1. Disruptive Change LIVE! | Disruptive Media
  – Mycket godis här. Perfekt fond till lördagens arbetspass. Som fortsätter NU.
   
 2. DNS Filtering Threatens the Security and Stability of the Internet « Dan Kaminsky's Blog
  – ”Filtering DNS traffic will not work, and in its failure, will harm both the security and stability of the Internet at large.”

  Och sedan läser du nästa kommentar också.
   

 3. Can We Kill Off This Myth That The Internet Is A Wild West That Needs To Be Tamed? | Techdirt
  – Alldeles oavsett. Kan inte alla bara läsa ”The future of ideas” från prof Lessig så vi kan sluta krånga så förbaskat. Risken är uppenbar att politikerna kommer försöka ha sönder vår största uppfinning sedan elden, hjulet och alfabetet, och det kan vi väl inte tycka är en bra idé?

  I synnerhet som de ändå kommer att misslyckas och att den fördröjningsstrid de ägnar sig åt nu bara är kostsam och pinsam. Till med folk som borde begripa bättre envisas med att göra bort sig http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/regeringen-maste-sla-vakt-om-innehallet-pa-internet_6200367.svd
   

 4. Rainmaker | Supercharge your Google Contacts | Add Social Media to Your Contacts
  – Det är lite scary, till och med för mig. Det begär i princip access till allt jag håller heligt – min kontakter – och det svider. Måste lägga ganska mycket trust i deras händer. För egen del är det inga större problem, men det betyder ju samtidigt att jag riskerar att exponera mina kontakter. Minns tex hur hatat Plaxo blev när de drev den mekanismen för långt.

  Men samtidigt finns det en lockelse i funktionen. Det ser snyggt ut. Och sådana som @hajak har redan gett sig hän. Deras policy ser i allt väsentligt ok ut också. Jag tror jag testar. Håller andan och hoppar ;)
   

 5. Journalisten.se | Förbundets avtackning går på 100 000 kronor
  – Personligen har jag svårt att bli speciellt upprörd, det här motsvarar väl knappt vad ALH kostade per månad – men det är ändå intressant att notera tystnaden som uppstår…
   
 6. Doctors and dentists tell patients, "all your review are belong to us"
  – Utöver att de borde lära sig lite vanligt hyfs borde de läsa boken ”Loose: the future of business is letting go”… De borde också lära sig betydelsen av ”Be honest and do good shit”, av att man inte kan kontrollera utan lyssna och ev försöka dominera osv… Det här är bara så tragiskt på så många plan.

  Lika tragiskt som att tomtarna här hemma försöker sätta stopp för rekomendationssajterna med hjälp av PUL. Men så sluta nu…
   

 7. How to create offline HTML5 web apps in 5 easy steps | CatsWhoCode.com
  – Local storage har fortfarande en bra bit kvar att vandra – men det är nog inte många som vet att det är så här enkelt att komma igång, och komma en bra bit på vägen.
   
 8. Pixlr blog: Pixlr-o-matic!
  – Jag undrar om ni har fattat hur grymt bra Pixlr är, och hur löjligt imponerade vi alla borde vara av Ola Sevandersson.
   
 9. Riksrevisionens granskning av it inom statsförvaltningen och statliga it-projekt
  – ” … av myndigheternas kostnader utgörs 20–25 miljarder kronor per år av kostnader förknippade med it. Det innebär att it utgör det tredje största kostnadsslaget myndigheternas förvaltningsanslag – näst efter kostnader för löner och lokaler.
  Riksrevisionen framför att teori och empiri pekar mot att outsourcing (att lägga ut verksamhet på entreprenad) kan vara ett effektivt sätt för att såväl öka kvaliteten som att sänka kostnaderna i olika verksamheter. ”
   
 10. Längden och läsplattan | UDbloggen
  – Tipstack till @utrikesdep, det här kan jag skriva under på!