jardenberg kommenterar – 4 May, 2010

 1. joined in marriage
 2. – Tisdag. Nu kör vi! (nej, jag visste faktiskt inte hur jag annars skulle kommentera den här bilden)

 3. Old New York in Colour – Part III – Lower East Side – New York, NY : citynoise.org
 4. – Fantastiska bilder från NYC 1942.

 5. Introduction To Online Payments – TL;DR: It’s A Total Bitch – Meat In The Sky Blog
 6. – Lite pratig, men en genomgång som passar mitt mindset just nu. Och bra länk mot slutet för jämförelse av paypal, google checkout och amazon.

 7. Solving the Alt-Tab Problem « Aza on Design
 8. – Jag erkänner. Jag är en nörd. Sådant här läser jag med stor glädje.

 9. Daily on Twitter as shared by Joakim Jardenberg
 10. – Det verkar vara en hel del lärande på gång här. Min dagliga twitter-tidning blir bättre och bättre efterhand som dagarna går.

 11. Lies, damned lies and statistics (about TEDTalks) | Video on TED.com
 12. – Fyndigt! Smart!

 13. With Two Words, The Internet Changed Our Shopping Habits – Online Shopping – Gizmodo
 14. – Then – Now

 15. Dropbox app update adds iPad-native interface | MacNN
 16. – Men YES!!! Dropbox nya app har stöd för iPad. Det ser ut som det ska, och det är helt underbart. Ett stort steg mot riktig nytta med paddan.

 17. Nearly 5 Years Later, Gmail Set For A UK Comeback
 18. – Hehe: Naturally, Google is pumping this up more than just a branding win — “Since “gmail” is 50% fewer characters than “googlemail,” we estimate this name change will save approximately 60 million keystrokes a day. At about 217 microjoules per keystroke, that’s about the energy of 20 bonbons saved every day!,” they note.

 19. Meet Google’s Secret Time Machine Investment | Peter Kafka | MediaMemo | AllThingsD
 20. – Kul att Recorded Future uppmärksammas. Jag beta-testar sedan ett bra tag tillbaka och det finns tveklöst massor med potential. More to come, vi har blivit ombedda att inte skriva publika reviews än.

 21. Tweets are the new quotes – Twitter Media
 22. – Ingen big deal. Men det väcker den gamla frågan om ”embed text”, som känns som den klingat av helt. Någon som har mer koll?

 23. Apple may face antitrust scrutiny for FTC, Justice – NYPOST.com
 24. – En spännande resa som Apple har gjort. Från att i många år varit lillebror till företag som Microsoft riskerar man nu att anklagas för den sortens missbruk av dominerande ställning som man tidigare anklagat andra för.

 25. Kan det våras för dagspressen även om utmaningarna är stora? « Anna Serner
 26. – Anna svarar på kritiken. Jag tycker fortfarande att det är en riktig skitartikel och att förklaringen ekar väldigt tomt. Om man nu bara ville visa på en positiv trend och peppa lite så kunde man gjort det utan all laddad pajkastning. Tramsigt. Dåligt. Svagt. Får se om jag ens orkar återkomma, eller om det fortsätter kännas meningslöst.

 27. GOOGLA FÖR HELVETE! Sökhjälp i Google för sökhandikappade
 28. – Svensk version av LMGTFY. Äntligen.
  http://bit.ly/csk1fR

 29. Pay Wall Gains at Smaller Newspapers Is Good Sign for Print – Advertising Age – MediaWorks
 30. – Alldeles för grund research, man vill så gärna att det ska fungera med betalväggar att man väljer att inte se hela bilden. Att en del titlar ökar eller rasar mindre går inte att koppla till betalväggseffekter på ett givet sätt, utan man måste titta på alla andra aktiviteter tidningen gjort. Det har till och med INMA dokumenterat på ett bra sätt.

  Och som jag skrev igår, de där incitamenten för att betala är ju ibland ganska tveksamma… https://jardenberg.se/b/aftonbladet-plus-vi-bjuder-pa-choklad/

 31. YouTube – Broadcast Yourself.
 32. – Helsingborg ligger klart över globala snittet, men nästan 1mps under sverige-snittet? Whats up with that? Kollar jag min egen streamspeed mot youtube får jag ut 10mps, och det är väl vad de levererar max tror jag.
  (är faktiskt nöjd med min Comhem XXL, det tuffar på väldigt bra)

 33. The 10 Commandments Of Future Brands
 34. – Pratade med några studenter igår om sociala medier och företags identiteter. Min take är att i den större sociala contexten blir frågor som de här tio budorden så än mycket viktigare än tidigare. Det är en stor förändring för alla med kundrelationer – alltså för alla företag. Punkt.

 35. Vem kunde ana att så många skulle försöka använda sajten i kväll?
 36. – Vi var många drabbade igår. Och det är extremt fascinerande att behöva se de här effekterna vartenda år. Högskoleverket är en annan legedarisk sajt i det här sammanhanget, ni vet ”för tredje gången på tre år…”
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/ansokningssajt-kraschade-1.844993
  Rättelse via kommentar (tack): Studera.nu (och hela antagningssystemet) är inte Högskoleverkets sajt utan Verket för Högskoleservices (VHS). Studera.nu gick förövrigt inte ner i år, kanske har man lärt sig av erfarenheten (ett byte av driftleverantör har nog också hjälpt). Mer info på http://vhsdriftinfo.wordpress.com/

 37. Sortera dina vänner på Facebook.
 38. – Lilla gumman säger ”Perfekt, nu är det bara att damma ut partybilderna från i helgen, du väljer ju själv vem som ser dem!” och jag säger: Är det digitaliserad så väljer du aldrig själv vem som ser vad.

  Du kan inbilla dig att dina bilder är i säkert förvar, men så är det givetvis inte. Om något är tillräckligt intressant för att spridas så sprids det ändå, det är som en naturlag. Och om det inte är tillräckligt intressant för att spridas – varför försöka låsa in det in the first place…

  Jag har respekt för att många känner att de vill försöka begränsa insynen i sitt privatliv och jag tycker det är hur bra som helst att Facebook ha alla de inställningsmöjligheter som de har. Och det är kanon att det sker en kontinuerlig folkbildningsinsats från många håll, för det är sannerligen inte lätt att hålla reda på alla möjligheter.

  Men alla sådana här klämkäcka inlägg borde komma med en varningstext.

 39. Veckan som gick – vecka 17
 40. – Då var det måndagslänk på en tisdag igen. SSBD envisas med att rubba cirklarna. Å andra sidan envisas de med att leverera bra veckosammanfattningar också, så vem vore jag att inte länka ;)

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 4 May, 2010”

 1. Gällande punkt 18. Studera.nu (och hela antagningssystemet) är inte Högskoleverkets sajt utan Verket för Högskoleservices (VHS).
  Studera.nu gick förövrigt inte ner i år, kanske har man lärt sig av erfarenheten (ett byte av driftleverantör har nog också hjälpt). Mer info på http://vhsdriftinfo.wordpress.com/

  Reply
 2. Bra länk till jämförelsen av PayPal med Googles och Amazons betalsystem. Rätt uppenbart oligopol även om man så klart får titta bortom den rena prissättningen med. Men nog saknar man innovation på just det här området. Att någon helt ny spelare kommer in med en helt ny idé och skakar om rejält. Egentligen helt sjukt att betalningar på Internet inte kommit längre.

  Reply

Leave a Reply