1. Photo

 2. Eller hur?

  Nu kör vi den här helgen i ett lagom helgtempo. Mycket att göra, men #lifeisgood. Det glömmer vi inte…

 3. Nya medier-bloggen | SvD
 4. – Vore intressant att läsa Anders reaktion på IT-ministerns tal också. Hatt lovade iaf väldigt mycket med sina ord. Ligger det handling bakom dem, så skulle jag vilja påstå att vi är på väg åt rätt håll igen.

  Och att det vore jäkligt spännande att höra ett samtal mellan Hatt och Malmström på nästa års Internetdagarna är jag nog inte den enda som tycker…

 5. Lars Rasmussen, Father Of Google Maps And Google Wave, Heads To Facebook
 6. – Känns inte det här som en rejäl bitchslap. Google dödade Wave, och Lars drar till Facebook. Spännande. Onekligen.

 7. Online herd instinct: Virtual lemmings | The Economist
 8. – Den här aktualiserades igår igen, och jag blev osäker på om jag länkat. Men den är mycket, mycket intressant:
  ”Users appeared to treat any app with more than 55 daily installations differently to those with fewer downloads. Under 55 daily installations, friend behaviour was an instrumental part of the decision to install. Over 55 daily installations, and friend behaviour didn’t matter one jot. Virtual lemmings are, it seems, discriminating in ways we still don’t quite comprehend. As is, no doubt, the offline troop.”

 9. Eliza Roszkowska Öberg (m)
 10. – På twitter från jag ett tips från @ecologythinking om en motion från Eliza (moderat riksdagpolitiker som är aktiv i internetsfären, hatten av) om hur arbetet med lagtexter borde wikifieras. Jag tror inte att just wikilegis är det bästa exemplet på hur det här skulle kunna göras, men jag sympatiserar med tanken – även om det finns ett par hundra tusen andra stenar som jag tror vi bör vända på först, och som har större sannolikhet att få snabbare genomslag i vår 400-åriga förvaltningstradition…

  Jag är som bekant en vän av att ta de enkla segrarna först, och att röra sig framåt med babysteps. Att ge sig på lagstiftandet är nog varken det ena eller det andra.

  Anyway, konstig sak som Riksdagens IT-gäng gärna får titta på: jag ville kommentera direkt på motionen med min bookmarklet (note in reader) funkar inte på http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=410&dokid=ZZ020&sourceid={83E1E5FF-981B-4C9C-9325-F64278A59602}

 11. The Addictive Allure of Instagram, on FarukAt.eş
 12. – Intressant läsning om ett konkret exempel. En app som inte blivit riktigt sticky hos mig (antagligen för att jag redan är så löjligt nöjd med mitt bildflöde oavsett vilken fotoapp jag kör från – kanske en bloggpost;). Men jag vet att många gillar den, och då är det gott att försöka förstå varför. Nyttigt för det egna utvecklingsarbetet.

 13. Royal Pingdom » Is Goo.gl really the fastest URL shortener? (chart)
 14. – Oavsett hastigheten så känner jag mig nog lite tryggare med Grönland än med Grenada eller Libyen (ouch, se tidigare poster på just det ämnet).

  Ändå använder jag bit.ly flitigt. Varför? För att jag är en idiot, förmodligen. Och för att visa vanor är svåra att göra sig av med. Och för att jag älskar deras statistik. Men mest för att jag är en idiot, alltså.

 15. An important update on the future of drop.io | Drop.io Blog
 16. – Först, jag tycker det är fantastiskt att det sjukt duktiga gänget på drop.io blir uppköpta och kommer in i en större familj. Hoppas de får bra betalt och att jag har verkligen inte det minst svårt att se hur snyggt det här kommer att passa in i facebook. Det är precis spot on för en av de funktioner som saknats i fejjan.

  Men sedan. Så här kan man inte stänga ner en sådan här tjänst. Det är alldeles för kort tid. Till och med betalkontona är stängs ner den 15/12. Hur fan tänkte man där? Det är ju inte ens två månader. Ser du hur det hänger ihop med geocitites-torrenten en bit längre ner. Vårt digitala arv FFS…

  Alltså, om du tex vill hämta hem den här https://jardenberg.se/b/dns-nya-policy-och-deras-gamla-demokratiska-ansvar/ – så får du skynda dig. Själv har jag fullt upp nu, mycket godis i andra drops. Gahhh. Kunde jag inte fått julen på mig iaf?

 17. Paul Buchheit: The quest for freedom and safety: Why I donated $100,000 to YesOn19
 18. – ”No, I’m not a pothead” in so many word. Skämt åsido, jag tycker det är sunt och underbart med det rakryggade stöd som många internetprofiler ger åt bra saker. YesOn19 är en kampanj med många positiva förtecken.

 19. Geocities to be released as a torrent | News | TechRadar UK
 20. – ”This is going to be one hell of a torrent – the compression is happening as we speak, and it’s making a machine or two very unhappy for weeks on end”

  Även om en torrent på nästan 1TB (900GB) med gamla sajter i princip är helt onyttig, så är det ändå intressant. Det sätter sökarljus på problematiken med vårt digitala arv. Det är inte ok att sånt här händer.

 21. Despite A Surging User Base, Facebook Remains Fastest
 22. – Facebook känns dessutom löjligt snabbt, och det är mer än man kan säga om Twitter (när jag får mail om en ny follower klickar jag upp personen och om det inte är en total doucebag så följer jag tillbaka, ett tag iaf. Då upplever jag verkligen hur slött Twitter är, painful).

  Imponerande också med Youtubes upptid. Att skyffla video i den omfattning (det ökar med 24h video/minut och jag tror senaste siffran var att det visade 2 miljarder klipp varje dygn) de gör, växa som de gör, och ändå må så bra som de gör är en ingenjörsinsats av rang.

 23. True Frenemies: Facebook Works Both Against And With Bit.ly
 24. – Noterade det här igår och blev förvånad. Men det borde man ju inte bli, byggadet av den den totala länkrötan fortsätter. Jag minns den gamla goda tiden, då jag hävdade länkarnas betydelse som informationsbärare och navigationshjälpmedel. Känns som det var en dröm från ett annat liv. Nåja.

 25. @ Åkestam Holst we think outside the box but inside one closet
 26. – Nästan rätt… http://www.flickr.com/photos/jocke66/4419878473/

 27. Norsk tv om jakten på lasermannen | Medievärlden
 28. – Kan bara hålla med Axel och eka frågorna. Men det värsta är, jag tror jag vet svaren. Eller hur?