jardenberg kommenterar – 24 Jun, 2010

 1. PiratePad: bq2BzhxQ28 | Flickr – Photo Sharing!
 2. – Ett magiskt internet-ögonblick igår. Igen. http://www.swedishwire.com/ ville ha en engelsk version av min text i SvD Brännpunkt (http://bit.ly/bvQYAd). Jag hade inte en chans att hinna med själv och att jag skulle betala för att översätta en text som redan kostat på mitt pro bono-konto kändes inte rätt. In träder svärmen. Bara ett par timmar efter min förfrågan var texten översatt. Inte bara till engelska utan dessutom till tyska. Det är otroligt. Vill du se hur det gick till är det bara att dra i slidern här: http://piratepad.net/ep/pad/view/bq2BzhxQ28/latest

  Och just det, idag är det torsdag. Samtal att ringa, lunch att äta, mail att skriva. Ännu en dag i grottekvarnen drömfabriken. Jag älskar mitt jobb!

 3. A New Photo Experience: Your Photos, Happier « Flickr Blog
 4. – Missa inte, ny version av Flickrs fotosida. Det finns MYCKET att gilla där. Det är nog bara de mest förändringsobenägna som längtar tillbaka. Och sådan är väl inte du?

 5. Get tickets for TEDxOilSpill
 6. – Och om du inte ska dit så kanske det går att locka dig till TEDxAlmedalen istället? http://www.tedxalmedalen.se/

 7. Six Slides
 8. – Sex slides. Ge dig inte förrän din story går att berätta på med sex bilder. Aj vad det gör ont, men aj vad det blir bra.

 9. Malin Roos träffar Victoria och Daniel – sekunddrama hemma
 10. – Ja, det är väl bara för aftonbladet att lyfta på hatten.

 11. Apple – iPhone 4 – Edit HD movies with iMovie on iPhone 4
 12. – Nu är den ute. Bara i US Store än så länge.

 13. Curious Chimp — Congo’s Chimps — Video — National Geographic Magazine
 14. – Det är något underbart fascinerande över den här filmen. Vi är sannerligen inte ensamma på den här jorden.

 15. DailyTech – Obama Administration Announces Massive Piracy Crackdown
 16. – Hög tid att sätta fokus på galenskaperna på andra sidan pölen. ”The government also looks to legislation imminent infringement (thought crime), criminalization of P2P development, and criminalization of DRM bypassing later this year.”

 17. My experiences with ad.ly – Gabriel Weinberg’s Blog
 18. – Superintressant om ad.ly och modellen med köpta tweets. Givetvis tycker jag det stinker, men det är intressant att se på hur många sätt det stinker.

 19. (6/23) – New Sharing Model (omg)! « Dropbox Forums
 20. – En av mina appsoluta livsnödvändigheter vid datorn fortsätter utveckla. Sharing har varit underutnyttjat, nu verkar man fokusera. Du behöver ladda hem ny version för att få tillgång till godiset. Gör det ;)

 21. Official Google Enterprise Blog: Introducing multi-domain support in Google Apps
 22. – YES! Nu saknas bara att man städar upp i röran runt Google Acounts, funktioner som kräver gmail-adresser och ser till att man som betalade kund inte alltid får tillgång till nya finesser sist. Sedan är jag helt nöjd ;)

 23. louisgray.com: Author: Zuckerberg has “Total Control” over Facebook
 24. – Jag har läst en del om Kirkpatrick och jag börjar bli väldigt förvirrad. Jag blir inte klok på karln som verkar vara all over the place med sina åsikter. Men boken måste jag så klart läsa. Snart.

 25. Twitter Blog: Following your friends and colleagues
 26. – Twitter knyter tätare band med Facebook, precis som man tidigare gjort med LinkedIn. Det känns ganska uppenbart att Twitter vill växa användarbasen och att man tycker det går för långsamt.

  Jag är egentligen inte riktigt med på den filosofin. Storlek är inte avgörande för min upplevelse av kvalitet på Twitter. Nästan tvärtom. Om ni förstår hur jag menar.

 27. YouTube Blog: YouTube wins case against Viacom
 28. – Det är väl första gången man kan tänka sig att sända en tacksamhetens tanke till DMCA. Anyway, tvisten som pågått sedan 2007 och som gällde över en miljard dollar verkar nu vara avgjord. Viacom hade ingen framgång i en bredare attack på Youtube, utan istället får de fortsätta som nu – när de upptäcker vad de anser vara ett brott mot deras upphovsrätt så meddelar de youtube. Om youtube då agerar enligt DMCA så händer sedan inget mer.

 29. Valpejl
 30. – SVT och SR gör valsajt tillsammans. Det låter som ett smart utnyttjande av medel. ”Valpejl är en databas över alla 54 000 kandidater som ställer upp i
  valet 2010. Den innehåller dels uppgifter från olika offentliga
  register – såsom inkomstuppgifter, styrelseposter i bolag och
  bostadsort – och dels personlig information från en enkät som gått ut
  till de drygt 5 000 som kandiderar till Riksdagen. Informationen från
  enkäterna lägger vi in den den takt vi får in svaren.”
  Man tänker sig att den kan användas som ett personvalsverktyg, men också som ett grävverktyg för oss som vill skriva lite på egen hand.

  Coolt – men var är mitt API?

 31. ABC.com – Jimmy Kimmel Live! – Webcam Episode
 32. – ”An hour before showtime Monday night, a power outage shut down the Jimmy Kimmel Live control room, broadcast transmission center, and tape operations area. With guests and a studio audience waiting, Jimmy recorded the whole show on his laptop using his computer’s webcam.”
  Kvaliteten är såklart lite so so, men vilken cool grej att göra. Heja!
  Som Falkevik brukade säga ;) ”quality is not an issue”…

 33. Och nu: Askbingo!
 34. – Om du börjat tröttna på att aldrig vinna i jockebingo så rekommenderar jag att du testar askbingo istället. Happy dutting, eller vad man nu säger i bingovärlden.

 35. Vi har hört …
 36. – Med tanke på de starka dementierna hos Resume är det här nog en anka. Något som jag hade tänkt mig at fokus skulle låta sig drabbas av mer sällan. Inte så snyggt.

 37. What is the meaning of non-commercial?
 38. – Det här är gammalt som gatan, men fortfarande väldigt relevant. Pawlo är en superstar.

 39. Insändare, 1976 – “Kontorsarbetare” on Flickr – Photo Sharing!
 40. – Då var jag tio år och hade redan bestämt mig för vad jag skulle göra. Inte hur, och inte var, men vad. Jag skulle inte vantrivas på mitt arbete. Det visste jag. Redan då.

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 24 Jun, 2010”

 1. #1 – Helt underbart att se!
  #2 – För någon helg sedan, då jag träffade @hepp för första gången, kommenterade jag att flickr sett likadant ut i evigheter och ifrågasatte om den stelnat totalt.

  Reply

Leave a Reply