1. vampyr
 2. – Markus Pettersson livebloggar från dagens event i Göteborg (även kallat http://twitter.com/vampyrse/status/30734898054569984).

  Nästa vecka kör vi i sthlm, då hoppas jag kunna sända live om arrangören och de andra föredragshållarna går med på det. Vi får se. Tills dess, håll koll på #creativeday så hörs vi igen i helgen – eller på måndag. Vi får se.

 3. Stardoll lämnar Sverige – IDG.se
 4. – Det här är så fruktansvärt sorgligt. Det går öht inte att förstå hur skattemyndigheten resonerar här, eller hur våra ansvariga politiker kan vara så flata. Ett svar om tre veckor är bra, men väntan har redan varit alldeles för lång. Man snackar om entreprenörskap…

 5. Facebook Is Hard At Work On A Tablet-Optimized Experience
 6. – ”Now, before you get all excited, note that Taylor is not specifically saying that the social giant will make a native iPad app.” – men det är ju precis det som gör mig uppskuttad. Jag tror det här kan bli makalöst bra.

 7. Egypt Leaves the Internet – Renesys Blog
 8. – Svårt att inte fundera på konsekvenserna av Egyptens totala lockout. Se också den här bilden över trafiken http://farm6.static.flickr.com/5291/5395027368_7d97b74c0b_b.jpg

  Nätvänner säger att det var liknande nedstängning i Burma 2007, men det var ju inte alls en utvecklad ekonomi på det vis som Egypten ändå, partiellt, får sägas ha. Svårt att föreställa sig hur det här slår mot samhället i stort.

 9. Ska jag kräva royalties av mig själv nu då eller vad i helvete?
 10. – Underbart kul. På så många plan.

 11. Direktiv om Försvarsmaktens hantering av sociala medier (del 1/3) |
 12. – I tre korta bloggposter har FM publicerat sin policy för sociala medier. Och titta så enkel den är. Jag tycker det är hatten av, och lämnar som svar på den här remissen: rock on!

  Och till resten av myndighetssverige säger jag: ”om Försvarsmakten kan, då kan alla”·

 13. Complete Internet Blackout in Egypt
 14. – I november var jag i Egypten. Jag klagade på hur dåligt internet fungerade där. Nu fungerar det inte alls, och det känns ödesbådande.

  Jag minns: http://www.youtube.com/jocke66#p/u/19/PaK45JS1cps

 15. Björk Mirjamsdotter: Internet blev min tillflyktsort och hjälte – Krönikörer – Expressen.se
 16. – Så bra, så starkt. @mymlan är briljant, men fortsätter det så här får hon snart börja presentera sig som Björks mamma. Något jag tror mig veta att hon inte skulle ha det minsta emot. Läs den här. Sprid den till alla som oroar sig för näthatet. För att balansera.

 17. The Short and Sweet Guide to Being Fucking Awesome
 18. – Länktips från Hultberg, alltid flitig. Alltid klok. Jag har inte läst mer än två skärmar än, men jag gillar tilltalet. Den här kollar vi på.

 19. opassande » Blog Archive » …vänta här nu…?
 20. – Det blev twitter-intervju med SvD igår. Kul grepp och här kan du se @opassande vika ut texten. Klickar du på mitt namn så får du en lektion i gruppdynamik ;)

 21. Korta klipp – 27 Januari 2011
 22. – Läs först Fredriks referat från debatten, #1 bakom den här länken. Läs sedan min nästa kommentar här nedan. Jag vet inte hur det känns för dig, men för mig är den här kvällen förstörd. Och ”Samhörighetsfasen” (https://jardenberg.se/b/rollsokning-pagar-tradmedia-vs-socmedia/) har aldrig känts så långt borta…

 23. Pöbel, publik, prosument – konsekvenser av och för journalistrollen « mediestudier
 24. – Jag blir så ledsen. Torbjörn von Krogh skriver så bra här och jag skulle vilja
  1. läsa Anders essä och 2. lägga ett par kommentarer.
  Inget av det är praktiskt möjligt för mig. Texten från @andersmi ligger inte ute på nätet och det känns som ett mindre hån med tanke på ämnet. Det är nästan som om man gör så här för att man vill svara på titelns avslutande ”Och varför?” Kommentarsfältet är spärrat om man inte loggar in i deras alldeles egna inloggningslösning – något som för många år sedan blev alldeles gör jobbigt att ens tänka på. När jag påpekat det tidigare fick jag höra att det inte gick att göra på annat sätt och att alla som svarade inte var den som ägde frågan. Suck.

  Och ovanpå allt annat elände så kan JMK inte ens få till en livesändning. I sina egna lokaler. På ett event som varit känt länge. Kan ni ens förstå vilken ynkedom det är? Nu blir jag sådär provocerad igen.

  Fan. Gör inte så här mot er själva. Eller mot oss, vi som tidigare kallades publiken.