jardenberg kommenterar – 2010-02-19

 1. We have detected your speed as 1.5x the speed of light. Please contact your local physics department. | dabitch.net
 2. – Alltid smarta @dabitch trotsar både fysiken och de som försöker blåsa upp geotaggning till något mer än vad det är. (se också här, för den spännande upplösningen: http://dabitch.net/node/3154). Och det är en kul show. That said: det är så klart inte så här det kommer att användas. Vi vill skapa nytta i våra sociala nätverk, och det görs inte på det här sättet. Så klart inte, och det vet Åsk.

  Men allvarligt, jag tycker man ganska snabbt kunde märka att de som jagade poäng genom att checka in på varje busshållplats, varje tunnelbanestation snart märkte att de gjorde ett smart verktyg helt obrukbart. För egen del är jag fortfarande tacksam för att 4sq och gowalla fixat över 20 spontanmöte redan. Det är imponerande och det är viktigt. Så låt oss peka till den här demon vid behov, istället för att själva känna oss manade att göra om det. Use, don’t abuse. OK?

 3. Open source: dangerous to computing education? | opensource.com
 4. – En otroligt het fråga för alla oss som i den lilla skalan (nåja) är intresserade av kombinationen utbildning och open source, men också för alla oss som i ett större perspektiv är intresserade av det nya samhälle vi behöver bygga. Det handlar om så mycker mer om rader av kod, licensavtal, och vad som är buggigast. Det handlar om attityd.

 5. Disqus: The Official Blog – Making Disqus faster
 6. – Vi är ju många Disqus-junkies där ute. Och vi vill alla att allt ska gå fortare hela tiden. Så det här kanske är något att titta på? Jag har inte själv tittat på det, och vet inte vilka effekter det har för oss WP:are som kör disqus i fullt integrerat läge. Men som sagt, värt att titta på.

 7. Newbie Fashion Tips for Grown-Up Men – Stepcase Lifehack
 8. – När nu http://manolo.se/ uppenbarligen bara är Olof (inget ont om honom, men det blir lite enehanda) så kan vi behöva lite inspiration från andra håll. Det här var oerhört basic, men skrivet på ett här no-bs-sätt.

 9. Why you should not hire me to design your website:
 10. – Jag följer Jessica Hische för att hon gör vackra saker. Redan under min tid på Macmeckarna grundlades min kärlek till vackert (tack @claes) och inte bara tekniskt. Nu läser jag en strålande blogpost där hon förklarar varför man inte ska slösa henne på att göra webdesign. Och det är ju klockrent. Det behövs ”jacks of all trades”, men det behövs också de som verkligen är ”masters of some”.

  Våga vara specialist, är väl det jag försöker säga.

 11. USB to Micro USB Sync Blocker Cable Will Spare You Embarrassment – Usb sync blocker cable – Gizmodo
 12. – Åhhh, INNOVATION. Varför skulle det här behöva ta så lång tid?

 13. GxzeV.jpg
 14. – Se även TDHs öppna brev längre ner, två sidor av samma mynt. Kan ”underhållningsindustrins” problem förklaras tydligare än så här?

 15. School Accused Of Spying On Kids In Their Homes With Spyware That Secretly Activated Webcams | Techdirt
 16. – OMG! Jag tror rubriken säger allt.

 17. Google Reader Recommendations Swap Popularity For Personalization
 18. – Visst är det så att Google verkar ha svårt att förstå ”social”, men de är jävligt duktiga på informationshantering. Jag gillar de nya funktionerna i Reader, jag gillar hur buzz har fått min reader att explodera, och jag gillar att det verkar ske en aktiv utveckling på flera täter. Men på marginalen är jag besviken på ”more like this”: http://www.flickr.com/photos/jocke66/4369176911/

 19. WP.com Downtime Summary — Blog — WordPress.com
 20. – Jag är glad att det inte sammanföll med ett driftstopp för någon av de tidningar som ligger på VIP med sina nödlösningar: https://jardenberg.se/alla-borde-ha-en-nodsajt-tyvarr/

 21. foursquare – On foursquare, location & privacy…
 22. – 4sq går till semi-aggressivt försvar mot pleaserobme, och det känns lite … uppjagat. Jag förstår att de vill beskriva sin sida av saken med det kunde gjorts på ett roligare och mer avslappnat sätt. Det handlar ju egentligen bara om sunt förnuft, det hade man kommit långt med. Saknar glimten i ögat helt enkelt.
  TC kommenterar också, här: http://techcrunch.com/2010/02/18/foursquare-please-rob-me/

 23. Så befriade jag min inkorg
 24. – Och här är min enkla variant: http://www.flickr.com/photos/jocke66/3505016545/

 25. Ett öppet brev till Stefan Andersson
 26. – Det är inte bara packade webbnissar som undrar varför det ska behöva vara så här svårt.

 27. Mod, vilja och en unik vinnarskalle
 28. – Får väl hålla med Niclas här, det är bara att ställa sig i hyllningskören.

 29. Svenska bloggar | Marknadsföring Varumärke Branding Reklam Sociala Medier PR Design | The Brand-Man
 30. – Micco gör en sammanställning av bloggläget i medievärlden. Inkl innehållsdeklaration och smakprov är det här en måstepost. Häll in alla bloggarna i din reader.

 31. Var tredje redo att betala för webbnyheter – Dagens Media
 32. – Fascinerande. 8 procent av de tillfrågade betalar för ”Newspaper” på nätet. Var då undrar jag? Det finns ett litet antal tidningssajter som tar betalt men fan inte så pass utbrett att 8 procent av de tillfrågade ens kan komma i kontakt med det. No way. Det kan inte ha förstått vad som frågades.

  Och det, i sin tur, gör ju den här sortens frågeställningar än mer ointressanta.

 33. Dagens Dilbert – IDG.se
 34. – Gå till https://jardenberg.se/sok Skriv in piska en död häst. Jag ÄLSKAR Dilbert!

 35. Blast from the Past: Vintage Technologies That We No Longer Use | Webdesigner Depot
 36. – Förundras över att telefoto aldrig är med i sådana här sammanställningar. Tack till @selanna för spårhjälp: http://twitter.com/selanna/status/9276352168 (orginalet här: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svd-125-ar-fullt-av-innovationer_3958603.svd bläddra till 30 dec 1947)

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-02-19”

 1. Angående mailsortering: Filter is the shit! Genom att använda Gmails filter (automatiska och manuella) så får man ytterligare ett praktisk lager av struktur, samtidigt som man fortfarande kan hålla på med mappsortering om man vill. Personligen tycker jag faktiskt att mappsortering känns lite 00-tal, och själv håller jag främst koll på mailen genom filterfunktioner. Funkar otroligt smidigt!

  Reply
 2. Dilbert är GRYM!

  Jag kunde iofs. relatera *ännu mer* till det när jag jobbade på P&G och fick uppleva de extra dimensionerna av amerikansk organisation och affärskultur som det innebar och som lyser igenom i Dilbert som extra grädde på moset. Cubicles och annat lattjo…

  Ny strip varje dag och en av de dagliga höjdpunkterna för mig. Rekommenderas verkligen varmt för de som inte upptäckt den ännu.

  Reply

Leave a Reply