jardenberg kommenterar – 2010-01-21

 1. www.lotten.se: Banala grubblerier (uppdat.)
 2. – Åhh, telefonkiosk. Minns du?

 3. Misstanke om dataintrång. Ansluta till internet olagligt? « MMN-o
 4. – Det här är en helt fantastisk historia, som verkar koka ner till något så enkelt som en fullständigt förvirrad kommunal it-avdelning. Kan det verkligen vara så?

 5. Man Buried in Haiti Rubble Uses iPhone to Treat Wounds, Survive | Gadget Lab | Wired.com
 6. – iPhone. Never leave home without it…

 7. Older brains make good use of ‘useless’ information! – Baycrest
 8. – Det här kändes gott att läsa, ålderdomen närmar sig med stormsteg. Och helt allvarligt – i allt annat omfamnar jag verkligen åren. Tycker det är skönt att bli äldre och mer erfaren. Men jag är lite bekymrad för min hjärna. Jag vill inte börja glömma, vill inte tappa tempo, vill inte få svårt att leta upp just den där informationsbiten i just det där avlägsna hörnet av skallen…

 9. Bill Gates launches new site, offering peek inside his mind
 10. – Känns som Bill Gates härmar mig, nu när han också bygger en ego-sajt. Men ”the gates notes” är ett klart sämre namn…

 11. YouTube – Broadcast Yourself.
 12. – Yay, nu kan du testa HTML5-youtube. Rock on!

 13. Google Street View till Sverige – IDG.se
 14. – Välkomna till Street View Sverige, här är länken för att läsa mer: http://bit.ly/6NGvrn och här är en titt in i min vackra park http://bit.ly/5komyE

 15. YouTube – Crazy Cube Illusion!
 16. – Snyggare än pac-man versionen, men kanske än då inte lika smart som ”Crazy nuts”. Optiska illusioner är charmerande.

 17. YouTube Confirms Live Cricket Deal; Not In U.S.; Big Ad Push
 18. – Det här twittrade jag ut redan igår, men nu kommer det lite bättre texter. Google/Youtube ska alltså sända sport live (fem min fördröjning mot live-tv). 60 matcher Cricket blir det, och det är en gigantisk affär.

  Och nu snackar man inte automatiserade annonsköp, det här ska säljas till ”a limited number of sponsors”.

  I vissa aspekter är visst google ändå som vilket mediaföretag som helst…

 19. Serving better ads in Gmail
 20. – Jag blir (nästan) alltid imponerad när google kommunicerar adsense. Det enda som kunde maximerar det här är om rubriken istället varit ”Serving you better ads in Gmail” – för det är det som texten säger. Nu blir annonserna bättre, för min skull. Well done

 21. 120 000 för en Iphoneannons
 22. – Annonsen har legat där ett bra tag, men jag tror inte jag någonsin sett något annat än egenannonser där. Just nu Sportbladet. Men visst, man ahr en jäkla volym där, så med rätt säljare och rätt köpare kan det nog snurra till – även om 120K knappast är prutat och klart ;)

 23. I Kamerun
 24. – Spännande preview. Bra skrivet, men alleles för chatty för min smak i vad jag förväntar mig av en sådan här bok. Jag blev rastlös efter tre meningar.
  Men jag är inte målgruppen.

 25. Google Nexus One unboxing – Video – David Nilsson
 26. – Unboxing abuse.

 27. Conan: I'm 3 Days From "Biggest Drinking Binge in History" | NBC Miami
 28. – Conan i högform. Översatt från spanska: ”NBC is run by brainless sons of goats who eat money and crap trouble.”

 29. Bilden som Sydsvenskan stoppade – Lars Johansson
 30. – Jag gillar verkligen att Lasse, helt oombedd, tar upp de här frågorna och resonerar om dem. Kudos. (btw, det kommer en hd-länk till nedan – det kanske säger en del om mitt läsmönster)

 31. Helsingborgsbaserade Playahead lägger ner – hd.se
 32. – Darwin rules, en del av det naturliga urvalet. Som Helsingborgare (om än inflyttad) är det här så klart lite trist – men å andra sidan har Playahed fört en väldigt tynande tillvaro de sista åren. Det var inte otippat.

 33. Varför är det så bra att blogga? | Springtime.nu
 34. – ”Många hävdar att den digitala kommunikationen är så extremt snabb, men det är värt att poängtera att relationer tar minst lika lång tid att bygga upp på webben som någon annanstans” Word, som vi också säger ;)

 35. New York Times to Charge Frequent Readers of Web Site – NYTimes.com
 36. – Fascinerande 1: att man gör breaking news av en story som i huvudsak varit känd i ett halvår
  Fascinerande 2: att man gör breaking news av en händelse som ligger mer än ett år fram i tiden
  och
  Fascinerande 3: att man gör breaking news av en egensak. Det är som när aftonbladet i veckan skickade SMS, alltså en nyhetsflash – tjänsten jag betalar varje vecka för – när man presterat över 5 miljoner unika webbläsare på en vecka.

 37. Click on Program and it goes to web? – WebIS, Inc. Forums
 38. – Glöm inte städa bort beta-kod när du skeppar din iPhone-app. Den här incidenten är nu inne på femte dagen. Då hjälper det inte att CEO är hjärtskärande ärlig:

  ”We have royally screwed up on this one guys. We had put in a long time ago a beta expiration that was accidentally built into the release version of PI and we never removed it. That is what you are seeing. ”

 39. Adult social media use hits new highs
 40. – Grymma nyckeltal. 70% av alla vuxna (i US) läser bloggar, tweets och kollar hemmagjord video. En tredjedel postar något. Nästan 60% har en profil uppsatt på något socialt nätverk. Som sagt, grymma nyckeltal.

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-01-21”

Leave a Reply