jardenberg kommenterar – 22 Jun, 2010

 1. xkcd: Public Opinion (sommartorkan kom tidigt)
 2. – Idag är det tisdag, och jag är redan efter i schemat. Måste rusa. Lämnar er med den här bilden från xkcd som ganska tydligt reflekterar vad jag ser i mitt flöde nu. Det är inte mycket nyheter där, om man så säger. Det är lika bra att vi ställer in oss på en sommar med mycket lättsamheter och mindre breaking news. Mitt löfte till dig: Jag ska iaf anstränga mig att leta upp sådant som får oss att tänka lite, långa och läsvärda texter, och finfin läsning till hängmattan. Håll ut, genom vårt #sommarkollo

 3. Oversharing on oversharing
 4. – Det här är en text jag ska läsa mer än en gång innan jag kommenterar. För precis det här (minus själva sjukdomen alltså) kretsar väldigt mycket av mina tankar runt nu. Det är en naturlig konsekvens av att leva transparent – man funderar mycket på livet. Tills dess:
  ”But the solution is not to tell me what not to talk about. The solution is for you not to read me. Anyway, I’m not talking to you. I’m talking with my friends.”

  Uppdatering: Se klok kommentar från @stroemberg som bland annat pekar till en mashable-text om ”Why Feedback and Filters are Necessary in Social Media”. Och jag håller med, jag brukar ju tjata om att det inte är information overload utan filter failure, jag brukar tjata om mottagarens ansvar, och jag brukar tjata om att första versionen av boken ”information anxiety” kom redan på 80-talet. Idag håller vi på att skaffa oss bättre signalvärde i bruset, just för att filterna blir bättre. Men jag tolkar Jarvis text här annorlunda. Det här handlar snarare om ämnesvalen än om bruset. Om den uttjatade gränsen mellan det privata och det publika. Den konstruerade rollfördelningen som vi verkligen, verkligen borde göra något åt på riktigt. Men jag återkommer till det. Tills dess rockar vi loss bland kommentarerna. Summertime!

 5. Graphical data fiction
 6. – ”John has neglected his private contacts more and more in the last 20 years” – det är en fascinerande historia som berättas. Med data. På något sätt träffade det här mig i magen.

 7. Kungligheternas egna bilder?
 8. – Kan vi få be kungligheterna att lägga upp sina bilder med CC-BY och tagga dem med #brollopet?

 9. Hello Kitty Chainsaw and Scary Movie « Akihabara News
 10. – Du såg säkert motoroljan härom dagen. Nu är det dags för nästa steg i Hello Kitty-serien. Det är ju klart att en olja söker sin motorsåg. Men mest av allt får det här mig att längta till akihabara. Vi skulle ju åkt till Tokyo i våras, men jobb kom i vägen. Nästa år måste jag dit. Men det har inte specifikt med den här motorsågen att göra, så oroa er inte…

 11. Why Amazon’s Kindle Will Eventually Win the e-Book Wars
 12. – Läste rubriken och trodde att Om Malik hade ramlat på huvudet. Sedan läser jag ”In fact, the reading experience on the iPad is so superior to that of the Kindle I often find myself staying up later than usual reading a book.” och inser att han pratar om applikationen Kindle. Så nu är jag lugn igen, och håller med om allt. Jag har tre böcker i min iBooks store och säkert hundra i min Kindle-app.

  Men precis som Om har jag pensionerat hårdvaran.
  https://jardenberg.se/b/on-ipad-launch-day-never-again-kindle-and-sony/

  … och det vet så klart Amazon. Nu är det priskrig på fulplattorna:
  http://paidcontent.org/article/419-amazon-follows-bns-lead-slashes-kindle-price/

 13. Ars reviews iOS 4: what’s new, notable, and what needs work
 14. – Fyran är ute. Jag har inte uppgraderat än. Behöver min mywi, så jag väntar ett par dagar tills dammet runt jailbreakandet lagt sig. Räknar med att det kommer gå väldigt, väldigt snabbt den här gången.

 15. Quora and Others Are Racing to Fill Gaps Left by Google – WSJ.com
 16. – WSJ fångar upp en annan av det senaste årets trender. Men man borde kanske gjort en något större sak av att google köpte Aardvark, och inte bara nämna det i förbifarten. Om man ska travestera rubriken: ”Even google is racing to fill gaps left by google”. Anyway, kul för Quora, det här gör susen om de letar pengar ;)

 17. The Iterative Web App: New Compose Interface for Gmail on iPad – Official Google Mobile Blog
 18. – Och tänka sig, jag behövde inte uppdatera något på min sida. The iterative web app – gotta love it!

 19. CHART OF THE DAY: On Facebook, A Wal-Mart Employee Is More Valuable Than A Goldman Sachs Employee
 20. – Internet är en värld av omvänd logik.

 21. Eva Frölich of Frobbit! appointed to ISOC Board of Trustees and Treausurer | Frobbit!
 22. – Den här är häftigt. Frobbit är en av få företag och organisationer i världen som haft fler än en person i ISOC BoT. Men inget annat företag har haft 100% representation där ;) Först Patrik, 2006-2009 och nu Eva

 23. Diversification
 24. – Ja, jo, så klart. Man jag tycker ändå att det saknas en parameter. För min del är det oerhört viktigt att mina privata, aktiva, investeringar hamnar i en industri som jag begriper något om. Därför säger jag direkt nej till förfrågningar som inte handlar om webbtjänster. Första fråga är alltid ”är det något fysiskt som ska levereras?” Oavsett hur lockande det kan synas vara så har jag inte tillräcklig koll på någon annan bransch än den digitala för att kunna fatta ett grundat beslut om en investering.

  Riskspridningen överlåter jag åt andra ;)

 25. Refait on Vimeo
 26. – Det här måste vara bland det konstigaste jag sett internettet göra. Klicka upp filmen för att läsa och förundras.

 27. Lillebror ser dig
 28. – Som någon så klokt skrev (@doktorspinn?), BP:s misslyckande är inte ett PR-fail. Det är ett fail, helt enkelt. Problemet är inte att man haft svårt med kommunikationen, problemet är att man ställt till med en av alla tiders värsta miljökatastrofer.

 29. Avgjort: Här ska Kiruna ligga
 30. – Och här hemma i Helsingborg var det ett jäkla liv om att flytta ETT hus. Norrlänningarna vinner en coolhetsbonus för det här.

 31. 10 iPhone Apps Every Web Designer Should Know About
 32. – Bra och fokuserade tips för iphone (och lite ipad)

 33. (title unknown)
 34. – Lite, lite mer tid att fibbla bara, så ska jag kicka igång min gamla EyeTV-setup. Det här ser ju sjukt smaskens ut.

 35. Fokus » Almedalen i din mobil
 36. – Nu börjar uppladdningen. Heja @fokusjonatan och @fokuslinda som gjort en kanonapp. Och i webbläsaren dessutom. Jag GILLAR!

 37. Glasses: the ultimate image changer
 38. – Warum die brillen? Här är svaret…

 39. Android Market – Vecka 24, 2010
 40. – Sorgligt? ”Ytterligare en bra vecka på Android Market – sett till antalet nya applikationer och spel. Över 3000 nya appar och spel har letat sig ut, varav gissningsvis 1-2% är användbara.”

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 22 Jun, 2010”

 1. Kommentar på tvåan. En lite småintressant artikel om mekaniken i att dela med sig. Det handlar inte om oversharing i samma bemärkelse – men om problemet med brus. Som förstås inte minskas av mer delande. http://instapaper.com/zQdr3dga

  Reply
 2. Bra kommentar, bra länk. Jag gjorde en uppdatering i texten för att ingen skulle missa ditt inspel, och för att dra igång den diskussion jag tror vi skulle kunna ha i den här frågan.

  Reply
 3. SQIAR (http://www.sqiar.com/solutions/technology/tableau) is a leading global consultancy which provides innovative business intelligence services to small and medium size (SMEs) businesses. Our agile approach provides organizations with breakthrough insights and powerful data visualizations to rapidly analyse multiple aspects of their business in perspectives that matter most.

  Reply

Leave a Reply