jardenberg kommenterar – 30 Sep, 2010 #jjk

 1. Alla vinnare i Stora Radiopriset: | Medievärlden
 2. – Jag var med i den här juryn, och det var ett maffigt uppdrag. Shit så mycket bra radio det produceras. Underbart.

  Och det får bli dagens inledning, för nu måste jag hetsa vidare. En späckad dag, igen. Rock on!

 3. Den miljonte .se-domänen reggas snart | Prime
 4. – Sakari skriver bra, men varför i hela fridens namn en PDF? Säkert en del av skälet till att jag inte hittar texten förrän jag får den här pekaren: http://www.internetsweden.se/lasvart-prime-united-minds-trendspanar-om-domaner/

  (och om .com-adresser är med i listningen av dyraste svenska försäljningarna, borde inte min största domänaffär spränga in sig på ganska högt i listan?)

 5. En konklusion om folk som hatar folk.
 6. – Nu på morgonen ser jag en förvirrad diskussion i morgonsoffan (förlåt, köksbordet) på fyran om fackföreningarna som inte vill ha med SD att göra. Det vill inte jag heller, och som jag sagt upprepade gånger – jag har aktivt valt bort bekanta när det stått klart för mig hur de tänkte rösta.

  Men när ett sådant avståndstagande flyttar till de arenor där det formaliserar och görs till en uttalad exklusion, då blir jag rädd. Då tänker jag på det här inlägget. Och då oroar jag mig för hur vi ska lyckas med att bara ge dem fyra år i riksdagen.

  Det är NU vi måste värna demokratin och åsiktsfriheten, det är nu vi ska akta oss för offer och martyrskap.

 7. Exploring and Defining Influence: A New Study
 8. – Puhhh, vilken informationstäthet. Brian Solis går igen en rapport från Vonus som jag tänker ladda ner och läsa. I helgen. Den här posten får jag nog också läsa en gång till. Men vi bokmärker den så länge, så återkommer vi sedan. OK?

 9. Internet Society (ISOC) Future Internet Scenarios
 10. – Jag tar normalt sett väldigt lätt på framtids-scenarios. Men när det är ISOC som tar till orda är det väl klokt att lyssna med ett halv öra iaf. Fyra scenarios, fyra tankar att låta flyga. Eller hur?

 11. Here's Why Google Needs To Buy Twitter Immediately
 12. – Hehe: ”Google has ~$30 billion of cash rotting on its balance sheet earning nothing, and it piles up another ~$2 billion of new cash every QUARTER.”

 13. Compare Phones – Google Phone Gallery
 14. – Google släpper en ny tjänst som låter dig gräva ner dig i olika Android-modeller. Kul att kunna jämföra tvillingarna Nexus och Desire på det här sättet. Och säkert något som ger en extra boost åt försäljningen. Heja Android, nu ska det bara bli bra nog också…

 15. Apple TV 2nd Generation Teardown – iFixit
 16. – Jag är fortfarande tillräckligt mycket geek för att älska de här posterna. iFixit hinner knappt få in nya AppleTV genom dörren innan de slitit (nåja) den i stycken och refererat varje liten detalj under skalen. Ahh, I love it.

 17. Positioneringspår belyst i Youtube-intervju | Internetdagarna
 18. – Positionering är hetare än chili, och jag snackar lite i soffan med Martin Snygg, en riktig expert på området. Den här intervjun är inför Internetdagarna, den 26-27/10, och ditt vill du så klart anmäla dig. Men både Martin och mig kan du möta redan på tisdag på Location Based Boom (http://www.dfkompetens.se/konferenser/kurser/1110122/detaljerat-program/). Som sagt, hetare än chili…

 19. Turn off Gmail’s conversation view
 20. – Fascinerande att se hur Google ändå, bit för bit, måste ge upp på en del av sina principer och tankar kring mailhantering. Jag förstår verkligen att man gör det, det är ju enkelt, men ändå. Att tillåta användarna att stänga av trådningen är ju till och med större än när man släppte in nästlade etiketter…

  Anyway, finns det någon där ute som kommer att välja att stänga av trådningen?

9 thoughts on “jardenberg kommenterar – 30 Sep, 2010 #jjk”

 1. Ang. 2. – Såvida det är verifierade siffror i publik listning, borde den nog synas där. Men branschen känner väl till ett större antal försäljningar som både platsar och toppar den listan med råge. Så ta listningen med en nypa salt, då det handlar om de fåtal som offentliggjort summor.

  //Peter

  Reply
 2. Jag vill absolut inte stänga av conversation view, däremot saknar jag något som egentligen bara är mer av samma sak och som finns i de flesta icke webbaserade mailklienter: tree view. Dvs att visa den trädstruktur som en konversation med fler än två personer utgör. Särskilt för mailinglistor är det det jag saknar mest i Gmail.

  Reply
  • Ja, det är ju jättelustigt att tree view inte blivit standard i mailklienter. Börjar ta sig i vissa andra sammanhang, t.ex. i den här kommentarstråden ;), men generellt få bra exempel på tree views i kommentarssamanhang. Eller har du/ni några snygga exempel? Helt klart nåt jag funderat på en hel del i Twinglysammanhang.

   Reply
 3. Hej, pdf…hm. Ska åtgärda om jag så måste lägga den på annan domän.
  Och då lägger jag även in Jockes lyckade inhopp på domänmarknaden.
  Känner ni till andra affärer som jag missat, lägg gärna in i den här tråden.
  sakari

  Reply

Leave a Reply