar i deras fickor – vissa telefoner lämnar man helt enkelt inte ifrån sig)

 15. When Falling Circulation Is A Good Thing
 16. – Intressant om priselasticitet. Must investigate.

 17. Resumé: Tidningen som kopierar sig själv
 18. – Skrattar så jag trillar av stolen. Helt otroligt!

 19. DN väljer Drupal av Good Old för DN Skola
 20. – Man får väl anta att det ska bytas mot EPIserver inom kort.

 21. Årskort Guld med Resplus gäller EJ på SL! « Årskort Guld SJ
 22. – Men för fan. Så här får det inte gå till. Och det är ju charmerande att förvirringen fortsätter i kommentarsfältet när en “expert” ska rycka in. Jisses.

 23. Optimizing WordPress for Search Engines
 24. – konkreta tips för alla oss WP-junkies

 25. Seth’s Blog: What Matters Now: get the free ebook
 26. – Grymt projekt: ”Here are more than seventy big thinkers, each sharing an idea for you to think about as we head into the new year. From bestselling author Elizabeth Gilbert to brilliant tech thinker Kevin Kelly, from publisher Tim O’Reilly to radio host Dave Ramsey, there are some important people riffing about important ideas here. The ebook includes Tom Peters, Jackie Huba and Jason Fried, along with Gina Trapani, Bill Taylor and Alan Webber.”

  Det blir nog en egen bloggpost så småningom, måste bara hinna läsa först.

 27. Nya stora Lilla Gumman
 28. – Vilket kalasgäng. Det här ser jag fram emot!

 29. Mitt i steget: Peter Holmlund ska få Metro att växa på nätet
 30. – Grattis till både Peter och Metro. Men jag levererade faktiskt ett ännu smartare namn till dem – men den jäkeln vägrade ut sig. Nåja, nästa gång så…

 31. Du är ingen spansk stjärnkock. Lyssna på besökaren.
 32. – I de enkla formuleringarna ligger det smarta. Som skillanden mellan att fråga kunderna ”vad de vill ha” och att fråga ”vad de vill”. Bra där Fredrik!

 33. Where The Digital Music Business Is Headed In 2010 (And Why 2009 Was So Disappointing)
 34. – Det händer mycket på musikfronten. Undrar om det är fler än jag som börjar känna en viss oro för att spotify får nöja sig med att vara en europeisk tjänst?

 35. Mina erfarenheter från streaming av Internetdagarna
 36. – Intressanta reflektioner om att sända live. Och jag skriver såklart under på alla hurra-rop för Bambuser. De är stensäkra.

 37. Twitter Formats, a way to truly evolve Twitter.
 38. – Fascinerande projekt. tEvolve får bli mitt bidrag till formatskörden ;)

 39. Don’t Look Back
 40. – Riktigt, riktigt bra råd om att vart man bör fästa blicken. Inte på det som varit – utan framåt. Mot nästa steg. Alltid på väg. Unlearn everything.

(Igen blev det lite för många kommentarer. För att se de sju som inte fick plats får du klicka runt här)

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-12-15”

 1. Noterade att @rogeraberg höll med om att CMS suger i sin post också: http://rogeraberg.posterous.com/alla-cms-ar-usla

  Själv tycker jag att både Nyman och Åberg beskriver WordPress när de pratar om de modulära, slimmade system som man BORDE använda.

  Visst vore det trevligt om innehåll i CMS sparades i nån slags standardiserat format så det gick att byta CMS men behålla innehåll enkelt, men å andra sidan är iaf WordPress så lätthackat att det är en smal sak att koda en egen konverterare/gateway den dagen man vill exportera innehållet.

  Oj, det här blev många ord för att säga nåt så enkelt som “Länge leve WordPress” märker jag. :)

  Reply

Leave a Reply