jardenberg kommenterar – 30 Jul, 2010

 1. University Website
 2. – Inte ett venndiagram – ibland räcker det med två blobbar…
  Eller hur?

 3. Real-time Twitter streams – excuse me while I go smash my head against the wall
 4. – Jag testkör i både Tweetdeck och Echofon – och det är klart att det är helt obrukbart med för breda sökningar. Men när man smalar av det så är det extremt användbart. Klart att realtid ska vara realtid, allt annat är ju bara handhavandefel (ping@deeped)

  Det jag saknat mest i mina twitterklienter idag är att kunna sätta upp den här sökningen http://twitter.com/jocke/status/19892567452

 5. How to win Rock-paper-scissors every time
 6. – Amazing!

 7. BlogSweden 5
 8. – Kulin levererar enträget sin årliga undersökning. Bloggposten här: http://www.kullin.net/2010/07/blogsweden-5-the-fifth-annual-swedish-blog-survey/

 9. Google: The search party is over – Fortune Tech
 10. – Det har ju bubblats länge om Googles problem att hitta fler tillväxtmotorer. Men jag har lite svårt för den kritiken, jag tycker den bygger på en gammal modell. Evig tillväxt måste inte vara en naturlag. Min invändning är istället att Google också verkar lite panikslagna över det faktumet.
  Avtagande ekonomisk tillväxt behöver inte vara lika med utvecklingsmässig stagnation.
  Anyway, det är en mycket intressant text.

 11. blog.reddit — what’s new on reddit: RMS AMA
 12. – Stallman svarar på frågor. Trotsa trasiga radbrytningar och hitta guldkorn!

 13. Back Office Exposed: Bingo Card Creator | Results Junkies
 14. – Jag är mer imponerad av Patrick McKenzie än av Bingo Card Creator – den här posten innehåller många intressanta och konkreta tips.

 15. The power of sync
 16. – Aktuellt idag när delar av sverige köar efter en #iphone4 – ”we instantly believe we’re seeing a phenomenon” ;)

 17. Big Bang Big Boom: Stop Motion Animation at Its Finest
 18. – Jag missade nog att länka till den här igår. Den förtjänar det!

 19. YouTube Blog: Upload limit increases to 15 minutes for all users
 20. – Är det bara jag som inte fattar kopplingen mellan deras arbete med skydd av rättigheter (suck) och deras ökning till 15 minuter?

  Anyway, bra där. Hoppas det fortsätter öka i högt tempo nu. Tio minuter har alldeles för ofta varit en gräns som kommit ivägen.

 21. Y Combinator’s Paul Graham: Say goodbye to traditional venture rounds | VentureBeat
 22. – Perpetual funding? ”Now, however, more venture rounds aren’t being led by a single investor, and they don’t have an official close date or amount, Graham said.”

 23. Best. Ad. Campaign. EVER
 24. – Är inte det här en alldeles fantastisk copy? (alltså i annonsen, inte i bloggtexten…)

 25. Twitter / Fredrik Strömberg: @jocke Och här finns det e …
 26. – Gårdagens ord är – utan tvekan – ceremonitroll. Den satte @stroemberg klockrent, i diskussion om Ring P1. Jag tror den här kommer att växa till sig: http://search.twitter.com/search?q=ceremonitroll

 27. WordCamp Sverige-nyheter runt hörnet
 28. – Åhh, så förvirrat det blev nu. Men stay tuned för mer spännande nyheter runt den Wordcamp som arrangeras av @tdhse

 29. Löspenisar vaskas i omvänd bevisbörda
 30. – Niclas listar aktuella galenskaper. Gårdagens Darwin award går så klart till KD, och jag kan inte riktigt förstå hur smarta människor som Magnus Kolsjö (disclaimer, jag kallar honom gärna min vän) och Göran Hägglund kan gå ihop med sådana pappahammare som Sacrédeus och Enochson. Alla partier har sina tomtar (http://hd.se/bastad/2010/07/29/nordin-tar-paus-fran-politiken/) men visst är andelen i KD osedvanligt hög, och på ett otäckt sätt.

  Uppdatering: Magnus har bloggat klokt men det tar inte många sekunder förrän han får en kommentar från den mörka sidan. Ska bli spännande att följa den kommentarstråden. Skönt citat från Magnus: ”Och ärligt, så mycket av ett party parti är vi inte och vi är väl inte direkt överbegåvade med politiker som kan slita av sig t-shirten och glittra ikapp med regnbågsflaggorna i paraden.” Intressant och lite skrämmande att läsa om hans våndor med att ”komma ut” som KD:are. Ungefär så kan jag känna med piratflaggan i vissa läger. Vi har många sorters intolerans i det svenska samhället.

 31. Makthavare även under Pridefestivalen
 32. – Ser fram emot att läsa bisons text om makthavares redaktionella lösning, men fram tills dess VB:ar jag gärna hans tips om Pride-bevakningen.

  Och noterar i marginalen att inget sliter sönder KD så som HBT-frågorna.

 33. Och nu: Polisen vill ha omvänd bevisbörda
 34. – Det är en ding ding värld – har jag sagt det förr? ”Para sedan detta med lite brottsprovokation och justitieministerns idé om att det där med rättegångar inte är så viktigt – sedan är DDR-iseringen av svensk rättvisa ett faktum.”

 35. Service är så mycket mer än bara sju bokstäver i ett strategidokument
 36. – Den här reprisposten bygger vidare på det som jag länkade till igår, om nersidan med selfservice.

  (för övrigt är det så klart ursmart att ta annonspengarna och lägga på biltvätt istället. Vad kan vara bättre marknadsföring än en skinande merca som rullar på gatorna?)

 37. Ugly chart used to confuse readers
 38. – ”To paraphrase one of my favorite quotes: they’re using this chart like a drunken man uses lampposts – for support rather than for illumination.”

 39. 3D Door Stickers
 40. – K kommer aldrig att släppa in dem i vårt hus, men så här lite i smyg kan jag erkänna att jag gillade ettan.

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 30 Jul, 2010”

Leave a Reply