jardenberg kommenterar – 29 Aug, 2010 #jjk

 1. Why Working From Home Is Both Awesome And Horrible
 2. – Nja, kanske inte riktigt så. Även om det nog är bättre om andra får bedöma hur jag, som hemarbetare, sköter mig. Men det är klart, nästan 200 resdagar om året håller mig ju hyfsat på tårna ;) (Kom just på att jag behöver uppdatera kalendern med höstens övningar. Slarvat lite över sommaren https://jardenberg.se/joakim/kalender/)

  Och nu söndag. Svärmormor fyller år, men datorn får hänga med ner till Trelleborg. Det är mycket nu. Hurra!

 3. Foursquare Takes Over Times Square [PIC]
 4. – Ohhh, kaxigt!

 5. Ingen blir så trött på din sajt som du | Webbrådgivaren Fredrik Wackå
 6. – Ja, och nej. För samtidigt är det ju så att nyheterna, kollen på det aktuella läget, visar en hel del om vad du är för sorts företag. Du behöver inte vara ett nyhetsnav för att ha kommunikativ nytta av ett flöde – det kan visa din själ på ett bra sätt även för sällanbesökaren.

  Men såklart, inte bekostnad av annat viktigt – men hamnar du i det valet kanske det är resurserna som är för knappa från början?

 7. Nej, jag är ingen spammare — jardenberg unedited
 8. – Hjälp gärna till att sprida uppmaningen till de goda krafterna. Det här måste vi försöka få styr på.

 9. Oscar Swartz :: Texplorer: Kannibaler på väg till gruvarbetarna
 10. – Oscar, sluta inte skärmdumpa. Det här är väl värt att bevara för eftervärlden. Men herre jävlar, alltså.

 11. Gannett Blog: Welcome to your new vital, valuable media brand; USA Today’s reorganization steps back to the past
 12. – Det ska bli spännande att följa USA Todays allt mer accelerande resa (det ligger en pdf mot slutet på den här texten som är intressant att skumma igenom, mycket detaljer om deras nyhetsarbete).

  Men det är också spännande att se skepticismen. Se tex hur man ler i mjugg åt Rudd Davis. För egen del tror jag att man behöver fler sådana, och färre som jobbat på tidningen sedan -83…

 13. Older Adults and Social Media | Pew Research Center’s Internet & American Life Project
 14. – Titta på den här ökningstakten. Så kan vi sluta prata om den digitala klyftan ur ett åldersperspektiv? Eller rättare sagt, vi ska så klart prata om den, vi ska vara enabler varje dag, men vi behöver inte oroa oss. Jag tror inte vi behöver oroa oss för någon digital klyfta alls. Allting pekar i riktningen: ”så nära 100% det går att komma”…

 15. YouTube – Monster.com – Stork
 16. – Det är något med den där storkens blick…

 17. Check (In) Yo’ Self Before You Wreck Yo’ Self: Why Foursquare Users Check In “Off The Grid”
 18. – Hahaha, kolla fyran. Det är ju genialt. Att jag inte tänkt på det.

  Lite skämt, lite allvar – det är intressanta resultat att läsa, och väldigt lättillgängligt beskrivet. Det är klart att det är SJUKT intressant att se vad som driver folk att använda en LBS när de inte kan, eller vill, tala om var de är. Bra föda för tanken.

 19. Google Acquisitions Timeline (INFOGRAPHIC): See Its Shopping Spree
 20. – Sjukt snygg och smart överblick över google inköp. Missat att länka upp den, tack alla som påminner mig;) Men jag blir lite tjurig för jag tycker en blob är fel – google köp av Jaiku var fan inget rent tech-köp. Det var minst lika mycket talent, och om man inte vet det så undrar jag hur resten av grafen egentligen förtjänar att tolkas. Anyway. Enjoy!

 21. Reddit’s Co-Founder Responds to Cheezburger Founder’s Acquisition Approach
 22. – Att Ben Huh vill köpa Reddit (se länkarna igår) är mest en kul twist. Det som är riktigt intressant här är kriget mellan Conde Nast och dess helägda dotter Reddit. Vi har haft en del liknande sammanstötningar på hemmaplan, men jag tror inte de sett offentlighetens ljus på det här sättet. Jag följer med spänning, har svårt att tänka mig att Reddits husse tycker det är speciellt kul att man kör annonserna gratis istället. Buskapet man vill stoppa kommer ut, men pengarna kommer inte in. Lovely ;)

 23. Apple App Store: 250,000 and counting – Apple 2.0 – Fortune Tech
 24. – En kvart miljon appar. 251.007 appar på 779 dagar är över 320 apps om dagen, och då finns det säkert en hel del nationellt tillgängliga appar också, som inte syns i statistiken. Det är ett helt enastående utvecklingsarbete som ligger bakom.

  Och då ska man också komma ihåg att i motsats till det jag hittar i Androids Market så är ändå de allra flesta iPhone appar på riktigt. Det är någon som ansträngt sig att göra något som någon annan kommer att gilla – och i ganska hög utsträckning betala för. Imponerande!

 25. David McCandless: The beauty of data visualization | Video on TED.com
 26. – Om du läst klart Edward Tufte och vill ha lite ny inspiration. Se den här. Tack till Magnus Hultberg som påminde mig om att jag nog inte puffat för den här finfina presentationen från TED

 27. Ditt Val
 28. – Det är kanske inte det snyggaste jag sett, men jag applåderar initiativet. För det är ju som så många andra säger (http://www.lindqvist.com/the-piratebay-gor-reklam-for-piratpartiet/) – att inte rösta, eller att rösta blankt är detsamma som att rösta på Sverigedemokraterna. De är alldeles för nära spärren för att det ska kännas bekvämt, så den här filmen, och sajten, får gärna spridas och mana till eftertanke.

  Så, rösta rätt. Rösta med förnuft. OK?

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 29 Aug, 2010 #jjk”

 1. Den största digitala klyftan är emellertid mellan västvärlden och tredje världen, mellan oss och de som bor i Afrika eller bangladesh. Jag gillar att du pratar om enablers, att du pratar om att vara enablers. Det räcker verkligen inte bara att prata om saker och tro att de försvinner. Input måste bli output.

  Reply

Leave a Reply