jardenberg kommenterar – 2010-01-25

 1. Gå som VIP-gäst med Mindpark på Superbrands Awards · Mindpark
 2. – Fram till lunch idag kan du vara med och tävla. På galan möter du mindparkarna Jenni, Jenny och Morris.

 3. Led by Facebook, Twitter, Global Time Spent on Social Media Sites up 82% Year over Year | Nielsen Wire
 4. – Problemet med time spent är att det är svårt att mäta. Jag lutar mer och mer åt att de bästa måtten är de framåtlutade och aktiva. Interaktioner. Kommentarer. Inlänkar. Och för den delen, klick – fast utgående då…

 5. J. Nystrom Design » Blog Archive » Finjustera dina sökresultat på Google med röstning och kommentarer
 6. – Och som jag är inne på redan här https://jardenberg.se/searchwiki-google-blir-personligare/- man vet aldrig vilken betydelse ditt pillande får för andras sökresultat framöver. Men som Nyström skriver: ”det har inte tagit fart”, vilket givetvis gör mig osäker på om det ens finns kvar om ett år…

 7. Black Hat SEO Case Study: How Mahalo Makes Black Look White! | SEO Book.com
 8. – Generalangrepp på Jason Calacanas och hans Mahalo. Och det ser ut att vara väl underbyggt. Vore intressant att höra @nikkelin och gänget kommentera.

 9. Brain can’t handle more than 150 Facebook friends – Health – Health & Fitness – Life – The Times of India
 10. – Jag hänvisar ofta till Dunbar i olika sammanhang. Men det finns en väldig skillnad på förr och nu i hur det kollektiva fungerar och vilka möjligheter det finns. Givetvis finns det olika lökringar i våra relationer. Från den innersta med familjen till den yttersta med våra facebook-bekantingar. Men verktygen gör att vi kan upprätthålla ”en sorts” relation där det tidigare var omöjligt. Anteckningar i adressboken, evighetssök i mailen, google, bilder på flickr. Massor med möjligheter som gör att vi kan koppla ihop även en löst hållen relation till något mer.

 11. 14 Cool and Unusual Food Creations
 12. – Köttbilen är min favorit.

 13. Whisper comments on Talking To Pirates – The people who steal software
 14. – Jag brukar ju skoja lite om Reddit, och de flesta länkar jag hittar där är av det putslustiga slaget. Men här är en kommentar som verkligen sticker ut. Långt, fullt formaterat, men verkligen läsvärt. Så gör nu det. Läs.
  ”PIRACY IS A MARKET CORRECTION.
  It’s automatic. I find myself copying software which disappoints, and paying eagerly for the titles I know are worth it. I don’t consciously try to act like a market force. It just happens.”

 15. Full Body Scanner FAILS To Detect Bomb Parts During Demonstration (VIDEO)
 16. – Strålande arbete av det tyska tv-programmet.

 17. jardenberg.se | WooRank
 18. – Grymt bra rapport. Du måste förstås fortfarande veta vad du ska göra av den, hur den ska tolkas, men det är ju en annan femma. Den här gillade jag skarpt.

 19. Brightcove Wants To Take “TV Everywhere” Beyond Your Cable Company’s Video Website
 20. – Intressant att notera hur tv-bolagen (även de som är fräscha, som Brightcove) nu verkar upprepa tabbarna från dagspress.

 21. Radio Nord och kampen mot mediepiraterna – DN.se
 22. – Härligt stockholmsperspektiv. Själv tänker jag inte låta någon glömma Radio Syd. http://home.swipnet.se/offshoreradio/radiosyd/

  (för att inte tala om hur mediepiratandet är mycket äldre än så här också. Til och med Hollywood bygdes på piracy. Läs The Pirates Dilema.)

 23. Pope tells priests: Start blogging
 24. – Varde bloggar…

 25. Vinnare av Weird Science tevepris Raketen 2009: Bambuser!
 26. – Go Bambuser. Full fart framåt!

 27. Proof of global warming
 28. – De roligaste posterna dyker alltid upp på söndagkvällen.

 29. Frihet, Fildelning och Feminism: Hur du ligger med en nörd
 30. – … och så missar du inte kommentarerna

 31. Sony Ericssons första Android försenas
 32. – Faktiskt, tror att både @Claes och jag är lite ledsna.

 33. Google's A-Z of How-Tos
 34. – Ahhh, vilken skön lista. Men här hemma ser den helt annorlunda ut. Sannolikheten är mycket stor att det dessutom ser olika ut i din och min webbläsare. Om vi ser Google som vårt kollektva minne så ställer onekligen de nya sökresultaten den bilden på huvudet. Bara en söndagsreflektion på ett väldokumenterat ämne.

 35. The ubiquity of competition
 36. – “There are eighty million blogs to choose from. Thanks for picking mine to read today.”

  Citatet efter är ännu bättre. På det här viset hoppas jag du läser hela bloggposten. Du behöver alla de exemplen för att till fullo förstå effekten av det Seth skriver.

 37. Moderaterna finns inte längre
 38. – +1 (förutom då att min politiska resa varit avsevärt krokigare)

 39. LivingCraigslist – LivingCraigslist
 40. – Vilken cool ide. Det är när jag läser sådant här som jag ibland kan önska att jag var lite yngre, lite galnare, lite mindre ansvarstagande ;)

8 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-01-25”

 1. Sådär, då har man tävlat :)
  Nystrom Design-inlägget är intressant. Själv tycker jag att det är skönt att kunna radera spam och skräp på sökfraser som av nån anledning engagerar mig. Kvalitet uppåtpilas, även om det är en konkurrent, för att jag hoppas på en goog-algoritm som ger bästa möjliga internet :)

  Reply
 2. Rörande punkt 4. så finns det inte så mycket att säga annat än att Aaron Wall har rätt från början till slut.

  Som vanligt när Aaron är igång så laddar han och tar i från tårna och väntar gärna ett tag innan han tar till storbössan som nu. Men det kringgår inte det faktum att han har helt rätt.

  Mahalo kommer jag ihåg som att de raljerade, attackerade all “vanlig” SEO hela tiden och att det inte var framtiden. Tragikomiskt är att de nu lever på söktrafiken från Google. Sedan om man vill kalla det de gör för Grey, Dark Grey eller Black spelar egentligen ingen större roll.

  Reply
 3. Mahalo Answers är ganska bra. De är även i vissa avseenden mer kvalitativa, nu när de använder sig av användarna i högre grad för att skriva innehåll blir även kvalitén högre.

  Skulle dock vilja se hur mycket av deras trafik som är söktrafik =)

  Reply
 4. Seriöst tycker jag om man ska generalisera att Mahalo inte är någon vinnare. På vissa artiklar är det ganska bra men generellt har det varit ganska dåligt.

  Enligt Compete.com får de 57% trafik från Google/Yahoo/Bing – lägg till deras partners så ligger det på över 60%. Mahalo lever således på andra sökmotorer.

  Reply

Leave a Reply