jardenberg kommenterar – 2010-04-01

 1. ”April, april” på webben – en helt seriös guide till skämt
 2. – The Jennie får rivstarta stora bluff- och bågdagen.

 3. YouTube – Large Hadron Rap
 4. – Jag är je ett stort LCH-fan och det här är ett perfekt sätt att starta dagen. Typ?

 5. wikipedia över DNS on Flickr – Photo Sharing!
 6. – Nördvarning. Jag var tvungen att testa. Det funkar. Spännande tanke.

 7. A real person, a lot like you
 8. – Jag försöker verkligen tänka på det här. Men ibland misar jag nog, precis som jag ibland blir utsatt för andras missar. Men den här frasen ska vi minnas, ok?
  ”So when we yell at a website or company, using our computer or phone appliance, we forget it’s not an appliance, but a person that’s affected.”

 9. Yahoo to shutter AdSense clone at the end of April | The Digital Home – CNET News
 10. – Yahoo packar ihop. Det betyder inte att AdSense är ensamma på marknaden, men det betyder att det finns en utmanare mindre med substantiella muskler. Men jag har hört mycket gott om Chitika som det pekas på här, i synnerhet som ett komplement till AdSense.

 11. Exclusive: Google Goes to Jail for April Fools? | Not Quite Conversation | Fast Company
 12. – Det här aprilskämtet sticker ut och får en egen länk. Det som förundrar mig, utöver vilken enorm energi de lagt ner på det, är att det verkar opublicerat. På http://www.google.com/appserve/jail/ finns inget, ändå exploderar den här storyn i online-medierna. Är det kanske så man ska göra aprilskämt, egentligen?

 13. Apple iPad Review: Laptop Killer? Pretty Close. | Walt Mossberg | Personal Technology | AllThingsD
 14. – Walt har hårdtestat iPad i en vecka. Och han verkar väldigt nöjd. Många små intressanta snippets i hans text, bland annat fastnade jag för: ”The iPad lasted 11 hours and 28 minutes, about 15% more than Apple claimed. I was able to watch four feature-length movies, four TV episodes and a video of a 90-minute corporate presentation, before the battery died midway through an episode of “The Closer.””

 15. WolframAlpha Drops iPhone App Price by 96% to $1.99, Offers Refunds
 16. – Två saker lär vi oss av WolframAlpha här. Dels (ja, jag tajatar) att mer och mer kommer att göras på ett kompetent sätt i mobilens browser istället för i separata apps. Och dels att det numera inte verkar finns någon bortre gräns för hur långt man kan gå för att göra sina kunder välvilligt inställda: ”However, the even bigger news — from a customer relations standpoint — is that WolframAlpha will be offering refunds to customers who bought the app at a higher price.”

  Hatten av för stort mod. Hoppas inte så många väljer att utnyttja erbjudandet om återbetalning. Det räcker att det finns där…

 17. Official Google Blog: Introducing Google Ad Innovations
 18. – Det tog många år innan den kommersiella grenen av Google fick ett eget Labs. Men nu verkar det vara mycket fokus på att faktiskt göra en del för utvecklingen av inte bara den egna annonsmarknaden. Bugar och bockar!

 19. The stunning pictures of sleeping insects covered in early morning dew | Mail Online
 20. – Många tips om den här, och det är verkligen fantastiska bilder. Naturen är magnifik.

 21. Aprilskämt.se
 22. – För två år sedan låg jag grymt bra till på den här listan med skämtet om SVT och myrornas krig (https://jardenberg.se/slut-i-rutan/) men sedan dess har jag inte hunnit med att kriga. Det kräver, som syns på en del av de här bidragen, ganska mycket tankeverksamhet om det ska bli bra. Jag tycker tex DNs bevisar det – här har man haft en bra tanke, som ligger i tiden. Men genomförandet är verkligen inte speciellt kul. Det är svårt, det där med humor.

 23. April Fools Shenanigans
 24. – Och här är den engelska/technördiga varianten på 1 april-listning

 25. Revealing the Truth « Jobb utan Klipp
 26. – OK. Och vad händer nu? Vem hugger Niklas?

 27. Strandh.DigitalPR » Blog Archive » Grattis Strandh.DigitalPR 1 år
 28. – Grattis på födelsedagen! Som fan.

 29. Peace out
 30. – Så sant. Och det kan vara de mest oväntade miljöer som lägger locket på output. För egen del fascinerades jag förra sommaren över hur svårt det vara att skriva i Almedalen. Det kändes som om alla människor och möten som skedde på gatorna tog musten ur mig. Jag orkade inte skriva också.

 31. Twitter / Peter Krantz: jocke is less likely to g …
 32. – I diskussionen runt mitt transparens-projekt händer en hel del spännande. Så när @peterkz_swe lattjar lite med mina SNPs i Promethease så påminner @ehn oss om den texte: http://www.bunniestudios.com/blog/?p=563 Bra där!

 33. Ett år med IPRED
 34. – ”På kanske vi har lärt oss något till nästa gång upphovsrättsindustrin kommer och kräver speciallagstiftning.” Jo, man kan ju hoppas. Men jag tror vi behöver göra mer än så…

 35. The Ark innoverar med tidskrift « Media Evolution
 36. – Jag älskar The Ark för att de GÖR. Som deras manager så klokt säger här: ”– För många av den yngre generationen så är musik gratis. Idén är att jobba med en annan form av paketering. Att höja värdet kring musiken. Det geniala är inte idén, utan genomförandet. Att vi tar det här från ax till limpa.”

 37. Dom rekommenderar fisk och manlig bonding «
 38. – Seriöst: borde inte Erik skriva mer?

  ”Jocke tittade chockerat på mig när jag tog en liten bit bröd och han godkände det bara efter att jag haft 3 cm smör på det och jag gissar att den typen av skuldbeläggande är det pris man får betala för att luncha ihop med en man som publicerar sin vikt live på Internet två gånger om dagen.”

 39. YouTube – #30sekunder – Vegwok (med omtagningar)
 40. – Jag tycker han kunde kört den sista versionen istället ;)

1 thought on “jardenberg kommenterar – 2010-04-01”

Leave a Reply