jardenberg kommenterar – 2010-03-24

 1. lwqzD.jpg
 2. – Ahhh, fint!

 3. Official Google Enterprise Blog: An update for our customers on Google Apps and China
 4. – uppdatering!

 5. veckans bloggtema – mat « mymlan. the real.
 6. – Det här borde jag egentligen hänga på. Men det är fel vecka. Ser fram emot läsnignen istället…

 7. Today is a special day in Simpsons history
 8. – 23 år idag. Helt enormt!

 9. Realtid planerar tabloid
 10. – Realtid planerar tabloid, och det pratas om att börja ta betalt. Vad tror du om sajten?

 11. A naughty CV trick | pblog
 12. – Är du lite, lite nörd, nyfiken till din natur och i jobbsökartagen kan det här vara ett intressant tips. Har inte kikat på det i detalj, men jag misstänker att man har tagit höjd för ev spärrade nät etc. Det är ju inte vackert om den som ska titta på din ansökan drabbas av en säkerhetsvarning…

 13. THE MANDELBROT MONK
 14. – Mandelbrot slagen med 800 år? En fascinerande liten historia om du gillar matematik och historia i den högra skolan. Det här var news to me.

  Uppdatering: En hoppsan: ”© Ray Girvan ([email protected]), April 1st 1999.”

 15. High Scalability – High Scalability – Digg: 4000% Performance Increase by Sorting in PHP Rather than MySQL
 16. – Det är mycket negativ buzz runt MySQL numera. På alla håll och kanter, och från alla vinklar – både tekniskt, utvecklingsmässigt, prestandamässigt men också affärsmässigt. Oracle känns inte som den optimala hussen kanske. Man undrar ju lite om Oracle blir glad eller ledsen över sådana här poster, som tex avslutas med: ”MySQL works fine for a certain problem set. Typically for relatively static data sets, relatively low query volumes, and relatively high latency requirements.”

 17. Jobs on a roll, drops three more emails; expect universal iPhone mailbox
 18. – ”Okay, who hasn’t gotten an email from Steve Jobs this week?” Stevo håller på att bli den nya Craig Newmark?

 19. HTC EVO 4G is Sprint’s Android-powered knight in superphone armor, we go hands-on — Engadget
 20. – Fet specifikation, onekligen. Vore intressant om det någon gång kunde hålla vad det lovar ;) Synd bara att den verkar komma med Qik förinstallerat istället för Bambuser. En sådan här lur har ju potential att få igång livestreaming direkt från nallen. Onekligen, som sagt.

 21. Får egen tv-show i Almedalen
 22. – Niklas kör kvällen, och vi kör morgonen. Känns som en bra uppdelning ;)

 23. More Biden-alia
 24. – Oavsett HCR, visst är det en briljant text för en t-shirt?

 25. Politometerns löp skapar ultra-transparens i valet 2010 – Martina Lind
 26. – Stiligt. Om man nu skulle få önska så ber jag knuff-johan att ratta om lite på knuff sp att den blir lite mindre politiskt dominerad. Tack!

 27. Experiment to Freak Out Expedia and Hotels.com
 28. – Och nu kommer det faktum att Google kastade ut Teds hotellkartan ur indexet i lite annat ljus. Men det här var väl å andra sidan bara en tidsfråga. Som vanligt är Google tydliga med sina prioriteringar. Användarnytta först. Resten sedan.

 29. State of Twitter Spam
 30. – En av få fördelar med ett centraliserat system som twitter: det är lättare att hantera spam och annan abuse.

 31. Google Bookmarks Lists
 32. – Google behöver verkligen se över sina insatser på bokmärkesfronten. Just nu är det verkligen en salig röra, och att peta lite här och där lär ju inte hjälpa. Det borde såklart integreras, inte bara med bokmärkeshanteringen i chrome, utan också med buzz och reader – och web history. Ni förstår säkert hur jag menar.

 33. Life at Google
 34. – Favoriterna är första stycket om läget på toaletterna, sista stycket om det stora experimentet och citat som det här: “I am so totally not going to discuss any details, but wow”. Går det att inte fascineras av GOOG?

 35. MakerBot Cupcake heated build platform 2.0
 36. – Det blir alltmer uppenbart att det tajta community som finns runt 3D-printing kommer att se till att knuffa utvecklingen framåt. Det är hur coolt som helst att följa.

 37. Fantastiskt att Google vågar ta strid för yttrandefriheten – Nätet med Mikael Zackrisson | Google censur Kina Sergey Brin sökmotorer övervakning | Veckans Affärer
 38. – Ett slag för den goda kapitalismen.

 39. Nya medier-bloggen | SvD
 40. – Måste beundra Anders för att han med stoiskt lugn orkar försöka möta kommentarerna. Är lite mindre full av beundran för Kulturskaparna som verkar ha glömt bort det där med källkritik helt. Men SJF kanske är beredda att slänga ut trovärdigheten tillsammans med resten av sitt ansvar för morgondagens samhälle.

1 thought on “jardenberg kommenterar – 2010-03-24”

Leave a Reply