jardenberg kommenterar – 31 Oct, 2010 #jjk

 1. Home – Bibliotheca Alexandrina
 2. – Det är verkligen inte samma sak som originalet, det är tvärtom en stundtals ganska kritiserad organisation. Men jag ser ändå verkligen, verkligen fram emot att få träffa unga smartskallar från hela världen här. Onsdag är det dags. Sedan drar jag vidare till Kairo för ett annat möte på fredagen. Det lovar bli en intressant vecka.

  Men nu är det först dags att måla den här söndagen vacker. Ska göra klart ett vinnova-uppdrag, och det är ju faktiskt ganska vackert. Sedan städa kontoret, och det är ju också ganska vackert. Och sedan är det söndag kväll. Den nya måndag morgon. Då kör vi!

 3. Jardenberg Unedited
 4. – Jag har givetvis en egen videosajt under 23video. Den har legat på lur länge men jag har inte aktivt jobbat med den förrän nu. Finns också under https://jardenberg.se/video/ i en enkel inbäddad form.

  Jag är så klart grymt imponerad av hur man kan anpassa nära nog allt, och göra en helt egen spelare bara genom att klicka och fila. I händerna på en riktig CSS-jockey kan det bli ännu grymmare, jag har bara precis skrapat på ytan.

  Vill du träffa 23video och prata mer med dem så hör av dig, tex kommer Tine att vara i sthlm i veckan som kommer.

  Disclaimer: jag är med i advisory board för 23company, men det här hade jag skrivit ändå ;)

 5. The Future of Local Commerce = Facebook + Foursquare + Yelp + Groupon
 6. – Har lokalmedia koll på den här utvecklingen? Tittar man på de initiativ som görs så är svaret nej. Men jag kan så klart ha fel (Yeah, right ;)

 7. Baby steps…
 8. – Baby steps är en av de saker jag tänker ta upp nästa vecka under min lilla turné i egypten. Men jag tror jag hoppar just det här exemplet…

 9. Sentences to ponder
 10. – Det här tyckte jag var en fin söndagsfundering. Men det känns nästan som om siffrorna behöver verifieras, även om de kommer från NYT. Eller kanske just därför…

 11. 4 things Facebook might announce at its mobile event next week
 12. – Lite sköna spekulationer. Får man hoppas att de rullar ut Places worldwide också? Och varför inte rejält bra stöd för nya grupperna i både touch och apparna. Små saker som gör stor skillnad.

 13. Foursquare Introduces Super Duper Swarm and Epic Swarm Badges
 14. – De här ska jag fanimej plocka på leweb, mark my words.

 15. Att länka, är det fult ett fint? | Kulturbloggen
 16. – Utöver mymlans kommentar här: http://mymlanthereal.wordpress.com/2010/10/30/lankkraft-och-relevans/ vill jag bara tillägga att jag tycker sista stycket är helt fel ute.

  ”Men nu när hon så tydligt vid flera tillfällen sagt att hon inte alls vill vara med på att länka till varandra känns det lite meningslöst att göra det.”

  Av de sajter jag länkar till varje dag, mina blänkare, är det nog inte mer än en på 100 som någonsin ger en länk tillbaka. Men det spelar liksom ingen roll. Mina länkar är till för den som läser, inte en slgas valuta i en handelstransaktion. Det är klart att jag älskar inlänkar, jag älskar länkar, men det är liksom en helt annan sak.

  Aldrig att jag skulle avstå att länka ut, bara för att mottagaren inte länkade in. No way.

 17. Tjolahopp, här kommer Sofi « kulturen
 18. – Kullenberg. Jag känner en sådan konstig hatkärlek till henne. Jag har väl berättat om Kullenberg-testet vi hade på aftonbladet?

 19. iOS alarms broken for New Zealand users after Daylight Saving
 20. – Svårt det där med sommartid och normaltid. iPhone och telia har ju ställt till det tidigare, och då var det inte ens mitt i skiftet http://bit.ly/a2WcHP
  För mig har det funkat klockrent på alla telefoner, paddor, datorer. Det är i princip bara mikron som fortfarande är dum som ett spån.

 21. Så löste jag Firesheep-problemet – och fortsatte vara generös
 22. – Sött, och som uffe säger: funkar. Men här är en annan, gammal och inte alls lika smart lösning https://jardenberg.se/b/ipredia-nu-med-losenord-tyskt-domslut-mot-oppna-tradlosa-natverk/

 23. Original Page Admins Can No Longer Be Removed, For Some
 24. – Precis det här satt K och jag och grävde i härom dagen. Det är verkligen inte självklart att det ska fungera så här – eller att det inte ska fungera så här. Givetvis vill man ha en ”superadmin”, men lika självklart är att det på något sätt måste kunna överlåtas.

 25. God hates figs
 26. – Haha, det här är bara för roligt.

 27. “Dead Drops” preview at Aram Bartholl – Blog
 28. – GAHHHH, varför tänkte inte jag på det här. Det är ju underbart. Tveksamt om så många kommer våga utnyttja det – det är ju lite som bastuklubb för datorer – men ändå. Principen. Grejen. Vackert. Smart. Gillar!

 29. One in Five Facebook Employees Has No Imagination Whatsoever | Redfin Corporate Blog
 30. – En bra rant:
  ”To someone at Google, perhaps the choice doesn’t seem banal because the two companies seem different: Google has its own dance studio, whereas Facebook only washes employee’s clothes. Google wants to become a dominant social network, and Facebook already is a dominant social network. But to someone at a true startup, the two kind of look the same. Both will succeed without you.”

  Väldigt aktuell i huset jag bor i. Mina val kan alltid diskuteras, men jag är SÅ imponerad av @kattis_j som efter 15 år i tidningsbranschen (HD, Aftonbladet och Sydsvenskan) nu styr om och börjar på konserthuset i Helsingborg.

  (Och redan en månad innan hon börjar jobba fångar hon en fantastisk adress åt sin kommande arbetsgivare: http://www.facebook.com/konserthuset )

 31. That mysterious J – The Old New Thing – Site Home – MSDN Blogs
 32. – Fick frågan så sent som igår, så jag repeterar den här postningen. Det finns många liknande, men den här ligger bland mina bokmärken på delicious eftersom kommentarerna är så läsvärda.

 33. Tabloism 2.0 – Emanuel Karlsten om internet och medier – Expressen.se
 34. – Jag studsade ju till över webbfrågan på journalisten.se och Emanuel tycker till. Han har säkert rätt, men är det inte skrämmande att läsa: ”Men kanske har det också att göra att man har så liten relation till en artikeltext?” – om skribenten har så liten relation till texten, hur ska då läsaren känna sig?

  Här är ursprunget: https://jardenberg.se/b/brukar-du-lasa-kommentarerna-till-dina-texter-pa-natet/

 35. The Weather is a Dick | Internet Today
 36. – Han måste veta, eller hur?

 37. Forskning genom mediernas lupp « Lundagård
 38. – Via Lars ”lunkan” Lundqvist, @arkland_swe, hittar jag den här intressanta texten om forskare och det offentliga samtalet via medierna. Slutklämmen är mitt i prick: ”Forskning har statliga medel. Jag tycker att de har en skyldighet att delta i ett offentligt samtal om sin forskning.”

 39. Public School Websites Don’t Have to Suck
 40. – Lite mycket rant, men också en hel massa tankeväckande exempel. Men framför allt skulle jag säga: om din skola sitter fastlåst i en it-struktur som inte låter dig vara internet 2010, gå då någon annanstans. En standardblogg på wordpress.com gör kanske jobbet bättre – then so be it.

  Fastna inte i problemen, gå runt dem istället. Och våga vara lite cowboy/girl.

  Barnen, föräldrarna och historien kommer att tacka dig.

  Eller hur @kalexandersson?

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 31 Oct, 2010 #jjk”

 1. Folk som tror att jag kan allt, frågar mig ständigt om saker som jag naturligtvis inte kan. Men idag har jag från tre olika håll fått frågan om “det mystiska J:et”.

  Och tack vare min läsning här kunde jag svara som vore det den mest självklara saken i världen.

  Reply
 2. Folk som tror att jag kan allt, frågar mig ständigt om saker som jag naturligtvis inte kan. Men idag har jag från tre olika håll fått frågan om “det mystiska J:et”.

  Och tack vare min läsning här kunde jag svara som vore det den mest självklara saken i världen.

  Reply

Leave a Reply