jardenberg kommenterar – 30 Jun, 2010

 1. Tack själv, Anders och Karin
 2. – Snart dags för första avstämningen hos http://bokprat.se/ – du hänger väl med?

  I övrigt är det en galen dag idag igen. Måste snart börja hinna med lite…

 3. Telenor först ut med priser på iPhone 4 i Sverige | iPhone 24
 4. – Prisbilden börjar klarna, men jag är inte alls säker på att de kommer ”snart” till sverige. Efterfrågan verkar ju vara strykande och de är, vad jag hört, helt slut på hyllorna i både US, UK och Tyskland. Frågan är om man inte gör som med iPad och låter resten av världen vänta.

  Och jag jagar fortfarande för fullt!

 5. Future transportation (1936)
 6. – Man drömmer inte som man gjorde förr…

 7. Modern history of human communication
 8. – Haha, det blir inte kaxigare än så här. Och jag VILL HA google voice nu. OK?

 9. How to get hired
 10. – Sugen på en anställning? (I’m not ;)

 11. 4G-nätet öppnat i Visby – blir den tredje staden i världen med kommersiellt 4G-nät | Telia Nyheter
 12. – OK telia. Iom att ni smyger igång i malmö också, och iom att det nu finns ett hyfsat modem som också funkar för mac (http://telia4g.se/?p=510) så får ni en chans. Men om det inte fungerar så lovar jag jaga er med blåslampa, grovsalt och slev.

 13. Digital Magazines Don’t Encourage Socializing – Bits Blog – NYTimes.com
 14. – ”But it’s missing one small thing: the Internet.”
  (sidonotering, jag köpte första numret av Wired för iPad för att kolla in det. Men jag köper inte nummer två eller tre. Undrar hur unik jag är?)

 15. YouTube API Blog: Flash and the HTML5 <video> tag
 16. – Hmm, lite uppgivet känns det väl ändå? Om man får önska hade jag hellre sett ett mer framåtriktad och aggressivt besked med en uttalad målsättning.

 17. Introducing Hulu Plus: More wherever. More whenever. Than ever. « Hulu Blog
 18. – Hulu goes Spotify.

 19. Is Feedburner Still Relevant? | The Blog Herald
 20. – Jag ser samma galna toppar och dalar i Feedburner. Man jag bävar för att byta. Hur tänker ni där? Hur gör alla andra?

 21. Flopp, EPiServers börsnotering stoppad
 22. – Jag vill varken dansa på någon grav eller pissa på någons parad – men bilden i den här bloggposten känns inte helt malplacerad…

 23. CONSUMER INVESTIGATION: iPHONE 4 Dropped Calls and Reception Problems | Sacramento Personal Injury Lawyers | California Accident Attorneys | Kershaw Cutter &amp; Ratinoff
 24. – USA är verkligen ett gyllene land för advokaterna. Class action lawsuites är något i grunden gott, men det blir något jävligt sjukt över hur det byggs business runt det.

 25. Urban Sketchers
 26. – Vissa saker gör mig avundsjuk. Jag skulle vilja vara killen med sångrösten som plockar fram gitarren på efterfesten kl fyra och skänker alla ett minne för livet. Och så skulle jag vilja kunna teckna så här. Det är något med skisser…
  Hittat här, Hans G:s blogg rekommenderar jag gärna: http://mediasplatter.se/noteringar-30-juni-2010/

 27. Brown University has gone Google
 28. – Brown är en ivy league-skola och tar inte lätt på sådant som kvalitet. Att de väljer Google, och dessutom ställer upp på att uttala sig så här är ett rejält styrkebesked för googles produktsvit. Mest glad blir jag över att man trycker på ”But it’s not just about saving money—it’s also about investing in our university’s future. Google Apps helps us work better together, and we can feel the excitement building on campus as a result.”
  BTW, vännen http://www.johannaeriksson.com/ var väl på väg till Brown, men landade på Princeton istället. Det är inte illa, även om de väl inte gone Google än?

 29. Google.cn Homepage Now Redirects on Click (Instead of Auto-Redirecting)
 30. – Google dribblar med .cn. Intressant att se att de inledande tolkningar av googles nya approach var helt felaktiga. Det här känns ju inte precis som en eftergift…

 31. Sverigedemokraterna del 5 « Magnus Betnér
 32. – Varför är det att all den bästa och mest välgrundade samhällskritiken kommer från komikerna. Colbert och Jon Stewart är ju det enda aktualitetsprogrammen i US som går att stå ut med. Och här hemma är det Betnér som gör det bästa grävjobbet och klär av SD. Oavsett varför – det är så bra. Som så många andra sagt, det här borde publiceras överallt. Helst hela tiden.

  Tills dess, tryck på flattr-knappen…

 33. Revolution på gång i mobilen « Jan Helin
 34. – Sent ska syndaren vakna. Helin är så grymt smart, hur kan man vara så senfärdig i vissa frågor? ”Nu finns skäl för tidningshusen att göra en grundlig analys av vad som händer mobilt. ” – det fanns det väl skäl redan i februari (om inte förr) när google basunerade ut sin nya strategi om ”mobile first”. Det gr mig brydd att man är så sen upp ur startblocken och tittar mer på expressen än på google och facebook. Läs vidare till nästa post…

 35. Google Trends for Websites: facebook.com,aftonbladet.se
 36. – Och här är då ett av mina äldre favorit-exempel på de omställningar man borde kunna se, men som man väljer att inte ta på allvar. Kolla Jan Helins svar nedan och leta sedan upp den detaljerade rapporten om nyhetsflödet när MJ dog. Den säger, i korthet: en stor majoritet fick reda på det via facebook, sedan gick man till google för att få reda på mer, översta länken pekade till en uppdaterade wikipedia-artikel om dödsfallet. Först på fjärde, femte plats kom tradmedia in i nyhetsflödet. Vi såg samma sak hända igår när hultsfredsfestivalen ställde in. Men så här säger Helin om saken http://www.flickr.com/photos/jocke66/4657443374/

 37. BEFRIAD ZON: En twittrande lokförare en utmaning för SJ
 38. – Bra genomgång av Brit, som vanligt. Och ett fantastiskt bra exempel som liksom en gammal välregisserad film eller en UGL-övning får dig att växla sympatier hela tiden.

  I slutänden är min take på det här att transparensen är bra. Här kommer något upp till ytan som ändå finns där. Situationen skapas inte av den öppna debatten, den belyses bara. Det betyder att man kan göra något åt den. Samma som jag brukar hävda i Bjästa-fallet. Mobbingen föddes inte på nätet, men nätet gjorde den synlig – alltså ett utmärkt medel för att uppfatta att det finns ett problem och göra något åt det. Att så inte skedde varken börjar eller slutar med någon skuld hos Facebook.

 39. Ett steg bakåt, två steg framåt
 40. – Trist för sulo och de som flyttat dit. Och gör en gångs skull är jag nöjd att inte varit en earlyearly adopter.

7 thoughts on “jardenberg kommenterar – 30 Jun, 2010”

 1. Medhåll. Men det bubblas väl om lite jamsessions framöver. Vi är ju tillräckligt många sultans of swing för att fylla ut en majbrasa?

  Däremot är det väl överkurs att packa med sig HD-1 kitet till SSWC?

  Reply
 2. Angående #7: Inte alls tror jag. Har svårt att tro att även nästa nummer kommer sälja mer än upplagan i butik.

  Det som möjligtvis kan skapa merförsäljning är hur extremt lång tid det tar för pappersnumret att ta sig över atlanten. Absurt lång tid.

  Reply
 3. Att betan för Kaizr nu upphör är en bra sak. Att fortsätta nuvarande upplägg med höga kostnader, obefintliga intäkter och otillräckliga arbetsinsatser hade varit rätt så dumt. Nu får jag möjlighet att färdigställa det hela utan distraktioner. Betan är död, länge leve Kaizr.

  Reply
 4. Om ni är snälla så packar jag guran, hoppar på tåget och kommer och drar av lite Nine Inch Nails och Radiohead när ni socialiserar analogt på tältplatsen…

  Reply

Leave a Reply