1. Hur mycket är en unik besökare värd, egentligen?
 2. – Jämförelsen haltar så tillvida att både Facebook och Twitter tydligt har sagt att det inte är ett mål att intäktsmaximera än. Det kommer nog. Det finns andra felkällor också, som tex att en unik besökare på Twitter sannolikt inte bara kan mätas mot sajten. Jag är där i princip aldrig, och jag är ju inte unik i den aspekten. Personligen är jag inte det minsta orolig för att Twitter och Facebook kommer att tjäna tillräckligt med pengar – vilket ju faktiskt också är en OTROLIGT viktigt parameter.

  Men resonemanget är fortsatt intressant. Vid ett tillfälle för länge sedan satte vi ett värde på en unik daglig besökare till 1 kr, på just hd.se. Det är ett bra sätt att visualisera värdet av trafiken. Vi satte också målet att 1 kr ska bli 10 – eller mer, och det är nog allt dags att se till att de börjar hända. Smartare annonser FTW!

 3. Binder clips as cable organizers
 4. – Jag säger som författaren. Yes.

 5. Min nya bok Sociala Medier släpps idag! « Pär Ströms blogg
 6. – Det här är hemskt. Det är nästan lika märkligt som att Paul Ronge snabbhackar ihop en bok på ämnet. Men visst, var och en sin egen lyckas smed.

 7. Kreafonbloggen » Blog Archive » Sociala medier, myndigheter och kommunal verksamhet
 8. – Jag vet inte – det är kanske lite mycket dans runt guldkalven just nu? Hur mycket brinner Kreafon-Lena för de här frågorna? Jag kanske låter magsur här också, men jag tycker det är viktigt att det inte bara blir geschäft av viktiga samhällsfrågor.

 9. Web Developer – Google Chrome extension gallery
 10. – Nu är det nog många utvecklare som säger ÄNTLIGEN!

 11. Sociala medier » Swedbank bemöter kritiska kunder på Facebook
 12. – Hans Kullin pekar på Swedbanks verksamhet på Facebook. Bra där.

 13. Lou Reed i tweed
 14. – Det är bara att hålla med Andreas. Det här är briljant. Ledsen att jag inte tipsat tidigare.

 15. The Dropbox Blog » Blog Archive » The Dropbox Android App!
 16. – Alla vi som älskar Dropbox klappar nu!

 17. (title unknown)
 18. – NÖRDVARNING i versaler för säkerhets skull. Klicka bara upp den här om du älskar historier som innehåller rm -rf *

 19. Mark McLaughlin: Audiences Don't Pay for Content
 20. – Fascinerande att man fortfarande kan få så här stor plats för att slå in öppna dörrar, fastslå det alla redan vet, göra en svag analys, och sedan komma med så många dåliga (antingen vaga, självklara eller rent av felaktiga) råd. Jag vänder mig alltså mot microbetalningskramander, kindle-kramandet i första hand – men det mesta är tunt. Om än välformulerat. Jag håller alltså med om sista utgången, men vem gör inte det?
  ”We can reduce overhead, improve advertising value and find new consumer revenue models built on interesting combinations of content and distribution all at the same time. We need to be more disciplined about who the consumer is and what they really want as we build our new solutions, but the solutions are just waiting for the imaginations of new media moguls to find them.”

 21. Infinite USB plug is a big idea for small conveniences — Engadget
 22. – Mer snygg pluggdesign. Mindre genialt än gårdagens UK-elkontakt, men minst lika vältänkt.

 23. Daring Fireball: GIF, H.264, and Patents
 24. – Gruber argumenterar väl här och jag blir mer och mer övertygad om att Moz antingen måste ge sig eller dö i den här frågan.

 25. Official Google Blog: A new approach to China: an update
 26. – Toppnyhet över hela världen, verkar det som. Skönt för mig, som trodde på Google, att de nu lägger handling bakom orden. Kina verkar se det som närmast en krigsförklaring. Intressant att fortsätta följa.

 27. Jag skulle köpa film och fick en aha-upplevelse
 28. – I ehandelsvärlden är det väl snarare 1. gemensamma lager eller 2. inga lager alls. Precis som det funkar med elektronik på de stora shoppinggatorna. Oftast 1. men ibland också 2. ;)

 29. It's just about the content?
 30. – Åhh vilken skön käftsmäll;) Millward Brown får smisk med storpisken för sitt papper om virala videos.

 31. Need More Inspiration? 137 Years Of Popular Science for Free
 32. – Kulturarv!

 33. This Swimming Pool Is The Coolest Thing We've Seen Today
 34. – Underbar pool-design. Nästan lite hissnande.

 35. The Difference Between Wrong and Illegal
 36. – Udda inslag här kanske, men jag gillade det. Dels är jag facinerad av allt som har med kraschen att göra, men också av den nyttiga påminnelsen om att ett agerande som fel eller omoraliskt inte bör försvaras med att det inte är olagligt. Inte ens i affärsvärlden.

 37. Someone Left a Giant Pile of Poo at an East Village Bank [Power To The People]