jardenberg kommenterar – 26 Jan, 2011 #jjk

 1. Joakim Jardenberg: "Vad fastnar din mamma för?" – Internetworld
 2. – Mina tips till hur du håller koll på läget, och hur du hittar trenderna.

  Bästa tipset är dock inte med i artikeln, men det är ju precis det du gör just nu. Läser #jjk ;)

  Vi ses i morgon igen. Då med ännu lite mer koll på läget.

 3. Hur ska livebranschen nå sin publik med hjälp av sociala medier? | Springtime.nu
 4. – Kul att se att Fredriks lista stämmer ganska väl överens med det arbetet som wifey gör med Konserthuset där hemma. Kolla hennes första sammanställning, efter en dryg månad: https://jardenberg.se/b/kudos-till-konserthuset-och-kattis/

  Det kommer snart en presentation som hon filar på, som mer i detalj beskriver vad, hur och varför. Det ser grymt bra ut det med. Fredrik Pallin och K borde träffas, jag tror tyvärr de missade varandra i Helsingborg.

  En sak som Fredrik inte har med på listan live-video för att engagera även de som inte kan ta sig till konserten. Jag är helt övertygad om att man har allt att vinna och inget att förlora på den sortens generositet.

 5. An animated tribute to UX design | UX Magazine
 6. – Yeahh!

 7. Here’s To The Crazy Ones
 8. – Kan bara hålla med Johan här. Det är en fantastisk text. Och får passa på att berätta en gång till att det nog är bakgrunden till min stoltaste utmärkelse – när Apple utsåg mig till Årets Rebell här hemma i Sverige. Det blev bara ett år, så jag är ensam på den tronen ;) Måste ta och leta upp det där diplomet…

 9. Pixelmator | Weblog | Pixelmator Grosses $1 Million on the Mac App Store
 10. – Lilla, lilla Pixelmator som fört en tynande tillvaro går ut med den första stora successtoryn för Mac App Store. De har sålt för $1M på 20 dagar. Boom!

 11. MediaPost Publications Twitter Tests Self-Serve Ad Platform 01/26/2011
 12. – Jag tycker nog fortfarande att Twitter har förvånansvärt svårt att hitta rätt här. Varken promoted tweets eller promoted accounts känns speciellt smutt eller ens innovativt. Men å andra sida – de är sannerligen inga dumskallar. Vi får se.

 13. My Life With Google Voice Number Porting, Six Months In
 14. – Det händer mycket på röstområdet och så sent som nyss ser jag att google gjort ett uppköp till http://www.saynow.com/info/press_google

  Den här sammanställningen är intressant som ett exempel ur verkligheten. Verkar det inte mums? Och se sista rubriken: Best feature: Freedom!

  Yes please!

 15. Telenor vill ha extra betalt för nätvideo | SvD
 16. – Hey, om det inte går att döda play på det ena sättet (https://jardenberg.se/b/telia-dodar-play-i-mobilen/) får man väl pröva med det andra istället. Det är inte första gången den här frågan bubblar upp, och säkert inte sista heller.

  Att det ska vara så svårt att förstå att alla bidra på sitt sätt. Innehållsleverantörerna pekar på google och säger att de åker snålskjuts. Och operatörerna pekar på innehållsleverantörerna och säger samma sak. Det är en ding ding värld.

 17. Krönika
 18. – Du missar väl inte de här krönikorna? Inkastare: om avregleringen av apoteken men bibehållet systembolagsmonopol – “Avgörs de här ärendena i riksdagsomröstningar eller genom att fyra makaker sondmatas med meskalin och kastar pil om skiten?”

 19. Attacks on Information Freedom via its Transport
 20. – Falkvinge påminner om hur historien ser på försök att begränsa information.

 21. Will.i.am Is Now Working for Intel [Hirings]
 22. – Jag tror inte det här är så skruvat som det kan verka. Även om titeln är snömos, jag menar finns det någon annan innovation än den kreativa? Anyway.

  Företag som har råd ska definitivt ägna sig åt den här sortens udda rekryteringar. Det handlar inte om livstidsanställningar, utan om att få in externt blod som kan tänka de otänkta tankarna.

  Alla styrelser, alla ledningsgrupper, alla samlingar av människor borde ha minst en kreativ misfit.

 23. Remember Googlezon?
 24. – Den där filmen fortsätter fascinera. Jag vet inte hur många gånger jag skrivit om den, men den passar ofta in som en fond http://jardenberg.se/it-is-the-best-of-times-it-is-the-worst-of-times/ eller som ett mellanspel i den här monsterposten http://2022.nu/2010/08/08/en-gang-i-tiden-fanns-det-en-mediebransch/

  Se den gärna igen. Och fundera på hur EPIC 2021 skulle se ut…

 25. Egyptiska regeringen stänger svenska hemsidor | Utrikes | Nyheter | Nyheter24
 26. – Det här är så tragiskt. Bambuser var just en av de tjänster som vi pratade mycket om när jag var i Alexandria och Kairo med #YLVP – och nu är den vägen ut stängd. Det känns inte otippat, Twitter har man också bommat igen, men jag trodde att Bambuser skulle kunna gå under radarn. Det är ju en förhållandevis väldigt liten tjänst.

  Jag vet hur gärna Måns hade önskat att Bambuser skulle få vara med och göra skillnad när världen nu förändras.

  Stöd Bambuser, stöd projektet http://zerosilence.org/ och stöd våra vänner i mellanöstern på alla sätt du kan. OK?

 27. Nyheter24.se lägger ned Drupal-satsning | Might Know Something Else
 28. – Aj då. Det här var inte så kul läsning. Och inte så bra för Nyheter24. Sant, jag vet inte inte hela bakgrunden, men att sätta sig ner 2011 och bygga eget låter inte bra.

 29. Amazon Simple Email Service (Amazon SES)
 30. – Amazon tänker inte låta någon sten ligga ovänd – allt ska kunna erbjudas i deras finfina molntjänst. Lyckligtvis har de äntligen börjar få lite seriös konkurrens.

 31. Eavesdropping Laws Mean That Turning On an Audio Recorder Could Send You to Prison – NYTimes.com
 32. – Vi kan tycka det här är rena nojan, men jag tror vi gör bäst i att låta skrattet fastna i halsen. Skulle inte alls förvåna om det här blir nästa steg, om nya fotolagen går igenom.

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 26 Jan, 2011 #jjk”

Leave a Reply