1. Knatten invaderar Ramlösa | Flickr – Photo Sharing!
 2. – Bara så du vet, det kan vara din tur nästa gång…

 3. How to raise money with no lead
 4. – Länkade ju in intervjun med Paul Graham igår. Här är en matig uppföljning. En väldigt matig uppföljning.

 5. ★ An Improved Liberal, Accurate Regex Pattern for Matching URLs
 6. – (?i)b((?:[a-z][w-]+:(?:/{1,3}|[a-z0-9%])|wwwd{0,3}[.]|[a-z0-9.-]+[.][a-z]{2,4}/)(?:[^s()]+|(([^s()]+|(([^s()]+)))*))+(?:(([^s()]+|(([^s()]+)))*)|[^s`!()[]{};:'”.,?«»“”‘’]))

  … God morgon liksom …

 7. David Mitchell | Give me Ryanair’s brazen villainy over the bogus compassion of BP | Comment is free | The Observer
 8. – Precis det här jag brukar hävda. Du kan komma undan med att vara en skitstövel i framtiden också, om du är en ärlig skitstövel. Men företag som låtsas vara goda har inte en chans. Go die!

 9. Taking Back the DNS
 10. – Det lär dröja innan det här har någon praktisk betydelse för oss vanliga dödliga, if ever. Men det är intressant för många av hardcoreteknikerna som hänger här. Jag har inte läst på tillräckligt än, men spontant känns det inte som en speciellt lyckad idé. Och Vixie är ju alltid Vixie…

 11. Blind Item: Which Editor of Valleywag Needs to Resign? Right Now.
 12. – Intressant att se på hur många håll vi brottas med olika frågor om integritet, ”journalistik”, publiceringsbeslut, nyhetsvärdering etc. Men det roliga i den här historien är länken till artikeln, som inte pekar till artikeln utan till en skärmdump som heter ”justnotgivingyouthetraffic”. Då har man iaf fattat en del…

 13. Cookie Madness! « BuzzMachine
 14. – Jeff Jarvis slaktar WSJ:s artikel om cookies och det gör han så rätt i. Jag orkade inte ens kommentera, så clueless tycker jag det var. Sommarvikariesjukan?

 15. Timbuktu i fin form – hd.se
 16. – Min favoritfilm kan du kolla i länken här under, men här länkar jag till hd.se som jag tycker gör helt rätt. In med mina filmer i recensionen bara, det är ju alldeles självklart!

 17. YouTube – Timbuktu och Damn! @ Helsingborgsfestivalen – Det löser sej
 18. – Filma konserter som en i publiken är nog bland det värsta man kan ge sig på. Men det här tycker jag funkar ganska bra. Det är alltså min Zoom Q3 och som du hör så finns det faktiskt till och med ett hyfsat mellanregister. Och hade inte varit för den högljudda, och totalt timbuktu-ointresserade, tonårstjejen bakom är det hygglig balans mellan publikljud och scenljud. För att vara ensam och handhållen kamera är det ändå en ok produktion.
  Ingen efterbearbetning, mer än att jag sög ut filmen med Elgato turbo.264 HD och laddade upp till Youtube direkt därifrån. Inser allt mer hur bra det är med dålig upplösning på kameran. All in all tog det ca sju minuter att få upp ett fem-minuterklipp. Det kan nog inte gå snabbare än så…

 19. How User Streams will change your Twitter experience forever
 20. – Min dom: skitkul och hur bra som helst. Går det för fort är det bara att rulla ner lite (iaf i Echofon). Jag har jäkligt svårt att se att realtid skulle vara en dålig sak för en tjänst som bygger på att den är i realtid.

  Echofon gör det bättre än tweetdeck, så om du kan välja rekommenderas Echofon.

 21. Fina filmer direkt från mobilen
 22. – Blommehönsen är bara en bonus. Det roliga är att följa Evas äventyr med iPhonen från början, liksom.

 23. Att programmera medelst sökning
 24. – På måndag ska jag ha semester från semestern och träffa Perko. Det ser jag verkligen fram emot.

  ”Tre slutsatser: 1. Internet är stort, sannolikt har någon gjort det du vill göra. 2. Lägg tiden där den gör mest nytta (alltså formulera en sökning, inte fräscha upp php-kunskaperna). 3. Uppfinn inte hjulet om det redan finns.”

 25. Därför får man inte ge upp…
 26. – Det här är så klockrent, så rensat, så självklart. Bland det bästa och enklaste som skrivits i frågan på länge. Och jag delar exakt hax känsla inför diskussionen. Avskyr att vi ska behöva ha den, men det är omöjligt och orimligt att välja bort den. Om man är värnar demokratin, alltså.

 27. Pride, partiledardebatt, park och parad
 28. – Allt som inte behöver registreras ska inte registreras. Enkelt. ”Bland annat kan man utifrån Piratpartiets grundsyn se att konceptet “juridiskt kön” är något som har spelat ut sin roll i och med könsneutral äktenskapslagstiftning och avskaffad värnplikt. En statlig registrering som inte är till någon nytta och en non-issue för 90% av befolkningen men som är till besvär för resten ska bara bort.”

 29. Läs Wikipedia källkritiskt!
 30. – Jag tycker att Mattias är för snäll. Adam Svanell är farligt nära att bli omdöpt till Adam Svamel i min telefonbok. Hans experiment är knappast ens intressant ur ett akademiskt perspektiv. Allt behöver granskas källkritiskt idag, det har om inte annat SvD:s lite mer seriösa artikel om Wikipedia visat redan för ett par år sedan. Läs mer: http://jardenberg.se/wikipedia-helt-obegripligt/

 31. Wikileaks handlar om konsekvensetik
 32. – Niclas om Wikileaks. Min grundläggande ståndpunkt är att transparens och öppenhet, i undantagsfall, måste tillåtas gå ut över den enskildes transparens. Det får inte användas som ett alibi för dåliga företag, myndigheter eller stater att sluta sig.

  I det fall en enskild lider skada så är det inte läckans eller publicistens fel och ansvar – utan den som ägnade sig åt oegentligheten.

  Men det är, som sagt, ingen enkel fråga…

 33. 30 Examples of Perfectly Timed Action Photography | Inspiration
 34. – Tajming is everything!

 35. Pay as you go sim with data Wiki
 36. – Fantastiskt bra. En wiki dedikerad till kontaktkorts-data. Oumbärligt inför resan. Hjälp till och håll den uppdaterad!