jardenberg kommenterar – 2010-03-01

Psst, missa inte mitt skamlösa röstfiske. Inkluderar bland annat söt hundvalp, pinsam ungdomsbild och specialbeställd kattunge. End of message.

 1. JMW Kommunikation » Blog Archive » Vilka grundvärden vill SJ förmedla i Twitter?
 2. – Brit följer upp JMW Talkshow från i fredags med en rejäl analys av SJ:s twittrande. Obligatorisk läsning för företag som funderar på sin närvaro i de sociala medierna. Men missa inte heller länken längre ner, Twitter är varken hela problemet eller hela lösningen. Är du inte bra får du alltid pisk ändå.

 3. Life
 4. – Och min vanliga kommentar: men om det nu inte är så enkelt att skilja på work och play då. Ska man vara ledsen eller glad? (Jag väljer det senare, och ser att jag har alla elementen från de yngre åren inbäddat i mitt yrkesliv.)

 5. How I reduced translation costs of 200 articles from $9000 to $46 – Cube Of M
 6. – Ahhh, smart. Genom att betala i virtuella valutor – som ofta har en grym växlingskurs – kan du använda tex Second Life som en sweatshop.

 7. SocratED – Startup 3.0: How to Build a Better Web Startup Course
 8. – Erkänner: jag har inte själv gått igenom den här (än). Men den får fina recensioner för sitt upplägg, sitt genomförande och sitt innehåll. Du vill förmodligen avsätta en stund och skapa dig en egen uppfattning om du är en startuppare…

 9. Mags To Their Digital Units: Drop Dead | paidContent
 10. – Om jag förstår det här rätt. Man ska lägga $90M på en annonskampanj. Som säger saker som “The Internet is fleeting. Magazines are immersive.”
  Det går ju liksom inte ens att kommentera på ett vettigt sätt…

 11. Unboxed – Rethinking the Protection of Online Privacy – NYTimes.com
 12. – Att det nuvarande upplägget är trasigt kan vi nog vara överens om. Men i motsats till den här artikeln som bara listar två lösningar, regler och verktyg, så ser jag en tredje. Utbildning. Det enda vi behöver är att se till att vi som använder nätet blir lite smartare. Tänker lite mer kritiskt, och framför allt att den stora massan börjar tänka öht. Men det sker inte av sig själv. Och som så ofta förr, det börjar i skolan.

  När ska vi få en vettig utbildningspolitik på det här området?

 13. Dubbelmoral! för iPhone | Hur det går att porta ett 20 år gammalt Pascalprogram
 14. – Via macfeber hittar jag den här underbara nyheten. Jag har spelat Dubelmoral (från bapelsin) till mushanden blödde. Vem minns inte ”Studentajävul” och ”Gå hem och läs”…

 15. A Look Inside the Life of News Corp. Mogul and Raging Septuagenarian Rupert Murdoch — New York Magazine
 16. – Och nu pratas det alltså om att han funderar på att stämma google. Skulle vi inte kunna få slippa sådan kapitalförstörelse? Please?

 17. Twitter Status – Some user’s timelines frozen
 18. – Jag, http://www.scripting.com/stories/2010/02/28/troubleAtTwitter.html och @chronix var några av de drabbade. Men inget ont som inte får något gott med sig. Känslan av att bara se sina egna tweets i Echofon födde tanken på en ny applikation. ”Egofon – om @annika_lantz själv får välja”

 19. NSFW: Cherchez la fame – or why the media’s obsession with Twitter campaigns will make customer service smell French
 20. – Kort sammanfattning: som företag räcker det aldrig om du är aldrig så pigg på twitter. Du kommer ändå aldrig hinna stoppa en rejäl shitstorm. Lösningen? Gör rätt från början, och betrakta varje person (ja, person – inte kund) som en VIP. Eller på engelska:

  ”Really there’s only one answer – and it’s one that strikes at the very heart of the established hierarchy of customer importance. Companies are going to have to start treating every single customer like a VIP. Actually, no, it’s worse than that – consider the Hidden Eloise example; she wasn’t a customer, but just a humble designer. Companies are going to have to start treating every single person in the world like a VIP.”

 21. Johanna Nylander
 22. – Johanna flyttar, döper om och har sig. Gamla ”Frihet, fildelning och feminism” går i graven och nu är det, liksom för så många andra av oss, det personliga varumärke och det friare tilltalet som gäller. Jag säger varmt välkommen till johannanylander.se

 23. Ökad insyn i public service-tv – i Danmark « mediestudier
 24. – Det här är verkligen kass. Rapport gjorde bara ett enda fel under 2009? Jo, tjena!

  Men vi behöver ett totalengagemang, inte fler ombudsmän http://jardenberg.se/the-news-ombudsman-20/

 25. Buzz by Joakim Jardenberg from Google Reader
 26. – Citerar: Simon Sundén – ”Och det är just den här typen av diskussioner som gör att man gillar Jaiku-formen som Buzz anammat och som gör det bra. :)”

 27. Veckan som gick – Vecka 8 « Same Same But Different
 28. – SSBD, strålande som alltid. Men #melfest är väl för överliggarna från förra året. Nu verkar det vara bättre drag på den av SVT pushade taggen #mel2010
  http://search.twitter.com/search?q=mel2010

 29. COPYRIOT | Jim Keyzer
 30. – Den här posten är från april 2008, men jag vill bara påminna om den. Vill du ha mer aktuella uppgifter så googla. Det rör på sig.

 31. Facebook Prepares Developers For Notifications D-Day
 32. – Imorgon är det slut på pestiga notifieringar från applikationer i Facebook. Det kommer nog att göra en hel del skillnad och det är varken det första eller sista vi ser av FB:s manövererande för att försöka finna balans mellan vad användaren upplever som koll på läget och totalt kaos. Det enda vi kan vara helt säkra på är att det kommer att bli en smärre shitstorm imorgon, som alltid när FB flyttar ett kommatecken.

 33. Nya medier-bloggen | SvD
 34. – Alltid lika sansade Anders Mildner. Undrar när han ska ta bladet från munnen också säga det som allt fler av hans texter egentligen pekar på. Min tolkning: Det finns egentligen väldigt lite som talar för att vi behöver de traditionella medierna i framtidens nyhetsbevakning. Om deras uppgift blir att bara i efterhand analysera och fördjupa måste jag fråga @andersmi: kan det inte lika bra göras kollaborativt, det också?

  (och betyder det inte i förlängningen att det här kanske blir den enda gammelmedia-resten: http://www.thelocal.se/)

 35. 7 steg för att titulera dig ”sociala medier expert” | Joinsimon.se
 36. – Jag vet inte riktigt, vågar man länka till den här utan att bli anklagad för att ”posta länkar som aldrig förr”… Två kommentarer: Varför känner Simon att han två gånger om måste betona att det är ett ironiskt blogginlägg? Varför inte stå för åsikterna istället. Eller tycker du inte så här, Simon? Vad tycker du isf då? Och på tal om att ”skriva det alla andra skrivit”, är inte det här förvillande likt en transcript på den här snygga filmen: http://www.youtube.com/watch?v=ZKCdexz5RQ8 (fast utan cred…)

 37. Jake and Amir: Chat Roulette – CollegeHumor video
 38. – Dagens Chatroulette.

 39. jardenberg kommenterar – 2010-02-28 | jardenberg unedited
 40. – Bara testar att Buzza min egen post för att se om den räknar upp i ReBuzz-räknaren

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-03-01”

 1. Rebuzz – är den bättre än WP-Google Buzz eller vad det heter som jag lagt upp? Måste sätta mig ner och koda in Tweetmeme och Buzzknappen resp Facebook Shareknappen (på deepedition) snyggare.

  Reply

Leave a Reply