jardenberg kommenterar – 31 Jul, 2010

 1. YouTube – Flower Warfare – Psychedelic Action Scene
 2. – Har du redan spanat in freddiew så ber jag om ursäkt. Har du inte det, så är det här ett bra avsnitt att börja med. Lovely!

  Snart rattar vi in P1 för att lyssna på Medierna (11.03), sedan ska jag skriva en text för att därefter återgå till att försöka uppgradera den här bloggen till ett nytt tema. Här är specifikationen, http://bit.ly/bF8sRT återkom gärna med förslag. Ni känner ju mig, hur vill ni att den här sajten ska se ut?

 3. A graphical look at Burning Man
 4. – Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med det här. Jag tycker det dyker upp fantastiska saker på FlowingData varje dag, men jag kan ju inte länka sönder dem. Eller kan jag det? Gahhh…

 5. Hur Drew Carey tappade 40 kilo
 6. – Med tanke på min utveckling på senare tid så ska jag kanske inte säga något – men LCHF funkar. Det är inte dieten det är fel på, det är min karaktär (just nu, och i just det här fallet;)

 7. The perfect pour: An info-graphic for any coffee lover | Design You Trust
 8. – @hans_g länkade (http://mediasplatter.se/noteringar-31-juli-2010/) till den är bilden bakom en paywall på Creative review. Det tyckte jag var synd ;) Om inte annat för att jag inte kunde passa på att puffa för sveriges bästa mikrorosteri då… http://www.koppi.se/

 9. Telia iPhone Blog » Bloggarkiv » Information till kunder som köpt via SMS-erbjudandet
 10. – Mitt i allt krångel med konstiga utskick (telia) trasiga servrar (tre) och orderkaos så fascineras jag mest över att en mobiltelefon fortfarande kan ha sådan dragningskraft. Jag säger inget om den enskilda individen som köar, jag jagade själv livet ur mig för att få tag på en fyra direkt den släpptes den 24 juni. Utan min fascination handlar om att så många är så galna.

  Alla andra tillverkare måste titta på med en oerhörd avundsjuka.

 11. WikiLeaks Posts Mysterious ‘Insurance’ File | Threat Level | Wired.com
 12. – Hmm, Wikileaks innehåller hur många stories som helst. Just ett eventuellt hot mot grundaren diskuteras inte idag kl 11.03 i ”Medierna”, inte vad jag vet iaf. Däremot vet jag att både jag och @deeped har blivit intervjuade. Har jag otur ;) kommer jag med i sändningen
  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2795

 13. Paul Graham’s Checklist, Would You Make The Cut? [Video]
 14. – ”The founder is more important than the idea.” Han trycker också mycket på historiken mellan grundarna – han letar uppenbart efter nästa dorm room…

 15. SPIEGEL Interview with Craig Venter: ‘We Have Learned Nothing from the Genome’ – SPIEGEL ONLINE – News – International
 16. – Jag har aldrig lyckats reda ut om Craig Venter är cool eller galen. Får väl kolla med grannen. Har har hjärnkoll på sånt här. Tills dess påminner jag om mitt eget lilla bidrag här: https://jardenberg.se/b/min-dna-profil-projekt-transparens/

 17. Android Wallpaper Apps Falsely Accused of Spyware and Stealing Sensitive User Data [FUD] | Android Tapp. Android App Reviews
 18. – ”no one fact checked anything”. Ska vi komma överens om att sluta med det? Vi internettare måste vara vassare än gammelmedia på sina dåliga dagar. Det är ju så lätt att kolla sånt här. (glad att jag inte länkade;)

 19. Twitter Blog: Discovering Who To Follow
 20. – Jag ser det inte än, den fliken saknas. Surt…

 21. Kindle Million Club
 22. – Fattar ni hur stor Stieg Larsson är – även om inte Jason Kottke kan stava till hans namn ;)

 23. Twitter Status – Planned Network Maintenance Saturday July 31st @ 11PM PDT
 24. – Undrar vad folkhumorn ska göra av den här bilden, och hur många som kommer att gå med i gruppen som kräver att Twitter ska hålla sig till Fail Whale. Jag menar… http://failwhale.com/

  Psst, förväxlas lämpligen inte med ”whale tail”…

 25. Yelp CEO: “There is real tension” between Google Places and Yelp
 26. – Stora och smarta spelare med ögonen på lokalmarknaden. Ska man dra linjen hela vägen ut så – med geografiskt avstånd, storlek på marknad, internetmognad – gissar jag att Norran i Skellefteå har 6-7, kanske så mycket som tio år på sig att på riktigt bli en del av det nya ekosystemet.

  För alla andra pratar vi om ett mycket kortare tidsperspektiv.

 27. Länge leve biblioteken! #kultur
 28. – Ett helt hus fullt med stolta piratpartister, får man förmoda.

 29. Lessons Learned From Maintaining a WordPress Plug-In – Smashing Magazine
 30. – Intressanta erfarenheter om arbetet med att underhålla en WP-plugin.

 31. Town Plans Foursquare ‘Foxhunt’
 32. – Cool ide, även om det kanske är lite tidigt för att se volymer. Men jag hade garanterat gett mig ut på stan om det hände i Helsingborg.

 33. HTC påbörjar utrullning av Android 2.2 / Froyo för Desire i Europa | Swedroid
 34. – Min Desire är olåst och jag är väldigt ivrig att få in 2.2. Har snart slitit ut ”check for update”… Inget än.

 35. Exclusive: Google, CIA Invest in ‘Future’ of Web Monitoring | Danger Room | Wired.com
 36. – Jag har ju noterat Recorded future tidigare, och gillart. Här tas de dock upp i ett lite mindre smickrande sammanhang.

 37. Webbyrå i Stockholm – Sphinxly
 38. – Ibland blir man glad, och sedan ledsen, på nästan samma gång. Så här. Läser om strålande tjänsten http://iphonepriser.com/ Toksnygg och smart. Följer upp de som skapat den, Sphinxly, och imponeras av en hur de presenterar sig själv (Vi är: 2 Projektledare, 2 kreativa formgivare och 3 programmerare
  …inga säljare! ;) och hur smart de verkar resonera. Tror jag hittat nya favoriter. Men så blir det lite cheesy, helt plötsligt. I en parentes säger de: ”Vi rekommenderar Easyweb, ett svenskt publiceringsverktyg med över 450 användare” och får det att låta som en oberoende rekommendation. Men så är det inte. Adressen är den samma, och vissa anställda är lika som bär… http://www.easyweb.se/sidor/funktioner-priser.aspx

  Jag blir bara så ledsen, bristen på transparens gör att det jag tappar förtroende fullständigt. Det framstår nu som glasklart varför de inte rekommenderar wordpress istället för easyweb, och det är inte vackert i min bok.

  Uppdatering: Fick ett trevligt mail igår från Robert på Sphinxley som berättade att de ändrat formuleringen en smula. Bra det, även om jag gärna hade sett att man var ännu tydligare i att det var företagets egen produkt. Anyway, guldstjärna för att öronen uppenbart är vidöppna och att förändringsbenägenheten hänger på. För min del var det ingen biggie utan en marginalanteckning. Skönt att det togs emot på rätt sätt.

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 31 Jul, 2010”

 1. “/…/men LCHF funkar. Det är inte dieten det är fel på, det är min karaktär /…/”

  (Nästan) alla dieter funkar om man bara följer dem. Det som skiljer dem åt är just hur väl man lyckas följa dem.

  Reply

Leave a Reply