jardenberg kommenterar – 2010-03-05

 1. Fredagsmoro: Verdens største dovegg
 2. – Vännerna på NRKbeta bjuder på fredagsunderhållning i form av en egen klottervägg. Nördvarianten, alltså. Happy fredag!

 3. Barndomsböcker och nostalgi
 4. – Lotten gillar också nostalgi. Själv säger jag bara en sak: Lennart Hellsing FTW! (och så minns jag en annan höjdare i Desivon-klassen. Salubrin. Ouch, vad VAR det egentligen för något?)

 5. Post-mortem for February 24th, 2010 outage – Google App Engine | Google Groups
 6. – För lite drygt en vecka sedan hade Google App Engine ett massivt #fail. Den här rapporten om vad som egentligen hände (Post-Mortem Summary) är fascinerande läsning på så många plan. Öppenheten, skalan, analysen, lösningarna framåt. Så här ska man göra, för att ett misslyckande inte bara ska vara det – utan tvärtom, vändas till något nyttigt. Våga utvärdera.

 7. What I Learned Raising A Million Dollars For a Startup With No Business Plan and No Financial Projections (While Drinking a Beer) : Coconut Headsets
 8. – Jag gillar skarpa case och en skarp hjärna som kan berätta storyn bakom. Här får vi en handfull upplevelser från skaparen till Backupify. Oavsett tjänsten, oavsett vem han är, det är en ”good read”.

 9. Isobels text och verkstad: Rent hus
 10. – Isobel dundrar på om RUT och ROT på sitt alldeles egna och lysande sätt. Själv är jag inte det minsta skeptisk mot de som är skeptiska mot de som är skeptiska. Iaf inte så länge de skriver så här bra och klokt. Och på tal om skrivande, noterade ni vad SvD hittat i Sahlins bok: http://blogg.svd.se/ledarbloggen?ID=18566

 11. Google and the Tor Project – Google Open Source Blog
 12. – Även om delar av den här texten slår knut på sig själv för att beskriva hur fantastiska google är jämfört med många andra företag, så kan man inte komma ifrån det faktum att man aktivt backar upp Tor och dessutom arbetar på att ge publicitet åt projektet.

  Min take: Google HAR fattat det där med integritet på nätet.

 13. Google Wave May Finally Tread Water With Email Notifications
 14. – Känns lite som ett steg bakåt, eller ett halvt misslyckade. Men ändå, det är klart att google bör göra något för att få oss early adopters att hitta in till våra vågor oftare. Notifieringar i vanliga mailen om händelser i Wave är ett logiskt steg. Även om det inte alls känns bra i magen…

 15. 10 miljarder tweets! #10billion
 16. – Nördfest när @nikkelin och @deeped (http://digitalpr.se/2010/03/05/10-miljarder-tweets/) sitter och väntat på tweet nummer 10 miljarder. Och blir ganska så besvikna… För egen del spanar jag hellre på gulliga valpar då: https://jardenberg.se/b/nostalgi-noshorningen-nelson-och-live-pa-natet/

 17. #YABA 2010 – alla nominerade i ett paket | jardenberg unedited
 18. – Verkar som om många har missat det där med bundles, som man kan skapa i google Reader. Kolla gärna in det här – det gör det otroligt smidigt för dig att följa 63 (eller 12) av den här branschens hetaste svenska bloggar.

 19. Så ska alla nya större SVT-tjänster prövas
 20. – Det här hade jag nog inte riktigt förväntat mig av Nina, men hon har väl kanske bara effektuerat det som förväntades av henne. Som jag har sagt innan, det här kan inte vara rätt sätt att hantera balansen mellan public service och kommersiella medier. Min lösning: CC-BY på allt material som produceras gemensamfinansierat. Lätt som en plätt ;)

 21. Syns du på Google Maps?
 22. – Nikke kollar in kartintegrationen i Googles vanliga sök. Och hittar en recension av säkerhetspolisen. Priceless.

 23. Inside AdWords – Sverige: Optimera för mobiltelefoner med Google Analytics
 24. – Oavsett om du kör annonser eller inte – missa inte att kolla på det mobila användandet av din sajt. Det kommer som ett skott!

 25. Yusaku Kamekura posters
 26. – För mig som lekman, plågsamt skickligt. Borde väl kunna användas som skolbok i färglära, om inte annat.

 27. Journalisten.se | Wikipedia är en bra källa
 28. – ”Det finns de som hävdar att nätet gör journalister lata. Och den risken finns nog. Men rätt använt är verktyg som Wikipedia ett sätt göra researchen enklare – och frigöra mer tid för fördjupning.”

  Och kanske rent ut av frigöra en stund för att själv förädla Wikipedia? Jag säger det igen, medierna rent generellt borde skämmas för sin hantering av wikipedia. Ingen, varken mediehus (jag räknat inte Newsdesk till den gruppen) eller privat, klev fram och slantade upp till Wikipedia efter det här: https://jardenberg.se/25000-kronor-till-wikipedia-det-ar-det-minsta-vi-kan-gora/

  Och att bidra med uppgifter, det är nog tyvärr ännu mindre att tänka på. Det är inte google som är parasiterna i det nya ekosystemet/medielandskapet. Det är gammelmedia.

 29. Välkommen till Tabloism 2.0
 30. – Emanuel Karlsten kickar igång by blogg på Expressen. En WordPressblogg, Disqus för kommentarerna och Emanuel vid spakarna. Det är tre rätt. Sedan återstår att se hur mycket hans entusiasm kan åstadkomma. Inget lätt uppdrag han har tagit sig för. Men det passar väl en gammal frälsningssoldat ;)

 31. MacHeist nanoBundle
 32. – MacHeist är så snygg, så smart, så coolt. Förra gången shoppade jag direkt och skulle gärna göra det igen. Tyvärr finns det inte tillräckligt med pulver för mig den här gången.
  – Skriver gör jag i Ommwriter
  – Rippar DVD:er gör jag (sällan numera) med Handbrake
  – en klippbokshantrare saknar jag, men den jag kör måste vara mer online, min klipp ska upp i molnet, delas mellan mina maskiner, funka mot iPhone etc…
  – Coverscout? Jag är ju 100% spotifierad.
  – Cyberduck duger för mina FTP-behov i vardagslag. Ska jag koda (sällan numera;) så kör jag Coda, med integrerad FTP
  – Spelar jag så spelar jag Planeto. Det finns inte tid för något annat.
  – Och webbsajter bygger jag i WP, Rapidweaver är nog inte för mig…
  That said: hoppas du hittar en anledning att shoppa. Do it!

8 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-03-05”

 1. Soooom jag har kämpat för att ändra i mina kakinställningar så att mina kommentarer här ska fastna här i ditt kommentatorbås. Nu skriver jag med darrande händer något som kanske, kanske godkänns av kakfabriken.

  Och allt jag har att säga är … tänk att RUT, ROT och Tor kom med i samma bloggpost. Tur?

  Reply
 2. Åhh, så glad jag är att se dig här, men så ledsen jag blir att du verkar haft problem med kommentarer tidigare. Har hört detsamma från en annan användare, som jag också gärna skulle sett bland kommentarerna. Har lagt en fråga till Disqus, som försöker reda ut det. Det SKA gå.

  Och allt jag vill svara är … ”inget händer någonsin av en slump” ;)

  Reply
 3. Hej!
  Jag arbetar som chefredaktör på en nystartat sajt som heter Resa I Sverige (Premiär inom tre veckor).

  Detta kommer att bli en komplett guide över vårt lands fantastiska mat- nöjes- och turistattraktioner. Men det unika med oss, om du jämför med andra typer av reseguider, är att en stor del av sajter utgörs av bloggare. På detta sätt blir sidan ”levande” och du som besökare kan ha en ”relation” till det som skrivs genom att kommentera bloggar och sedan få offentliga svar.
  Skulle DU vara intresserad av att bli en av våra bloggare, där du tar dig an temat ”resor” och allt som kan ha med detta att göra? Shoppingrundor, restaurangbesök, konserter, bussresor… Skriv om dina tankar och åsikter, recensera dina upplevelser! Skriv om saker som kan tänkas vara relevant för turister i Sverige!

  En stor del av vår verksamhet är att vi värnar om miljön och kommer att samarbeta med olika miljöorganisationer, vilka annonsintäkterna från din blogg kommer att gå till. Detta handlar alltså om välgörenhet för din del.
  Verkar detta intressant? Återkoppla till mig på [email protected] för vidare information.
  MVH Nathalie

  Reply

Leave a Reply