jardenberg kommenterar – 21 Aug, 2010

 1. Redaktionschefens blogg | SvD
 2. – Och härmed ställdes eventuell planering den här lördagen på huvudet. Mycket att fundera på, mycket att försöka bringa i ordning. Oavsett hur det här slutar finns väl egentligen bara en vinnare – @niklassvensson.

  För min egen del vet jag inget om sakfrågan så klart, och väljer att inte tro något. Men jag vet att det kommer den kedja som byggs upp i mångas medvetanden nu, en bild av omoral och bristande etik, inte kommer att tvättas bort om det visar sig vara falskt. Alla säger att man ska hålla isär sak och person, men i verkligheten funkar det där bara åt ena hållet. Just nu sitter vi med Assange, Wikileaks och Piratpartiet i en enda sammanlänkad kedja. Alla tar stryk. Alla misstänkliggörs. Om Assange frias så lever fortfarande bilden av Wikileaks och Piratpartiet kvar. Det blir inte lätt att hantera.

  Anyway. Dags att spotta i nävarna. Vi får se hur den här dagen artar sig.

 3. Gratismiljonärerna – internet | Veckans Affärer
 4. – Jag vet, helt ärligt, inte var jag ska börja för att bemöta den här snömosen. Men det måste väl göras. Måste-skriva-listan början bli jävligt lång. Imorgon.

 5. Peter Connée: Google Apps – en utmanare med utmaningar
 6. – Happy. Det är klart att det finns lite vägbulor, initialt. Men jag säger till Peter att de ska se sin verksamhet som ett ”internet i miniatyr”. Det är klart att det blir lite anarki i början. Någon kör Prezi, någon kör Keynote, en och annan kramlar sig säkert fast vid Powerpoint och puritanerna tiger och lider med (i övrigt underbara) Google apps även för presentationerna. Men det gööör inget. Det är utveckling. Det är darwinism. Det som är bra vinner, det som är dåligt faller undan. Precis som på internet.

  Nu kör vi!

 7. Creative Commons Sverige » .SE:s motiv till att välja Creative Commons
 8. – Mer om CC. Tyvärr tycker jag .SE gör fel med tillägget icke-kommersiell, med deras verksamhetsinriktning känns det helt obefogat. Får ta den diskussionen nästa gång vi ses. Men applåder för intitiativet, och för att man berättar om det. Amel rockar!

 9. Så gjorde vi time-lapse-filmen på SSWC « Framtider.net
 10. – Snyggt. Mycket video nu. Missa inte min post om videobloggande.

 11. SSWC-boken 2010: innehållsförteckningen med blogglänkar
 12. – Digga det här. Den här sensommaren är verkligen monsterlistornas tid!

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 21 Aug, 2010”

 1. Angående “gratismiljonärerna”. Så klart de som föreläser kan ta betalt för sina föreläsningar om någon vill betala för att se dem föreläsa! Det är väl ungefär likadant för en artist. Så klart de kan ta bra betalt för en konsert/show om det är någon som vill betala för det. Det vill säga, även om musiken är gratis att lyssna på så kan de ju ändå tjäna pengar på en massa andra saker exempelvis konserter. Jag antar att “gratismiljonärerna” i de allra flesta fallen exempelvis bloggar gratis, för att sedan tjäna pengarna på föreläsningar. Jag har faktiskt väldigt svårt att förstå vad Veckans affärer menar med artikeln?

  Reply
 2. Angående “gratismiljonärerna” så är det ju knappt att artikeln borde bevärdigas ett svar.

  Men… come to think of it: från skribentens sida så kanske det just är DET som är hans idé: att skriva rappakalja om något han inte förstår sig på, och sedan namedroppa ett gäng personer i artikeln som förhoppningsvis blir förbannade och skriver artikeln åt honom. Och då blir ju artikeln skriven gratis… snacka om dubbelfint ifrån skribentens sida! Han är egentligen ett ironiskt geni!

  Om inte så får man väl helt enkelt svara något i stil med:

  “Innan du skriver om en typ av affärsmodeller som du uppenbarligen ännu inte förstått något av, vore det klädsamt om du gjorde lite research och kunde bygga artikeln kring ämnet. Jag rekommenderar att du börjar med Chris Andersons “Free”. Den är gratis att ladda ned och läsa.”

  Reply

Leave a Reply