jardenberg kommenterar – 29 Jul, 2010

 1. YouTube – TURF FEINZ “RIP Rich D” | YAKFILMS | ERK THA JERK | TURF DANCING in the RAIN | DANSE SOUS LA PLUIE
 2. – Kottke leder till den här fantastiska filmen som är en utmärkt start på en utmärkt dag. Titta inte på den inline utan klicka upp den i fullscreen, 1080p, kräma på ljudet, luta dig tillbaka. Magiskt ögonblick.

  Yay, känner mig helt uppskuttad. Nu kör vi!

 3. Introduction
 4. – Vid det här laget överaskar det väl ingen att jag är en total sucker för visualiseringen. Via flowingdata hittar jag en ny favoritblogg. internet, I Kiss You!

 5. Statsrådets fallskärm
 6. – Viktig påminnelse från Mårten.

 7. Echofon Blog: Echofon for Mac User Stream Preview
 8. – Testkör just nu och det verkar funka great. Det finns en motsvarande beta ute för Tweetdeck, har den också men inte testat än)

 9. Prof. Dr. Style
 10. – Stort tack till @olof som gjorde så jag hittade dne här guldposten. Det här är nostalgi och något som alla ni webbspolingar borde ha koll på.

 11. Why I’m Frustrated with the Mainstream Coverage of Social Games
 12. – ”I just wish journalists in general would refrain from comparing the online gaming industry to unrelated internet giants, acting surprised at how big the gaming industry has become, and asking, “Is this the next Google?”
  (hittad via @doktorspinn)

 13. Dilbert comic strip for 07/28/2010 from the official Dilbert comic strips archive.
 14. – Dogbert som PR-konsult. Missa inte. Läs ikapp, storyn började den 26/7. Lovely!

 15. Toolbar Developer Wibiya Takes On Meebo As Traffic Soars
 16. – Just nu är min plan att ta bort Wibiya-toolbaren när jag bygger om bloggen (kanske redan till helgen). En del gillar den verkligen, andra hatar den intensivt. Jag ser en del nytta med den, men sannolikt kommer den inte behövas alls i nästa version av jardenberg unedited.

 17. Maybe Your Customers Don’t Want to Talk to You
 18. – Men att vi inte vänder oss till personalen när det finns self-service alternativ betyder ju bara att det finns en sorts interaktion som vi väljer att göra på ett annat sätt. Det betyder inte att all sorts kommunikation är ointressant. Jag tycker det här korta stycket är fullt av konstiga motsägelser.

  Om du kommer till samma slutsats som den här texten touchar vid: att kunderna inte vill ha en relation med dig – så är ju inte hela lösningen att sätta upp fler self-service-lösningar. En del av lösningen måste vara att se till att de faktiskt vill ha en relation med dig. Annars är du snart ointressant.

 19. Stevey’s Blog Rants: Wikileaks To Leak 5000 Open Source Java Projects With All That Private/Final Bullshit Removed
 20. – Nördfest. Klicka bara här om du är nörd i allmänhet och antijava-nörd i synnerhet. Lova!

 21. “Leaked” data of 100M Facebook users came from public info
 22. – När det gäller FB och privacy är ”the public” som en skenade hjord just nu – iaf om pressen får bestämma. Det här är så långt från en ”läcka” som det går att komma, det är så långt från ett integritetsintrång som det går att komma. Det är en databas med namn. Oavsett vad PUL säger om saken så är det inget farligt. OK? Move on.

 23. SD siktar in sig på hbt-röster | Inrikes | SvD
 24. – De gör mig illamående, men se så lätt fernissan spricker upp:
  ”–Det kan man inte veta, men QX är inte en sida som traditionellt sett besöks av sverigedemokrater, säger Jimmie Åkesson.”

  Vill du veta mer om var SD står i HBT-frågor så har tex Peter Andersson gjort en bra genomgång: http://peterlandersson.blogspot.com/2010/07/hog-sverigedemokrat-om-pride-som-far.html

 25. New Amazon Kindle announced: $139 WiFi-only version and $189 3G model available August 27th in the US and UK — Engadget
 26. – Oh well. Min förhoppning om att Amazon skulle ta sitt förnuft till fånga kom tydligen på skam den här gången. Sånt händer ;)

 27. Facebook launches a “Facebook + Media” page » Nieman Journalism Lab
 28. – Missade att länka till den här igår. Du bör kika in här, inte bara för att Nieman säger: ”It may have PR overtones; still, Facebook + Media is an indication of the collapse of the wall that used to divide content and delivery platform.” – utan för att det faktiskt finns en massa matnyttig information här.

  Alla behöver få koll på lite best practice i sin relation till FB.

 29. Excellent Summary of Berkeley Patent Survey Results
 30. – Patent är en dålig ide. Punkt. Tyvärr tvingas allt för många skaffa sig patent i defensivt syfte – alltså motverka risken att någon annan patenterar deras innovation och tvingar dem att upphöra eller betala dyrt. Det är den sjukaste av världar.

 31. Photo
 32. – Jag tycker det är synd att inte Sandra skriver mer om sitt specialområde – sociala mediers intåg på traditionella redaktioner – men när hon hittar guldkorn som det här förlåter jag allt.

 33. Wikileaks – hur mycket collateral damage är ok?
 34. – Besvärligaste frågan på länge. Jag säger mitt hjärtas mening i Medierna/P1 på lördag (om intervjun kommer med) och jag har sällan känt mig så splittrad.

  Min uppfattning runt integriteten är nu redan komplex – radikalt transparent och samtidigt aktiv FRA-motståndare. Wikileaks gör det inte enklare. Men jag återkommer efter lördag. Förvisso tror jag ni kan gissa varthän jag lutar, men jag lyssnar gärna på programmet på lördag för att fortsätta grunda min mening.

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 29 Jul, 2010”

 1. *hehe* Det innebär att både du och jag är med i Medierna :).
  Precis – känns som om Wikileaks på något sätt satte fingret på problemet med balansen mellan de två delarna: öppenhet och personlig integritet. Det principiella möter behovet av att relativisera.

  Reply
 2. Tack för alla länkar till min Tumblrblogg den senaste tiden, jag blir alltid lika glad :) Den bloggen är min darling och sätter guldkant på tillvaron när jag söker nytt material till den.

  Sedan har du självklart rätt om det andra bloggandet, men det är med det som med träningen; jag tänker varje dag att jag ska sätta igång men kommer aldrig riktigt till skott…

  Omstart i höst på båda fronter!

  Reply

Leave a Reply