jardenberg kommenterar – 29 Jun, 2010

 1. N1_03851 | Flickr – Photo Sharing!
 2. – Sista resdagen till stockholm innan Almedalen. Idag ska jag bland annat träffa Nordiska och prata kulturarv. Nu ger vi järnet!

 3. An Unexpected Apple Ally: Porn Industry to Drop Flash | ConceivablyTech
 4. – Och nu poppar alla fram och säger: ”Minns VHS”. Men det är, vad jag kan förstå, en populär vandringssägen att VHS dödade Betamax för att porrindustrin föredrog det. Istället handlar det om sådant som att Betamax var begränsat till 1h (2h SP och 4h i LP för VHS), distributionskanaler för spelaren och att Sony låste in och ville vara ensam leverantör av Betamax – där VHS var ett öppet licensierbart format.

  Det var alltså på inget sätt unika features för porrindustrin som gjorde att VHS vann, och det lär inte vara porrindustrin som fäller avgörandet den här gången heller. Men det är ju en bra rubrik ;)

 5. Bambuser | Vill du jobba med 30Minuter? (annalindberg)
 6. – Citerar Anna: ”så sök nu”

 7. “Apple of My Eye” – an iPhone 4 film on Vimeo
 8. – En ursnygg kortfilm helt gjord med iPhone 4 (och alltså redigerad i iMovie på iPhonen). Wow.

 9. Flavorwire » Awesome Infographic: Hipster Fashion Cycle
 10. – Äntligen förstår jag hur benvärmare, axelvaddar, pannband, södertäljeboots och utsvängda jeans på något märkligt sätt lyckas återuppstå. Gång på gång på gång.

 11. #546 Måla med fingerfärg
 12. – Bilden fick mig att minnas.

 13. Nätleverantör blockerar Pirate Bay – Nyheter – Senaste nytt | Expressen – Nyheter Sport Ekonomi Nöje
 14. – Lilla kina. Eller är det här ett sätt från Black Internet att sätta sökarljus på felaktigheterna i hovrättens dom. Återstår att se, men illa är det iaf att hovrättens dom lämnar något som helst utrymme för tolkning.

 15. Who cares about England’s no goal? These are the real scandals
 16. – Perspektiv!

 17. Varumärkets historia.
 18. – Finfin uppföljning till Miccos branding-inlägg. Jag tycker vi ska pressa på för att få ut det andra kapitlen också. Press, press, push, push, poke, poke!

 19. Yellow Register och Marknadsdomstolen
 20. – Snacka om att man har misskött sitt företag när det till och med bildas en strukturerad motståndskamp på det här sättet. Och då handlar det alltså inte om något BP, utan om småskurkar på YR. Läs mer här och inse att det är en skön tid vi lever i, ärlighet och transparens FTW: http://www.stoppa-yellow.se/

 21. Stöd till fånen
 22. – Fan så smart. Och jag menar det!

 23. No, really, pi is wrong: The Tau Manifesto by Michael Hartl | Tau Day, 2010
 24. – Men pi är ju ett så mycket roligare ord än tau?

 25. Google: Chrome OS Still On Track For This Year Thanks To “Deep Bench Of Talent”
 26. – Vad ska Facebok med en OS-kille till? Makes you think…
  http://twitter.com/papakipos/status/17268835751

 27. Presidential Memorandum: Unleashing the Wireless Broadband Revolution | The White House
 28. – A big push för trådlös data i US. Känns som rätt sak att sätta fingret på, med tanke på hur svårt det är att koppla upp sig i stora delar av det stora landet.

 29. Mobile: A Look at Who’s Getting What on Apple’s IAds – Advertising Age – Digital
 30. – ”Most iAd-vertisers are paying $1 million just to be on the platform, and some are paying upwards of $10 million for certain degrees of exclusivity in a category, such as automotive.”
  Och på det ett CPM på $10 och ett klickpris på $2 Wow, apple kan det där med prisförhandlingar…

 31. Google Docs viewer on Mobile Browsers – Official Google Mobile Blog
 32. – Det mobila livet blev precis ännu lite lättare. Men i sammanhanget måste jag slå ett TUNGT slag för dropbox-apparna också. Det är verkligen helt fantastiska i mobilen. Med allt godis de har för sig på serversidan och en smart cache av data (favoriter sparas för offinebruk dessutom) så är det ett av mina absolut viktigaste arbetsredskap on the road.

 33. TechCrunch TV Launches… Now.
 34. – Varför känns det som att det blir gammelmedia-regler så snart det ska göras ”TV”? Visst borde väl TC kunnat göra något som kändes mycket piggare än det här?

 35. Exclusive: The New Touching Stories App Brings Four Interactive Films to the iPad | Fast Company
 36. – Tunga namn får lattja med iPad. Tanka hem Touching storys i din padda och testa. I will.

 37. Integritetsskyddet som glömdes « Mårten Schultz.
 38. – ”Integritetsskyddet dansade en sommar för två år sedan. Då vaknade det sovande integritetsintresset till liv i en FRA-lagsdebatt där även medierna eldade på. Strax innan hade integritetsskyddskommittén presenterat sitt stora slutbetänkande om hur integritetsskyddet skulle kunna stärkas. Det fanns tecken på att den bortglömda rättigheten skulle börja ta plats i det offentliga samtalet även i Sverige. Men så blev det inte. Medierna är inte ingritetsskyddets försvarare och kommer inte att bli det. Politikerna har gått vidare till utspel om gredelina kuvert och tvångslagstiftning om urinprov för barn. Och av integritetsskyddskommitténs lagförslag har det ännu blivit intet.”

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 29 Jun, 2010”

Leave a Reply