jardenberg kommenterar – 23 Jul, 2010

 1. 1UZ9C.jpg
 2. – Sitter fortfarande och lyssnar ikapp på samtalet på http://mixergy.com/chris-pearson-matt-mullenweg/ mellan Chris Pearson och Matt Mullenweg. Jag är nära ett beslut att lämna Thesis, trots min kommentar längre ner. Vilken makalös douchebag. Den här bilden är till honom.

  Och idag är det fredag, make no mistake ;)

 3. Apple May Introduce a New Design Concept for the MacBook Air – Patently Apple
 4. – Håller alla tummar att det ska ligga något bakom det här. Min gamla Air håller på att falla i bitar… Tipstack till @tdhse

 5. Flipboard: A startup’s first bad day or success? — Scobleizer
 6. – En sak som blivit pinsamt uppenbar är hur ekokammaren fungerar. Jag ha nu lyckats testa applikationen så pass långt att det är uppenbart att en del av de recensioner som skriver upp den aldrig har testat den. Man ekar på, i halvskuggan från alla influencers som scoble och hoppas få en del av the glow. Lika illa är det med alla som bashar offentligt nu, fast där är det mer traditionellt, skitigt, attentionhorande.

 7. WordPress Theme Thesis Maker Backs Down, Adopts GPL
 8. – Kör du thesis och har redan betalat så tror du kanske att det här inte spelar någon roll för dig. Men det gör det, stor roll. Dels på ett principiellt plan, Matt Mullenweg har haft alldeles rätt i att det här är en viktig fråga. Men också på ett kvalitetsplan. För som han säger i sin kommentar: ”What’s going to be far more useful to Thesis is the fixes we can send him now — which is the most beautiful part of open source.”

 9. Flickr Updates iPhone App for HD Video Uploads and Multitasking
 10. – Good news, via @betaalfa

 11. Zuckerberg: “People Will Always Want to Keep Some Things Private”
 12. – Bra citatsamling från en bra intervju.

 13. Lifehacker, tips and downloads for getting things done
 14. – Smart sätt att installera apps i android-lurar. Och givetvis är dropbox en del av den här lösningen. Också.

 15. Every dog has its day… and new ice cream van ensures every dog can have its sundae | Mail Online
 16. – UNDERBART!

 17. Nokia CEO’s Hairshirt: We’ve Suffered Pain, But Symbian^3’s Our Antidote
 18. – Seriöst. Nokia framstår som totalt pissförvirrade. 2000-talets Facit?

 19. Du är härmed inbjuden att påverka
 20. – Jag sträcker ut Emmas inbjudan ett led till. In och skriv på opassande. Låt debatten breddas, fördjupas och spridas. Det är alldeles uppenbart att många bryr sig. Här är en bra kanal att mötas.

 21. The Onion Video Satire That Fooled Conspiracy Theorists [Sigh]
 22. – Om Gawker har rätt här så finns det rimligtvis inget hopp kvar för mänskligheten.

 23. Ten of the greatest maps that changed the world | Mail Online
 24. – Jag tror jag berättat förr: alla vi gamla militärer har en softspot för kartor. Jag mer än många andra, tror jag. Närmast att betrakta som kartknarkare;). Så det här är porr för mig, deluxe. Personlig favorit: London tube map, så klart. Legendarisk, for real, och med enorm påverkan än idag.

  Förresten, pratar vi inte för lite om open streetmap?

 25. Svd.se gör ny smart integrerad reklam
 26. – Tycker faktiskt HD var roligare som lät synsam sponsra “större text-knappen”. Men i allt väsentligt håller jag med. Smarta annonslösningar och spons som mindset är en av många bra vägar framåt.

 27. Ny europeisk e-juridikportal
 28. – Men jag hittar inte något api? Jag kanske letat slarvigt, så jag återkommer – men jag blir tyvärr inte det minsta förvånad om man igen glömt bort det självklara.

 29. A Guide on Layout Types in Web Design
 30. – Det är fantastiskt för en gammal gubbe som mig att följa den hör utvecklingen. Du vet, jag var ju med när vi fajtades om och när varje sajt hade en animerad GIF-gubbe som stod och grävde i gatan för att symbolisera work in progress. Som en föregångare till “beta”, typ.

  Webdesign har kommit en bit sedan dess, och om du inte vill teoretisera utan se det i all sin prakt rekommenderas som alltid smashing magazine.

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 23 Jul, 2010”

Leave a Reply