jardenberg kommenterar – 3 May, 2010

 1. The Joy of Tech comic… Steve Jobs Email Reply Generator.
 2. – Haha, måndag. Nu kör vi!

 3. Facebook som katalysator och McLuhan som skolminister?
 4. – Hittade hit via @deeped. Lär nog hänga kvar ett tag.

 5. Coke Cheat Sheet | 2dayBlog – Technology Journal, New Gadget everyday!
 6. – B R I L J A N T !

 7. 30 Trendy AJAX, jQuery And Image Galleries You May Like | Graphic and Web Design Blog
 8. – Om jag bara hade en enda önskning så vore det att idg skulle ersätta sitt helt galet usla bildspel med vilken som helst av de här.

  Tack!

 9. Rest in Peas: The Unrecognized Death of Speech Recognition – robertfortner’s posterous
 10. – Det här är dagens roligaste rubrik. Väl lämpad för ämnet också. Men det där med taligenkänning är spännande. Ni hörde väl Fredrik Lindströms battle med SJ:s bot här igår, men bortsett från det. Hur tycker du att det funkar?

 11. Spirit
 12. – Verkar vara en väl fungerande jailbreak även för nyare versioner av iPhone OS. Återkommer efter att jag testat med en virgin 3.1.3

 13. Dinosaurs and Robots: Gastric Bypass Policy
 14. – Jodå, det är sant. Kolla här:
  http://www.shady-maple.com/smorgasbord/daily-menu-pricing

 15. iPad with Wi-Fi + 3G – Our Pre-Review Findings (Updated: Battery + 3G Results) | iLounge Backstage
 16. – Det här kan komma att bli en ny favorit för oss USA-resenärer. Prislappen och setup för AT&T:s abonnemang fungerar ju precis så som man alltid önskat att alla dataabonnemang ska fungera. Det är strålande. Läs mer under ”Pricing and Data Services”.

 17. under the wire – How Wired.com Tracked the iPhone Finder
 18. – ”Heck, it might even teach police officers a thing or two so they don’t have to kick down doors.”

 19. I’ Been to Ubuntu: Lead OGG Dev Responds to Jobs’ Jabs
 20. – Långt med intressant om du också studsade till över Steve Jobs uttalande om att OGG Theora vad på väg mot seriösa patentproblem.

  Intressant också i ljuset av de här siffrorna som for omkring i helgen: http://techcrunch.com/2010/05/01/h-264-66-percent-web-video/

  Inget snack om att video är hett…

 21. Start caring, start sharing – it’s all about democracy
 22. – Spana gärna in den här. Det är en beta i både form och uttryck, men jag skulle vilja göra mer och göra bättre. Vad har du för tips på verktyg för att göra slidecastst?

 23. YouTube – Rolf Roffe Bengtsson – Ytlänningen
 24. – På krokiga vägar landade jag hos Roffe Bengtsson i morse. Jag lyssnade sönder hans LP när jag var väldigt liten, minns att han dog när jag var 10-11 år, minnet har senare i livet fått mig att lyssna noga på Lenny Bruce och han var minst sagt en legendar i tidig svensk standup. Just därför förfäras jag över att vissa kommentarerna verkar missförstå helt att det är oss svenskar han driver med i den här klassikern.

 25. NewsCollective | News from every Angle
 26. – Hörde talas om ”News Collective” för några veckor sedan och nu såg jag, via en fråga från en vän, att Ny Teknik skrivit om dem. Så jag kollar igen, och fascineras av att de verkar a misslyckats helt med att skapa några vågrörelser på nätet, utöver deras eget PR-arbete.

  Svaret till varför kanske står att finna på den här sidan. Typ:
  ”In appropriate circumstances, we will terminate the access to this Web Site of any person or entity who is responsible for acts of copyright infringement. If you would like to obtain permission to make use of this Web Site in a way that is not permitted by these Terms, please send a request to do so in writing using the information provided on the webpage.”

  Man blir ju alldeles livrädd, och vågar knappt länka ;)

  Men allvarligt talat, någon som hört eller sett något av, med, om, från det här märkliga projektet?

 27. Printen och webben på nya äventyr
 28. – På tal om Herlitz uttalande som refereras här: när ska papperskramarna lära sig skilja på intäkter och vinst. När ska de komma med sanna beräkningar på vad pappret kostar också. Igen, för ett närliggande exempel: det är inte sydsvenskan.se som kostade ett minus på 175 miljoner förra året.

  Pappret är stora pengar in, men det är också förbannat stora kostnader.

  Räkna ärligt på lönsamheten, Herlitz.

 29. Smurftips #PRofSweden
 30. – Intressant återkoppling från Jerry.

 31. Karin Pettersson: Därför är S störst i kampen på nätet – Debatt – Expressen.se
 32. – Öppen kommentar till Karin, min vän och medkämpe i bland annat projektet Makten och öppenheten: Det här luktar verkligen illa. Hur kan du ens med att nämna Mona Sahlins twittrande (http://www.flickr.com/photos/jocke66/4572752166/) i samma andetag som långsiktighet och ”Det duger inte att gå halvvägs”? Hur kan du slå dig för bröstet med Netroots som fått så mycket pisk den senaste tiden från äkta gräsrotsbloggare? Varför skriver du alls den här artikeln, som verkligen inte har någon som helst äkta verklighetsförankring?

  Jag blir ledsen.

9 thoughts on “jardenberg kommenterar – 3 May, 2010”

 1. Nu är den på plats, men den var borta även för mig i morse. Ganska säker på att jag körde Chrome då. (Eller möjligen IE8)

  Reply
 2. Unlock funkade bra va? Men oj vilken mess det är för Blackra1n'are! Måste komma något anv.vänligare i Geohot's nya unlock 4.0 om folk ska orka unlocka framöver. Har blivit lika krångligt som vintern 2007 nu igen.

  Reply
 3. Tack för länkningen! :)

  Brukar hitta en hel del intressant för tankarna här inne hos dig.. Din matlagning tex var ett riktigt bra utgångsläge för funderingar kring brand och personlig marknadsföring, att kunna använda sig själv (eg profilsida) som en pelare där man hänger upp och bakar in de brand och varumärken som man stödjer och supportar. En sinnebild för den aktive och medvetne konsumenten.

  Din T-shirt (inkl matlagning i köket) fungerade fint som tankemodell..

  Reply

Leave a Reply