jardenberg kommenterar – 26 Feb, 2011 #jjk

[ meckar med servern idag. Det här skulle inte publicerats än. Ha överseende med mig i helgen ;]

 1. ”Lös upphovsrätten och släpp UR-programmen fria” – DN.SE
 2. – Idag firar vi. Redan förra veckan var det hoppfullt på #psdagen – jag tyckte det var mycket framåt och rättåt som gick att utläsa i de tre VD:arnas tal. Uppenbart är att de står uppställda i samma riktning, rätt riktning, men också att de befinner sig på olika platser på tidslinjalen.

  Nu är det viktigt att vi uppmuntrar och pushar framåt på ett positivt sätt. Och att vu hyllar Figge lite extra, för här verkar man vara på väg mot både CC-BY och CC0 ;)

  Det känns som det var tio år sedan jag skrev det här: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/dags-for-svt-att-leva-upp-till-public-service-uppdraget_4901401.svd – men nu är vi nära.

 3. Om programmen – Medierna | Sveriges Radio
 4. – Lyssna på första inslaget i dagens medierna, läs mer här http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/utbredd-rota-pa-journalisten och själva krönikan som det gäller här http://www.expressen.se/kultur/1.2345074/ett-kall-for-alla

  Så fick vi då se Gierttas rätta ansikte. Inte en dag för sent. Tack till @frigyes för bra civilkurage.

 5. Språkfredag: Stavningen av Libyens ledare
 6. – Kan vi inte bara kalla honom ”den dumknullade stinkbomben”?

 7. SSBD 3 år idag
 8. – Glad att SSBD finns och ett rungande HURRAH! på treårs-dagen. Jag minns ett möte för länge sedan, när allt hängde i luften – och jag är glad att @mymlan också verkar minnas. Tack för tacket, alltså ,)

  Heja. Och SSBD behöver mer än någonsin idag, läs gärna inlägget från mymlan om ”droppen som fick bägaren att rinna över”. Det är sorgliga tider

 9. Buzz by Joakim Jardenberg from Google Reader
 10. – Tar risken att åstadkomma en cirkelreferens, men jag tyckte det här blev en bra QA-session för att förtydliga min hållning till Googles senaste fix.

 11. How Tech Tools Transformed New York’s Sex Trade | Magazine | Wired.com
 12. – Under rubriken ”top upgrades”:
  #3 BlackBerrys. To clients, this symbol of professional life suggests the worker is drug- and disease-free.

1 thought on “jardenberg kommenterar – 26 Feb, 2011 #jjk”

Leave a Reply