Egentligen är det sista dagen idag att rösta på mig i YABA. Men något verkar knas, röstsiffrorna publicerades i förtid, så nu är det spännande. Jag väntar att korka upp skumpan;) På tal om knas, det var lite skumma länkar i första versionen av den här posten idag. Det ska vara städat nu. Men till nästa gång, hittar du något fel så hojta. Helst i en kommentar så att andra kan ha nytta av ditt felsökande. We’re in this together…

 1. frogfail.gif
 2. – På riktigt? Hur som helst, ha en fantastisk torsdag. Nu kör vi!

 3. Think Progress » Palin: ‘I joined Fox’ because there’s too much ‘opinion interjected in hard news’ in the mainstream media.
 4. – En kommentar någonstans på nätet: ”Irony is dead”…

 5. Guide to Interactive, Film, and Music Events in Austin, Texas – March 2010 on Plancast
 6. – Hade jag varit där jag borde vara nästa vecka, istället för hemma och jobba, så skulle jag haft koll på plancast.

 7. Daring Fireball: This Apple-HTC Patent Thing
 8. – Gruber analyserar patentfrågan, eller snarare apples take på det. Håller med om mycket, men stör mig på hur så många ”i vår bransch” säger att mjukvarupatent fungerar absolut och såklart inte, men på alla andra områden är patent bra.
  Bull, säger jag. Det är väldigt liten skillnad, och patent är rent generellt inte en bra sak. Om du inte är advokat, alltså, och gör din näring på den sortens meningslösa strider.

 9. Official Google Webmaster Central Blog: Google’s SEO Report Card
 10. – Google ger nära nog underkänt till sitt eget SEO-arbete. Det är hur kul som helst, men så smart. Det är lite som den gruppen inom google som bara jagar runt på deras tjänster och piskar dem till öppenhet, och ger storstryk åt den som försöker låsa in användarnas data. Det SKA vara lätt att lämna en google-tjänst, annars blir det bakläxa. Att ha bra rutiner för att övervaka sig själv är en bra sak. Hur som helst, kolla in den här rapporten, och gör en egen audit.

 11. Facebook and Twitter Access via Mobile Browser Grows by Triple-Digits in the Past Year – comScore, Inc
 12. – Favoritsysselsättning i mobilen – att vara sociala. Vilken överraskning. Om du tittar på topplistan i app store så syns det tydligt att det är tre spår som regerar. Nöje/Spel, Nytta och social interaktion. Du behöver inte leta längre än så efter förklaringen till att Aftonbladets Tagga misslyckades och att Aftonbladets Supernytt snabbt halkade ur 25-i-topp, nu på plats 32…

 13. puppycam! <3 (=^_____^=)
 14. – Nu är valparna vakna igen…

 15. Kära medarbetare: tänk om ni skriver ’kuken’ | axbom
 16. – Fullständigt klockrent!

 17. Stars make search more personal
 18. – Istället för att döda Searchwiki (http://mindpark.se/searchwiki-google-blir-personligare/) så det syns maskerar man det lite elegant bakom ”stars” istället. Hoppas det blir en större hit, möjligheten att hjälpa till att massera fram en bättre SERP måste vara ett prioriterat område.

 19. Spellista på Melodifestivalen 2010 Spotify « Paulwaper
 20. – Oh the horror. För första gången överväger jag om Spotify verkligen är en bra sak…

 21. YouTube – Kids DVD on Trucks – Excavator
 22. – Via Techcrunch (a favorite of TC co-editor Erick Schonfeld’s kids) hittar jag den här och förfäras över att den har över en halv miljon visningar ;) Varför jag länkar? För att @andersolofsson säkert vill ha den…

 23. S-elitens blunder | Nyheter | Aftonbladet
 24. – Personligen är jag inte det minsta upprörd över avdraget, eller att det finns sossar som utnyttjar det. Däremot blir jag upprörd över hur de kan vara så otroligt dumma i huvudet att de bjuder på det här köttbenet. Förstår de verkligen inte bättre så hoppas jag vid gud och alla småjävlar att de inte kommer till någon slags ledande position i Sverige. Det är nästan lika dumt som att vara kulturminister, värna tv-avgiften i jobbet, men inte betala den själv…

 25. The Brads – a comic about web design » The Brads – Why DRM Doesn’t Work
 26. – Känner igen, bara allt för mycket.

 27. feedly: a magazine-like start page
 28. – Slår ett slag för feedly. I regel plöjer jag genom hela min reader, i readern – men ibland är det charmigt att doppa tårna i en snyggt presenterad vy av alla dina rss-flöden. Jag har testat den här pluggen tidigare, utan att fastna. Men nu känns den som den fyller en tydlig funktion, och funkar bra dessuom.

 29. Run Your Own Free Proxy Through the Google App Engine
 30. – Smart hack, men frågan är hur länge Google är sugna på att låta det fortgå. Det ligger ju nog inte riktigt i linhe med vad de tänkt sig för App Engine. Minns inte riktigt nu, det var länge sedan jag läste TOS:en, men jag vill minnas att de hade ett ganska specifikt set med regler…

 31. Gentleman in tuberculosis quarantine amuses self by making rap videos
 32. – Ensamheten gör konstiga saker med folk. Får lite Robinson-vibbar.

 33. Livestream – Zero Tolerance on Piracy
 34. – Nu märks det att Gannett har tagit över. Och här går man för långt: ”Livestream provides an automated tool for trusted rights holders to instantly shut down channels infringing their rights. The broadcaster’s channel is shut down immediately and they can appeal if an error was made.”
  Här går man alldeles för långt… Jag säger upp mitt betalkonto NU.

 35. Lokalt – Skånskan.se
 36. – Idag har jag pratat lite med en journalist om Malmös medverkan i SL. Under min research stötte jag bland annat på det här knäcket. Det är ju helt, HELT, surrealistisk läsning. Det här knäcket från Sydis är också kul http://sydsvenskan.se/malmo/article432038/Fick-skivkontrakt-och-fru-i-Second-Life.html Ur ett personligt plan är det givetvis hur kul som helst att han hittat fru och trivs i Second Life. Men reporterna kanske skulle kollat upp lite vilken impakt hans gjort utanför spelet. Kolla tex på antalet visningar på hans videos på youtube, eller googla hans artistnamn. Det känns ju inte riktigt som det är Mia Rose-nivå, om man så säger.

  Och igen, jag har alltså inget emot SL som sådant (Ja, Tina, det ska snart komma en bloggpost till dig). Det är säkert en hur kul sysselsättning som helst för de som hänger där. Men det är inte, jag repeterar INTE, en värld som ger något som helst eko utanför Second Life. Så sluta låtsas, kära medier.