jardenberg kommenterar – 27 Nov, 2010 #jjk

 1. Top 48 ads that would never be allowed today » Article » OWNI.eu, Digital Journalism
 2. – Tror jag nämnt det i någon annan kommentar, men den här helgen är det bröllopsdag ( 28/11, igen;) för mig och @kattis_j. Och av någon konstig anledning tyckte jag att första kategorin i den här bloggposten behövde lyftas fram ;)

  Puss, älskade. Tur det är jag som handlar mat i den här familjen ;)
  #lifeisgood

 3. Alla har Facebook – utom chefen
 4. – Allt mindre vanligt på de företag jag jobbar med. Tjoho!

 5. Förbannat bra läsning
 6. – Idag bjuder jag också på lite länkar från Per – en lite mindre frekvent blänkare. Sånt ger bra perspektiv. Klick. Klick!

 7. Promoted tweets det nya spammet?
 8. – Håller med – det här är inte vackert! Inte alls.

 9. COPYRIOT | Om cyberkriget
 10. – Rasmus är i sitt esse, och den här bör läsas tillsammans med länken lite längre ner om hur man tar över misshagliga domäner, i princip utan någon som helst tanke på fair trial.

 11. (a)jocke rockmelt – Google Search | Flickr – Photo Sharing!
 12. – Har ni förresten sett så snygg ”Full conversation” är när du googlar tweets? För att se det live: http://bit.ly/gsAh1T

 13. My thoughts on “My thoughts on ChevronWP7″ – istartedsomething
 14. – Catfight i MS-världen. En utvecklare släpper ett verktyg för att jailbreaka Windows mobile 7 och alla pekar finger. Ingen lyssnar. Det är en FUDig värld, den där…

 15. Jolicloud Jolibook review — Engadget
 16. – Jag tycker den är extremt gullig och jag gillar konceptet. Och jag gillar ju Jolicloud. Vår lilla, lilla Sony Vaio här hemma blev ju faktiskt användbar med Joli, något den absolut inte var med det förinstallerade Windows 7. Men ska den säljas i det här relativt sunkiga paketet måste man nog ner mot $150-$200 skulle jag tro. Eller ännu hellre, för 999SEK kunde de gödslat ut dem till skolorna här hemma. Inte bara en per elev, utan de kunde till och med fått en ny varje termin om det skulle behövas ;)

  Slutet säger nog det mesta i nuvarande skick: ”you’re best just scooping up one of our preferred netbooks like the Toshiba Mini NB305 or HP Mini 5103, downloading Jolicloud 1.1, and making a Jolibook of your own.”

  Eller så vandrar du den smala vägen och köper en ny MB Air. Jag är så LÖJLIGT nöjd!

 17. U.S. Government Seizes BitTorrent Search Engine Domain and More | TorrentFreak
 18. – Man väntar alltså inte ens på COICA, utan nu kör man på i ett rasande tempo. Är inte det här digital rättsosäkerhet så vet jag inte hur det skulle se ut. Jo, vänta, kanske som det svenska barnporrfiltret…

  Världen är helt galen. Det sluttande planet lutar allt mer avgrundslikt. Jävla dårar!

 19. jQuery and Sinatra, a Classy Combination – a session at Øredev 2010
 20. – 1:01 in i videon: ”I’m a certified enterprise java business component developer, in other words, I’m an idiot”

  För nördarna där ute finns det massor med video att kika på här. Mer presentationer finns på http://vimeo.com/user2649908/videos och http://vimeo.com/user4280938/videos (tipstack till trafik och jonas)

 21. Segling sätter ner foten. Eller inte. | BLUR
 22. – Nope. Jag har varken koll på, eller intresse av, segling. Och jag vet inte ett smack om den bakomliggande diskussionen. Men jag har en aning om hur den kommer att sluta – och det lär inte vara de nätaktiva som förlorar. Den här fege ”utgivaren” kommer att få känna på snålblåsten, för det har han förtjänat.

  Och som vanligt blir jag fascinerad av dessa starka communities som finns överalls. Internet är i sanning en fantastisk uppfinning.

 23. Nordiska museet har inlett ett samarbete med Wikipedia | Mot nya medier
 24. – Lunchade med smartskallar på Nordiska i somras och det gör mig lycklig att nu kunna ställa mig upp i bänken och göra vågen – istället för att bara kritisera. Det här är RIKTIGT RIKTIGT bra! Hejja. Hurra! Och alla andra glädjeutrop som går sig så mycket bättre i tal än i skrift.

 25. Information Architects – News on iPad, the Obvious Way
 26. – iA som vi alla känner igen genom magiska skrivappen iAWriter för iPad skriver bra saker själva också. Och det här är lite i fokus nu. Hinner jag (bröllopsdagsfirande den här helgen) så kommer det en specialpost om iPad-anpassning.

 27. De är bäst på SEO – Internetworld
 28. – Liten korrigering: ”DU är bäst på SEO”. Om det är du som producerar ditt innehåll och bestämmer över din sajt alltså ,)

  Men i övrigt är det här ett nyttigt och bra knäck. Vi kan lära mycket av de som är bra. Sedan kommer säkert en massa av mina seo-konsultande vänner och slår mig i huvudet och säger att allt är överförenklat och att så kan man inte alls göra en undersökning etc. Buhu ;)

 29. ProCivitas Helsingborg
 30. Max en timme på Facebook – hd.se
 31. – OMG! Har ni sett?

  ”Exakt vilka sidor som spärras bestäms av det amerikanska företag som tillverkat programmet.”

  ”Gränsen för den enskilde är 60 minuter per dag sammanlagt på dessa sidor. Praktiskt går det till så att när en användare försöker gå in på till exempel Facebook så kommer det upp en sida som varnar för att man sökt en “Förbjuden eller begränsad sajt”. Om det handlar om en tidsbegränsad sajt kan användaren genom att klicka på en knapp öppna för tio minuters surf på de begränsade sidorna. Detta kan man göra sex gånger på en dag.”

  ”Programmet gör det också möjligt för administratören att analysera var enskilda användare surfar och vad de gör på internet.”

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 27 Nov, 2010 #jjk”

 1. Oj vad alla är rädda för sponsrade tweets. Tror man måste inse att det är en kommersiell tjänst de driver och måste hitta stålarna. Kan det göras snyggare – kanske – men känns rätt naturligt. TV kör med reklam och bryter mitt i en spännande sekvens – det har amerikanare köpt i 30 år. Våra monopol har hållt oss kvar i bubblan lite längre men nog känns det som deras sätt att kunna tjäna bra pengar? Hålls det dessutom på en bra nivå känns det till och med smart.

  Reply
 2. Tack för länk och (som vanligt) mycket länkgodis! Fattar inte hur du hinner hitta allt :)

  Reply

Leave a Reply