1. Redaktionschefens blogg | SvD
 2. – Och härmed ställdes eventuell planering den här lördagen på huvudet. Mycket att fundera på, mycket att försöka bringa i ordning. Oavsett hur det här slutar finns väl egentligen bara en vinnare – @niklassvensson.

  För min egen del vet jag inget om sakfrågan så klart, och väljer att inte tro något. Men jag vet att det kommer den kedja som byggs upp i mångas medvetanden nu, en bild av omoral och bristande etik, inte kommer att tvättas bort om det visar sig vara falskt. Alla säger att man ska hålla isär sak och person, men i verkligheten funkar det där bara åt ena hållet. Just nu sitter vi med Assange, Wikileaks och Piratpartiet i en enda sammanlänkad kedja. Alla tar stryk. Alla misstänkliggörs. Om Assange frias så lever fortfarande bilden av Wikileaks och Piratpartiet kvar. Det blir inte lätt att hantera.

  Anyway. Dags att spotta i nävarna. Vi får se hur den här dagen artar sig.

 3. Gratismiljonärerna – internet | Veckans Affärer
 4. – Jag vet, helt ärligt, inte var jag ska börja för att bemöta den här snömosen. Men det måste väl göras. Måste-skriva-listan början bli jävligt lång. Imorgon.

 5. Peter Connée: Google Apps – en utmanare med utmaningar
 6. – Happy. Det är klart att det finns lite vägbulor, initialt. Men jag säger till Peter att de ska se sin verksamhet som ett ”internet i miniatyr”. Det är klart att det blir lite anarki i början. Någon kör Prezi, någon kör Keynote, en och annan kramlar sig säkert fast vid Powerpoint och puritanerna tiger och lider med (i övrigt underbara) Google apps även för presentationerna. Men det gööör inget. Det är utveckling. Det är darwinism. Det som är bra vinner, det som är dåligt faller undan. Precis som på internet.

  Nu kör vi!

 7. Creative Commons Sverige » .SE:s motiv till att välja Creative Commons
 8. – Mer om CC. Tyvärr tycker jag .SE gör fel med tillägget icke-kommersiell, med deras verksamhetsinriktning känns det helt obefogat. Får ta den diskussionen nästa gång vi ses. Men applåder för intitiativet, och för att man berättar om det. Amel rockar!

 9. Så gjorde vi time-lapse-filmen på SSWC « Framtider.net
 10. – Snyggt. Mycket video nu. Missa inte min post om videobloggande.

 11. SSWC-boken 2010: innehållsförteckningen med blogglänkar
 12. – Digga det här. Den här sensommaren är verkligen monsterlistornas tid!