1. Doug Engelbart 1968 Demo
 2. – Efter att ha länkat till Dicks Identity 2.0 här nere kom jag på att det säkert finns läsare av mina kommentarer som missat mycket som jag anser är klassiker. Vi börjar ju faktiskt bli så pass gamla på det här internettet att det finns en slags modern historia. Och när sedan Engelbart dök upp på HN så kändes det som ett tecken. Det här får bli dagens inledning. Och en liten lärostund för alla som tror att Lantz uppfann musen, eller att Steve Jobs uppfann demon ;)

  I eftermiddag ska jag ut och få skit under naglarna igen, sända live från http://www.framtidskommitten.se/
  Det är nyttigt. Video är the shit, learning is doing, och jag vill ändå höra vad som sägs där – så varför inte kombinera. Vi ses i etern!

 3. Twitter co-founder hopes to create news network | Reuters
 4. – Undrar hur det kändes för Reuters att publicera den här…

 5. Coding Horror: Your Internet Driver's License
 6. – Får mig att tänka på Dick (Hardt) och undra vad som hände efter att han slutade på MS. Måste kolla upp. Och du, om du inte har sett Identity 2.0, så måste DU kolla upp http://identity20.com/media/OSCON2005/
  Fantastisk presentation, och jag misstänker att det finns en generation läsare där ute som har missat den. Se den. NU!

 7. Branson launching digital magazine for iPad – Yahoo! News
 8. – Även du min brutus. Det finns uppenbart ingen hejd alls…

 9. Lessons Learned in 10 Years on the Tech Beat — State of the Art – NYTimes.com
 10. – Gillar Pouge, men…
  . Some things do kill other things. Telegrafen är död. CD-skivan också. Listan kan göras minst lika lång som hans lista.
  . Some things stay live. Dels finns det alltid ett första tillfälle när något görs tillgängligt. Dels kommer tex direktsänd sport alltid att finnas (för att vi ska kunna gambla). Och så där kan jag hålla på… Men att tablå-tv är dött, absolut.
  . Men jag håller med om att det är viktigt att skilja på sak och person, även om saken är en gadget…
  . Liksom att alla läser men någon form av eget filter. Så klart.
  . It’s not easy to pick the winners. Jag tycker det är hyfsat enkelt att peka ut förlorarna i ett tidigt skede, men det är mycket, mycket svårare att se vinnarna. Frågan är om vi någonsin gör det – är det inte bara en fråga om tidsperspektiv?
  … Ja, och så vidare. Bara lite noteringar i marginalen. Som sagt, jag gillar honom. Ffa när han spelar piano ;)

 11. Telenors hemmelige førerløse bil?
 12. – ”NRKbetas lesere FTW!”

 13. Bädda in klipp från alla svenska TV-kanaler | http.tv4.se
 14. – Utvecklingsbloggen på TV4 sätter redan igång och rocka. Värsta NRKbeta-utmanaren. Det här tillägget vill du installera i wp!

 15. Jag skulle också vilja ha en tankesmedja | Kristina Alexandersons blogg
 16. – @kalexanderson – du ÄR en tankesmedja ;)

  Men så här, jag inbjuder dig härmed att skriva två gästinlägg på mindpark om traditionella medier och Creative Commons. Jag vet att du skrivit förr – men det är fortfarande många gammelmediarävar som hänger på Mindpark och som garanterat inte läst dig.
  Ett inlägg om hur de kan använda sig av CC-material, och göra det på ett ansvarsfullt sätt.
  Och ett inlägg om vad de skulle vinna på att själv sätta frikostigare och modernare licenser på sitt material.

  Mindpark.se är ett slags tankesmedja. Handsken är kastad ;)

 17. Bingsgård kallar KF för “lekstuga” – Trelleborg – Trelleborgs Allehanda – Nyheter dygnet runt
 18. – Gammalt möter nytt. Har ingen aning om vad som händer i Trelleborgs KF överhuvudtaget och jag tycker kanske inte att Bingsgård framstår som överdrivet sympatisk. Men det andra är värre. I en uppföljning (http://bit.ly/gvITDY) sägs tex ”Telefoner bör vara avstängda, annars är det ett förakt för demokratin.” och det tycker jag är otroligt talande. Demokrati för den som säger så har alltså med fullmäktige att göra i första hand – och med världen utanför i andra hand. Hela stormen runt det här tycker jag tyder på ett oerhört förakt för demokratins grundkärna. Medborgarna.

  Oavsett 511 och mindre välvalda uttalande: Jag ställer mig självklart upp för den politiker som vill vara i tiden och vidga kommunfullmäktiges arena. Gärna genom att gå all in och som en del andra kommuner sända mötena live och med internaktiva diskussioner on the side. Utnyttja alla teknikens möjligheter. Och gör det nu.

  Glöm aldrig att demos, ”folket”, är den ena halvan av ordet demokrati.

 19. When It’s Darkest Men See the Stars « Steve Blank
 20. – Igår länkade jag till en svart text om deindustrialiseringen av USA, och dess mörka effekter. I mailen hittar jag en länk från Magnus Hultberg som vänder helt på steken – precis så som jag vill att det ska fungera. Och den här texten bygger sitt case väl:
  ”What’s happening is that all the things that have been limits to startups and innovation are being removed. At once. Starting now.”

  Det är viktigt att se till ytterskotten, som texten igår och den här idag, för att reflektera och skapa sig en egen bild som säkert ligger någonstans mellan dem. Viktigt för ditt mindset, och viktigt för de babysteps som vi hela tiden tar in emot morgondagen.

 21. Hög tid att fundera över politikerveckan i Visby « Cohn & Wolfe – deBlog
 22. – Bra puff, tänkte försöka hitta lite nya uppdrag på ön i år. Det finns många bra tillfällen till nya och spännande sammanhang. Sprid gärna det vidare, och var inte rädd för att fråga runt bland de som använt mig som talare eller moderator.

  Ställer mig härmed till förfogande;) https://jardenberg.se/joakim/