1. 10 Terrific iPhone and iPad Musical Performances [VIDEOS]
 2. – Flera av de här hade jag sett tidigare, men när de sammanställs så inser man att det faktiskt finns något här. Ett nytt uttryck. När får vi se den första iPhone-konserten på Helsingborgs konserthus? Redan till våren?

  Anway. Fredag. Full fart.

 3. Winnie the Pooh Mental Disorders gifs
 4. – Visst kan man skoja så här, det är ju så snyggt gjort. Eller hur?

 5. What is the First Programming Language You Would Teach Your Child? | daddymodern
 6. – Är inte det här en alldeles underbar fråga. Den är i samma kategori som att det är viktigt att se till att göra lite sökordskollar innan man namnger, att se till att de har en bra webhistorik redan från dag ett och att deras username är claimat hos alla väsentliga tjänster.

  Och jag skojar alltså inte.

 7. TNW Picks: Chrome extensions we love
 8. – Jag har aktivt avinstallerat extensions på senaste tiden. Borde kanske skriva ihop en lista. Eller är det iPad-apps-posten som går före?

 9. Diary Of An x264 Developer » Patent skullduggery: Tandberg rips off x264 algorithm
 10. – Tandberg är inga favoriter i min bok…

  ”Furthermore — the patent application was filed a mere two months (Dec. 30, 2008) after my original commit (Oct. 22, 2008). Funnily enough, they are missing one minor part of my algorithm, the use of the Phenom’s SSE4a. Want to know why? It was added the day after they filed the patent application, so they didn’t get a chance to copy it.”

 11. Webbstrategerna Sverige AB – Webbstrateger skänker sin marknadsbudget till tredje världen –… – MyNewsdesk
 12. – Usch. Värsta sortens CSR-washing. Skänk pengarna utan prut till Actionaid (eller min favorit Kiva) direkt istället. Eller sätt ett pris per follower som känns. Det här blir ju bara ett billigt sätt (1 kr / follower – kom igen liksom) att få en massa uppmärksamhet.

  Jag har i grunden inget emot att man kopplar CSR och ekonomiska incitament till marknadsföringsaktiviteter. Men då ska det göras så att det känns och kostar (https://jardenberg.se/b/marknadsforing-for-miljoner-men-pa-ett-smart-satt/)

  Frågan är, när jag nu ändå hjälpt till att sprida deras namn hur man bäst hanterar det här. För företaget är ju inte dumt och Magnus är ingen dum människa. På sätt och vis blir jag sugen på att försöka se till att de har sju miljoner followers på julafton, men det vore elakt.

  Så jag tror att jag tar fram linjalen och ger dem ett rapp över fingrarna istället bara. Och hoppas att andra använder det här för att tänka ett varv till.

  (BTW, bildvalet i den här pressreleasen gör min än mer ledsen)

  Uppdatering: Kollar man in bloggposten och inte bara pressreleasen så ser man att de dessutom satt en maxgräns på 10K. Tack till @mariastarck som påminde om det. Det gör en ännu tydligare skillnad mot de riktigt bra initiativ som jag sett på det här området.

 13. Twitter / (a)Martin Schori: (a)jocke glömdes bort! Ska o …
 14. – Som synes lite längre ner, journalistpriset delades ut igår. När jag såg artikeln (http://www.dagensmedia.se/nyheter/tv/article3023574.ece) fascinerades jag över att den inte innehöll en enda länk. Frågade på twitter och kudos till @schori som var snabb att svara.

  Men titta igen på svaret. Glömde bort att länka? Smaka på den en stund.

 15. The TSA Needs to Opt Out of Tweeting
 16. – TSA gör en @SJ_AB…

 17. The Social Formula For Small Business Owners
 18. – Small company 2.0. Men varför bara för små företag. Varför inte för alla företag, eller kanske rent av för kommuner. (Eftermiddagen blir spännande)

  Hur som helst, bra take av Johan, men lätt rörigt. Som min skalle, alltså gillar jag ;)

 19. Det här ska du fråga din sociala medier-konsult – bisonblog
 20. – Fredrik har samlat ihop en het fråga och gjort bra jobb för internetworld. Men det är mycket i det här som jag har svårt för. Ska se om jag kan hinna klä det i ord. Eller så är det här ett av de fall då man ska ligga lågt ;)

 21. Connect and don’t be evil – Zadie Smith och kultursnobberi | Prat PR
 22. – Den här texten från Zadie har gnagt som en sten i skon, på så många sätt. Men jag har inte skrivit mot – annat än när vänner frågat mig på Twitter och Facebook vad jag anser.

  Jag tycker hennes text är bajs. Långt utdraget elände ur ett oerhört inskränkt synsätt. Hon har naturligtvis all rätt till sin uppfattning, precis som jag får tycka att hon är out of this world.

  Förutom de slutpunkter som Hannes nämner här så vill jag bara tillägga att Facebook i allra högsta grad är frivilligt, så varför öda så många ord på det. Och att det finns oerhört mycket mer på internet som är med och definierar vår tid – Facebook är bara en rörelse.

  Till sist, och viktigast av allt. Det finns inte någon anledning att föra en kamp mellan online och offline. Mellan digitalt och fysiskt. Mellan där och här. Det finns skäl att reflektera och fundera, men min övertygelse blir allt starkare. Vi går mot den holistiska människan, igen. Och då menar jag inte på något pseudovetenskapligt sätt alls. Please. Bara att vi blir hela individer, på tvärsen över jobb och fritid, online och offline, här och där.

 23. Surfplatta årets julklapp – DN.se
 24. – Surfplatta eller läsplatta, DN verkar lite ambivalenta. Smurfplatta kanske? Hur som helst väntat, men jag är inte så säker. Framför allt är det väl något oroväckande över att bli utsedd till årets julklapp, minns bakmaskinen… Det är lite som att bli årets svensk, det bådar inte så gott. Liksom.

  Sedan återstår igen frågan om vad de svenska mediebolagen sysslar med… Vilken svensk mediesajt blir först med att berätta att man nu gjort en ”platteanpassning”. Den första versionen av m.hd.se hackade jag ihop på en natt och på två nätter skulle vilken svensk mediesajt som helst funka svinbra i paddan. Snälla HD, kan ni inte bli först med en touch-version. Det är såååå lite som behöver fixas. Martin, David och Noah gör det på 24h. Jag lovar!

 25. Mideast Youth » Blog Archive » Roadmap to the social media in the Middle East: A 140-character-interview with Joakim Jardenberg – Thinking Ahead
 26. – Skäms en smula över min yxiga engelska men det här väcker ändå härliga minnen till liv. Det händer mycket i regionen. Och de unga sitter verkligen i förarsätet, på ett mycket tydligare sätt än här hemma.

 27. Spännande afterwork: Historien om sverigedemokraterna.de | Disruptive Media
 28. – Mycket spännande, önskar jag var där. Men filmen finns att beskåda, bland annat hos Pontus Löf som nu klivit fram som sajtens grundare: http://pontuslof.se/fem-lardomar-av-min-kampanj-mot-sverigedemokraterna-i-sociala-medier/

  Men. Det finns alltid ett men. Fredrik Wass väcker den intressanta frågan om det vore lika bejublat om det var Moderaterna som gjorde det. Eller om Nikke och Pontus sänkt ett etablerat parti på det här sättet. http://www.dn.se/blogg/pawebben/2010/11/25/darfor-blev-sverigedemokraterna-slagna-pa-google-8598

 29. WordPress › WordPress 3.1 Beta 1
 30. – Jag har ju kört nightly builds sedan begynnelsen. Ett tag var det lite pyssel med editorn, men nu är det bara att tuta och köra. Kom inte och skäll på mig bara, om det mot förmodan honkar för dig.

 31. Smurf-uppföljning (del II)
 32. – Jag tyckte Perko fick ett fantastiskt bemötande. On time, no tjafs. Det är klart att de måste höja en varningsflagga för att de inte kan hålla på och refunda saker hela tiden.

  Lite ansvar måste man väl kunna utkräva av konsumenten också?

 33. Helena Bengtsson, Sveriges Television | Stora Journalistpriset
 34. – Stolt över mina vänner. Det börjar bli en tradition att jag känner vinnarna i just den här kategorin (och har otroligt dålig koll på vinnarna i andra kategorier;)

  Och till Helena säger jag inte ”Grattis!” – jag säger ”BRA JOBBAT!” och ”VÄRT!”