jardenberg kommenterar – 25 Jun, 2010

 1. YouTube – IKEA – Midsommar in Schweden
 2. – Du vet vad det är för dag idag? Enjoy!

  Vi ses som vanligt i morgon, och tills dess, elda gärna på lite i SVT-grytan på SvD-brännpunkt.
  Love!

 3. Apple iPhone 4 Antennas… – AntennaSys Blog – AntennaSys, Inc. – antenna design, integration and consulting.
 4. – Dagens och gårdagens stora snackis – antennkonfigurationen i iPhone4. Här lägger ett proffs ut texten, och om du inte orkar läsa… Rulla ner till sista stycket.

 5. Dear Facebook Friends, You’re Doing it Wrong » Techipedia | Tamar Weinberg
 6. – ”There you have it: personal profiles versus Fan Pages versus Community Pages versus Facebook Groups. And perhaps, now you know a little more of how each “community” on Facebook is intended to be used. Heck, most of you get it. ”

 7. Performance testing with Boomerang
 8. – Bang, a Boomerang. Det här får vi kolla in. Det är ju faktiskt precis så – det är det som händer ute hos användaren som räknas.

 9. The longest ever tennis match…
 10. – Jag har bara följt det med mindre än ett halvt öga, men det är fascinerande. Undrar om det ska komma några nya regler nu. Sudden death i tennis, vore väl en kul ide. Eller någon slags straffar?

 11. Piratpartiets valargument väcker ilska och skratt | Maktkamp24 | Nyheter24
 12. – Paddorna ligger ju helt öppna så det är liksom inget scoop. Det är däremot Berts kopplingar till SD. Säger han verkligen så här? ”Det är de här man ska stoppa istället för sd. De här är ju mycket farligare.”

 13. De goda nyheterna. Och de jobbiga.
 14. – Så klokt nerkokat av hax. Får mig att känna att jag borde lägga krutet i en annan riktning än SVT, igen och mer.

 15. ”Många missförstår sociala medier” – Dagens Media
 16. – Jag gillar hans bok om Analytics, den är nästan en bibel. Och jag gillar mycket av det han skriver här. Men som vanligt faller det när jag kolla in hur det egentligen ser ut. Hans twitterfeed på @brianclifton är ju inte imponerande eller annorlunda på något sätt. Trist.

 17. Märklig definition av tillgänglighet | Brännpunkt | SvD
 18. – Diskussionen fortsätter. Jag och Hamilton är nog egentligen ganska överens, men det måste upp på bordet också. Det är dags för rejält tryck i den här frågan nu.

 19. The court was right to side with YouTube over Viacom. – By Farhad Manjoo – Slate Magazine
 20. – Min uppfattning (förutom då att jag vill göra om hela upphovsrättssystemet) är att ”Web companies want most content that people post online to be presumed innocent” är modellen framåt. Youtube har kört på det de senaste åren och i kombo med DMCA vann man det här åtalet och klarade sig. Så frågan blir då varför Youtube dessutom allt mer aktivt ägnar sig åt att själv leta upp och släcka ner material. Downfall, tex. Det var deras eget görande. Dumt på så många sätt..

 21. Apple Nation | Fast Company
 22. – Smack in i instapaper för helgläsning. Men jag blir nyfiken på bilden. Vad hände egentligen 2001?

 23. Facebook Unleashes Open Graph Search Engine, Declares War On Google
 24. – Jag tror nog inte Z själv skulle kalla det för “war on Google” men det är helt klart att det drar ihop sig. Kanske dags att aktivt se över hur man tar sig ut ur ett open graph-perspektiv: http://developers.facebook.com/tools/lint/?url=https://jardenberg.se

 25. BBC News – Mystery surrounds ‘horse-boy’ on Google Street View
 26. – Tänk att det här fortfarande är kul. Min favorit är så klart de galna norrmännen i dykardräkter. Men jag kanske har missat något ännu bättre. Tipsa gärna.

 27. Android Developers Blog: Exercising Our Remote Application Removal Feature
 28. – Jag köper argumenten här, det är iaf lite lättare än amazons ide om att dra tillbaka böcker… Men samtidigt känns det inte alls komfortabelt. Inte alls faktiskt.

 29. Windows Phone 7 will be an ‘ad-serving machine’
 30. – Hehe, säga vad man vill om Microsoft, men kommunikation är inte deras starkaste sida. Vem blir sugen på en ”ad-serving machine” i fickan?

 31. Steve Jobs to Lefties: Hold the iPhone 4 differently or buy a case — Sample the Web
 32. – Det här svaret är nog första indikationen på att ”hi steve” har börjat bli bemannad av assistenter eller robotar. Så här långt har han nästan aldrig skrivit.

  Om svaret? Well, jag är högerhänt så jag bryr mig inte ;)

 33. Fokus » Tvekampen
 34. – Fokus när fokus är som bäst. Och missa inte storyn om hur man gjorde illustrationen med ansikten av ordmolnen. Smart http://www.fokus.se/2010/06/sa-gjorde-vi-ansiktena/

 35. Resumé – det går inte en dag utan att jag känner mig frestad…
 36. – Visst kliar det allt som oftast i fingrarna?

 37. The Ultimate Guide To A/B Testing – Smashing Magazine
 38. – Jag har sagt det förr och jag kommer att säga det igen. Smashing mag är verkligen suveräna. Den här (med deras mått mätt korta) posten om A/B tester är den bästa resurs jag sett på ämnet.

 39. Nya medier-bloggen | SvD
 40. – Anders sätter fingret på det: ”Är det inte så man ska läsa texter som denna, där Svt-chefen Eva Hamilton skriver om deltagande på ett sätt som är helt väsensskilt från den diskussion i ämnet som Joakim Jardenberg för i artikeln som startade debatten?”

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 25 Jun, 2010”

 1. Hello there – thanks for taking the time to comment on my interview. Unfortunately my requested corrections to the text were not picked up by the writer and so my interview is out of context – in fact wrong! I will have to improve my Swedish…

  I have posted my correction as a follow up comment at: http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article24

  Reply

Leave a Reply