Annonser i RSS:en

Den uppmärksamme läsaren har nog redan sett det: jag kör ett test med att låta feedburner och adsense bränna in en annons på varje inlägg i feeden. Och jag gör mig inga visioner om att tjäna ett öre på det, utan det är ett rent test. Jag vill kolla annonskvalitet, implementering, uppföljningsmöjligheter etc. Men mest av allt vill jag testa era reaktioner.

Hur mycket stör det? Är det ett “pris” du tycker är motiverat för att få hela texten och inte bara utdrag? Är det bättre med bara textannonser, eller är mer traditionella banners också ok? Är det mer ok om man begränsar frekvensen till vart tredje inlägg? Är det mer ok på visst innehåll än på annat?

Tyck till.

12 thoughts on “Annonser i RSS:en”

 1. Feeds med reklam i bläddrar jag förbi mycket snabbare, har svårare att hålla intresset uppe känns det som. Texten känns plötsligt inte lika “angelägen”.

  Reply
 2. Tänker knappt på dem överhuvudtaget, än mindre läser dem. Om det däremot skulle vara videoannonser som jag har sett i t ex Guardians feeds ibland, då känns det. Inte minst pga den lilla laddningstiden som får gReader att bromsa eller hicka till.

  Reply
 3. Tycker inte man tänker på det. Att däremot bara välja mellan utdrag eller feed med annons tror jag inte är så bra. Min erfarenhet är att man lätt tröttnar på feeds som inte är kompletta.

  Reply
 4. Så länge annonsen inte kommer mellan dina stycken är det ok. Längst upp eller ner gör att det kan ignoreras i mitt huvud.

  Reply
 5. Jag blir lite störd av annonser, inte lika mycket av dom här som av Evony-annonser, dvs blinkande animerade monster. Icke-kompletta feeds avprenumererar jag dock!

  Reply
 6. ahaa, jag trodde det var google som börjat lägga in annonser i reader, så jag hade tänkt gå över till en desktop-rss-läsare istället, men då är det du som är boven i dramat alltså!

  Reply
 7. Inga problem med annonserna. Stör inte mer än på en webbsida (OK, kanske inte riktigt sant när jag läser i N95:an, där scrolln är lite seg, men…) och det är ett pris värt betala för smidigheten i att få allt samlat i ett verktyg.

  Reply
 8. Jag tycker att det är helt okej, bara det är annonser som matchar ditt innehåll bra, då är jag även intresserad av annonsernas innehåll.

  Reply
 9. Vi lägger in annonser i alla våra feeds. Ger inga pengar heller, men känns som ett viktigt test, precis som du säger.
  Och precis som kommentarerna här har vi haft ytterst få negativa reaktioner.

  Reply
 10. “Är det ett “pris” du tycker är motiverat för att få hela texten och inte bara utdrag?”

  Själv skulle jag föredra omvänt. Utdrag i RSS utan reklam alls med klick in till siten för att läsa rubbet som “pris”. När jag läser nyheter via RSS är det verkligen i en mood “skumma av vad är intressant” och då skummar jag definitivt bort reklam helt och hållet.

  Reply

Leave a Reply