jardenberg kommenterar – 24 Jan, 2011 #jjk

 1. 250 skarpa hjärnor på Twitter | Nakna Sanningen
 2. – Det här är en fin lista, inte bara för att @jocke är med på den ;) Jag gick igenom den och kunde konstatera att Twitter signat av mig från flera personer som jag verkligen inte ville sluta följa. @thejennie tex. Pinsamt. @stefanronge hade jag också tappat bort. Av alla Twitter-buggar är det där den värsta, det märks ju liksom inte direkt. Så hojta gärna om du ser att jag slutat följa dig, sannolikheten är stor att det är en teknisk glitch.

  Och förresten, det får bli startskottet för idag. I morgon är en annan dag – då ses vi kanske på ”internet discovery day” i stockholm?

 3. Fler mejl om näthat – alla har bra argument
 4. – Jag har inte mailat Mattsson, istället twittrade han mig och frågade om jag ville skriva en text. Det ville jag, och den är i tidningen idag om jag förstått rätt (på nätet under dagen). Jag tycker det är tydligt att Expressens chefredaktör vill ha en bred diskussion om hur de själva ska förhålla sig. Det tycker jag är bra. Synd bara att det sker mot bakgrund att man igen vevar igång den ganska sterotypa diskussionen om ”näthat”. Anyway, stay tuned för mer.

  Uppdatering: Texten är ute nu. ”Nätet är en del av lösningen” Expressen har satt rubriken: ”Fritt fram för nätmobbarna” och jag fattar verkligen ingenting. Kan man tolka min text som att det är det jag menar? Gnäller inte, jag krävde inte att få se rubben, är bara helt ärligt förvånad. Jag har lagt upp ett lite mer lättläst original här, så slipper du störas av den bisarra rubriken också.

  Det verkar vara en redigeringsmiss. Så här såg det ut i tidningen

  Och så här blev det på nätet (innan de fixade, tack för det!). Inte konstigt jag fick hicka ;)

  Däremot förstår jag fortfarande inte hur en text som publicerades på morgonen den 24/1 kan ha ca 150 kommentarer som är äldre än så. Något är nog lite fel där också.

 5. 10 Tips for Optimizing Your Website’s Speed
 6. – De här posterna behövs med jämna mellanrum, det är ju work in progress i allra högsta grad. Mindpark.se har flyttat till nytt hem hos glesys och flyger numera fram. Nästa helg hoppas jag hinna låta den här sajten flytta efter. Men det är för jävligt mycket att göra just nu (ursäkta skånskan)…

 7. Hey Jude flowchart
 8. – Åhh. Rubriken säger allt. Nästan. Den här filmen säger resten

 9. 90 Million Celebrations on Stardoll « Official Stardoll Blog
 10. – Lite sent på den publika bollen här. Har gratulerat vännerna offblogg sedan tidigare, men måste naturligtvis sätta lite sökarljus på dem här också. Hurra vad bra ni är!

 11. Roger Ebert: Film Criticism Is Dying? Not Online – WSJ.com
 12. – Hinner inte leta upp nu men visst är det @andersmi som skrivit bra om de traditionella kritikernas roll i det nya medielandskapet. Det är otippat intressant att reflektera över, för det handlar om mer än arbetstillfällen på tidningens kulturredaktion.

 13. Jason Calacanis Starts Promoting Mahalo 4.0 “Pivot”
 14. – Det är en sak att göra ständiga pivoteringar (;) när du är ett litet bolag, men med 105 skallar på plats måste det vara besvärligt. Jag tror inte riktigt på det. Change is good, men i en värld där grey matter is all that matters borde det här vara nästan omöjligt. Eller är alla anställda renässansmänniskor och multigenier?

 15. Tim Cook Is Running Apple, but Not Imitating Steve Jobs – NYTimes.com
 16. – Inget snack, Cook är också ett geni. Men av en helt annan ras än Steve. Jag är inte det minsta orolig på kort sikt, men över tid… Det är ju ändå Apples grymma fokus på innovationen (och inte bara leveransen) som är deras edge. Kanske ett delat ledarskap med Jonathan Ive?

 17. The Inside Story of How Facebook Responded to Tunisian Hacks – Alexis Madrigal – Technology – The Atlantic
 18. – “It basically went from being a waste of time or procrastination tool, to my go-to source on up-to-date information,” Abida wrote in a Facebook message to me. “My mom is back in Tunisia on her own, and my Tunisian network on Facebook was posting the most up-to-date info on what was happening on the ground. It was stuff the major media channels weren’t reporting, such as numbers to call to reach the military and what was happening when in what specific neighborhood.”

 19. EXTRA! EXTRA!
 20. – Jag vet inte, var det bättre förr? ;)
  Waybackmachine är i ny beta och det är underbart att ta en liten tidsresa. Och smärtsamt att jag tappade bort den gamla infinit-domänen i en flytt.

  Hittar du någon riktigt rolig pärla här får du gärna tipsa.

 21. Expressen.tv – Inrikes – se TV på expressen.se
 22. – Diskbänksrealism? Jag måste ändå undra varför man väljer att låta skafferidörren stå öppen, matkassarna på golvet, dammsugaren mitt i bilden, och att både reportern och Palm ser otvättade och flottiga ut. Jag är sannerligen en vän av thincasting och spontanvideo, men det här ser bara arrangerat ut. Ungefär som när brittiska bankers klär ner sig och har funky friday.

  Sedan är det en helt annan sak att jag tycker svaren är beklämmande.

 23. Apple’s bet on publishing | Monday Note
 24. – Jag ser att @stroemberg är lyrisk över den här posten, men jag förstår inte riktigt varför. Inte för att det är dåligt eller fel, utan jag är bara inte med på vad som är grejen. Det här visste vi väl?

 25. BEFRIAD ZON: Bristande digital kunskap är allvarligt. För alla.
 26. – Jag kan tyvärr inte läsa texten av Martin Gelin för det verkar som det här inte lagts ut på nätet. Och där, precis DÄR, ser jag ett mycket större problem än det som Brit plockar upp här.

  Så här: det är en sak att ha möjlighet till något, men inte fullt ut kunna/vilja utnyttja den möjlighet av ett antal olika skäl. Det är en helt annan sak att inte ens ha möjligheten.

  Även om den här saknade artikeln är en detalj i det stora hela (http://twitter.com/M_Gelin/status/28788027962691584) så är det symptomatiskt. Jag önskar jag kunde begripa hur en text med rubriken ”Diktatorn trivs också på nätet” inte kan läggas ut på nätet.

  Jag ser det som ett hån, faktiskt.

  Uppdatering: @bjornhedensjo, alltid snabb och smart, berättar att det ligger ett handhavandefel bakom. Artikeln är ute på DN.se nu.

 27. Facebook Fights U.S. Pressure Over WikiLeaks
 28. – Jag tycker nästan att Twitters och Facebooks försök att hålla emot statliga utpressningsförsök får lite för lite uppmärksamhet.

 29. STUDY: 1/3 Of Americans Use Facebook In The Bathroom
 30. – Klart man Facebookar på muggen. Vad skulle man annars göra där?

  (BTW, skruvad rubrik. 27% är ju närmare 1/4 än en 1/3. Märkligt då att man inte istället tar fasta på siffran att 55% av kvinnorna svarat ja. Då kan man ju säga, vilket jag kommer att göra när jag refererar till den här undersökningen att ”över hälften av kvinnorna facebookar på muggen”.

 31. Hat är något annat än Internet | Deepedition
 32. – Många har reagerat på näthats-debatten som nu kommer tillbaka maa Expressens artikeltext. Niclas text visar på historiken, följ länkarna och se hur lite som har förändrats.
  Farmor Gun påminner om en gammal sanning http://farmorgun.blogspot.com/2011/01/det-du-satter-fokus-pa-far-du-mera-av.html

 33. Subscribed to feberse
 34. Veckan som gick – Vecka 3 « Same Same But Different
 35. – Söndagskvällslänk till söndagskvällspost. Kort och kärnfull. Välkommen in i matchen Caroline (det skrev jag nog inte förra gången, eller hur?)

 36. Twittercensus – Crowdsource
 37. – Folkräkningen är ett bra initiativ från intellecta (http://intellectawebb.se/2011/01/19/folkrakning-pa-twitter/) men jag tycker det är synd att man inte ber oss försöka avgöra om det är ett personkonto eller ett företagskonto, när vi ändå är igång och klassificerar språket.

  Ett förlorat tillfälle, liksom.

  Sedan hoppas jag att man gör tillräkligt mycket andra sanitychecks inför släppet av rapporten. Som jag alltså ser väldigt mycket fram emot.

 38. Plura Jonsson: Kokainet är sämre i dag än på 80-talet | Kändisar | Nöje | Nyheter24
 39. – Plura kan det där med att få rubriker. Utan att drogromantisera det allra minsta måste jag erkänna att han verkligen är helt enastående cool.

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 24 Jan, 2011 #jjk”

 1. Tror jag fick en unfollow-notis i nov någon gång… Hade å andra sidan en ganska lång inaktiv twitperiod, så kanske är det del av förklaringen?? Anywhoo. Skönt att ordningen är återställd. På flera fronter :)

  Reply

Leave a Reply