1. #SSWCrunch S03E02 – Camphundar & Kärlek « Sweet Sunday Web Crunch
 2. – Liiite mer #sswc, innan vi stänger den boken för i år. Men snart är vi mätte, eller hur? Dags att börja se fram emot Codemocracy och Wordcamp Sthlm…

  Och dags att hålla söndag.

 3. Time Zones
 4. – MYCKET snyggare än mitt gamla referensex på http://www.timeanddate.com/worldclock/ – bokmärk.

 5. Twitter: 10 Insights from Psychology — PsyBlog
 6. – Nyttig lista med tio enkla men lite udda punkter om vad twitter är: ”Twitter is like a game of broken telephone”, och slutsatser om tjattret som ” It may be low-level, but it’s not pointless.”
  Bra samlat. Snyggt med referenser.

 7. Confirmed: Google Tests Search Results That Update As You Type
 8. – Crazy cool, kolla vad som händer med annonserna ute till höger också. Det här blir lite att bita i för både annonsörer och SEO:are ;)
  (men stäng för tusan av ljudet innan du kollar in den här videon)

 9. Deepedition » Dags att bygga en ark för Wikileaks
 10. – ”det finns många anledningar för organisationer att bygga sig sin mediala ark”

 11. QRANK – Social Quiz Addiction Review | iPhone and iPad Games App | Macworld
 12. – Snyggt tänkt. Det finns iof snyggare prylar, och vår Planetos version för iPhone kommer att sparka rumpa. Men jag gillar det stiffa upplägget med 20 frågor om dagen. Lätt för oss att adoptera.

 13. Thomas Mattsson – Bloggen om Expressen
 14. – Igen – de alla tycks glömma hela jävla tiden är att Wikileaks inte publicerar i nyhetstempo. Så kan vi låta den jämförelsen falla nu. De gör en ganska långsam utvärdering inför varje publicering. Hade traditionella medier jobbat på samma sätt hade del två av den här storyn hunnit utspela sig innan man tryckte på knappen.

  Det kommer en bloggpost under dagen, det måste det göra.

 15. Att springa som en hund
 16. – ”Kollapsa på hallmattan” – helt underbart ju!

 17. YouTube – Weekly Address: No Corporate Takeover of Our Democracy
 18. – Tack till achaido för tipset om det här korta klippet om transparens och öppenhet. Även om jag tycker att Obamas gloria har halkat lite på sned i opengov-frågor så dyker det fortfarande upp guldkorn. Den här frågan är högaktuell, även utanför annonseringen. Inflytande kan utövas på många sätt.

  Titta här, tex http://govdata.se/t/564359fc171o65 Det är en specialsida som @jonasl satt ihop på sin tjänst govdata.se. Den visar hur mycket PWC fakturerat svenska myndigheter de sista åren. Är det någon som tror att den sortens fakturor inte leder till inflytande?

 19. How One Person Can Transform Your Store
 20. – Jag skulle vilja lyfta den avslutande frågan ett hack till. Vad gör du för att alla de du möter ska få ett bestående minne av dig!

 21. Facebook Places: The Real Target Is Yelp
 22. – Hehe, told you so. Remember?

 23. Advertise on Baekdal.com – (by @baekdal)
 24. – Påminner om annonseringen på jardenberg.se. Jag har ett tiotal klara inför hösten, men överväger ändå att skippa projektet om det inte fyller på bättre. Det är ett experiment, och en bra övning. Men i det nya temat (snart på plats) måste jag mecka en del för att få det på plats. Vet inte om det är värt det. Du kanske vill vara med – så att det blir av?

 25. Ma.tt Themes Released
 26. – Matt Mullenweg, skaparen av wordpress kör på. ”Putting my PHP where my mouth is” ;)

 27. Transparens och oskuld
 28. – Mårten är arg. Vi har en vattendelare här. Jag förtydliga förhoppningsvis min ståndpunkt i de följande kommentarerna.

 29. Dags att bygga en ark för Wikileaks
 30. – Min take är enkel. Det handlar inte om namnpubliceringen som sådan – det handlar om publiceringen alls, just nu. Det var ingen ko på isen. Det var ingen nöd att publicera direkt. Det märktes tydligt på Expressens credhysteri och tweeträknande under dagen att man hade gått in i ”zoonen” där en kvällstidning befinner sig när den fått smak på blod. Man agerade med ryggmärgen och scoopet blev viktigare än journalistiken.

  Kom inte och slå mig med genuspåken i det här fallet för det har inte ett smack med det att göra. Jag har ingenting till övers för våldtäktsmän, och om Assange är en sådan så må han brinna i helvetet.

  Men precis som man bör vara varsam med en övergreppsanmälan mot en part som är inblandad i en vårdnadstvist så bör van vara vaksam i ett fall som det här. Det kan finnas en dold agenda bakom, och att ta en dag eller två för att gräva lite – är det inte precis det vi borde ha pressen till?

  Wikileaks själva är för total transparens, och det är jag med. Men precis som de är jag noga med att deg sker efter övervägande. Strävan för att det ska bli rätt förefaller vara en stark drivkraft. De har inte visat sig ha bråttom när de publicerat sitt känsliga material. Det borde kanske inte svensk media heller haft?

 31. Utkiksbloggen: Trögheten är journalistikens #Assangegate
 32. – Rosén skriver alltid klokt, men här är han inte helt rätt ute tror jag. Tradmedia kommer aldrig hinna före den första tweeten så det är kanske inte det man ska sträva efter? Jag tror att tradmedia måste hitta ett helt nytt sätt att förhålla sig till tempo, men det är en längre bloggtext. Ännu en. Puh…

 33. Is it okay to date your brother’s wife’s cousin? Flowchart it.
 34. – One flödesschema to rule them all. Det här är ju helt fantastiskt. Jag förstår att det kan se övermäktigt ut, men lägg tio minuter på att ta dig genom det.

 35. Facebook History
 36. – Jag älskar humor by Facebook…