jardenberg kommenterar – 5 Aug, 2010

 1. Hacker News | Google Kills Wave
 2. – Mer längre ner, men den här får toppa idag. Här finns nog nätets vettigaste kommentarer. En del ironiska dödgrävare här också, men på det stora hela läsbart. I motsats då till många av de bloggposter jag läst. Ingen nämnd och ingen glömd…

   

  Hejdå Wave. Det var kul så länge det varade. Nu spar vi på godbitarna.

   

 3. Schemat för SSWC | Sweden Social Web Camp
 4. – Nu laddar vi. Är du inte bekant med #sswc så ta en stund och kolla runt på den här sajten. Kolla appen. Kolla sponsorerna. Hjälp till att välja bästa bilden från SSWC2009. Kolla järngänget av deltagare. Dröm dig dit. Snart går båten. Yiiihaa!

 5. Teknik vs social förmåga – ett litet webbfilosofiskt deviceresonemang
 6. – Vi har en förmåga att alldeles för ofta säga: ”tekniken spelar ingen roll”. Men det är klart att den gör. Länge beskrev jag mig själv som med ett ben i tekniken och ett ben i humanismen – och inspirationen hämtade jag från båda sidorna. Och då är det klart att en gammal w595 inte precis bidrar till att flytta fram några positioner.

  Jag tror inte vi ska dra för stora växlar på problemet bara. Jag tror inte vi ska känna oss pressade att kvotera in iPhones i befolkningen. För att citera Timbuktu http://www.youtube.com/watch?v=3vbNsg3Sjhs

  Det är en bellcurve, och det måste det få vara. Det betyder inte att vi inte ska göra som Jennie gör här, reflektera och försöka förändra. Det är precis det vi ska göra. Hatten av!

 7. The First Link Counts Rule and the Hash Sign – Does it Change PR Sculpting?
 8. – @nikkelin @joinsimon @sokmotorkonsult – kommentarer?

 9. iPhone-appen för #SSWC 2010 « Jan Viderén
 10. – Finns nu i en appstore nära dig. Bara iPhone, om jag fattat rätt. Den funkar sjuuuukt bra, mycket imponerad. OM den nu bara hade syncat med Latitude också, så… https://jardenberg.se/b/latitude-pa-sswc-en-kul-grej/

 11. Har (a)jocke plåtat omslagsbilden? « Uppdragsmedia – kundtidningar och redaktionell kommunikation
 12. – Bloggstafett hos http://martin.palacios.se/ blir magasin, klart till #sswc. Läckert projekt. Och om den där bilden används så blir jag stolt som en tupp, och lite road. Dels är det alltid roligt när CC-bilder kommer till nytta, men det är också kul att den är tagen med en gammal iPhone och hårt beskuren. Får de till hygglig kvalitet på det omslaget (förvisso bara A5, men ändå) så är jag impad och har ett case att slå i huvudet på skeptikerna.

   

  Här är bilden, obeskuren och obearbetad

   

 13. InfoQ: LinkedIn’s Data Infrastructure
 14. – Texten är lite svulstig, men länkarna är bra och slideshowen på slutet är intressant – om du är intresserad av storskaligt datamanglande alltså.

 15. Facebook Buys Friendster Patents for $40M
 16. – Åhhh, nu kommer alla patenttroll att få en kollektiv orgasm. Var vi inte överens om att sluta med sånt här? BTW, illustrationen är härligt lik @hepp relationslök.

 17. Google CEO Schmidt: “People Aren’t Ready for the Technology Revolution”
 18. – ”But society isn’t ready for questions that will be raised as result of user-generated content.”

 19. Google Buys Slide for $182 Million, Getting More Serious about Social Games
 20. – Börjar man se ett mönster? Med undantag för Orkut på en del marknader har google haft svårt att bryta in i social space. Ska man använda spel som en murbräcka?

 21. Disqus: The Official Blog
 22. – Disqus fortsätter aktivt produktutveckla. Nu är man snart ikapp mybloglog ;) Men om jag inte ska vara elak, testa gärna. Kommentera lite extra, klicka på min like-knapp, och berätta gärna hur det ser ut för dig. Det enda som inte behöver kommenteras är att de igen missat översättningen. Det är ett genomgående tema…

  På tal om Disqus. I den här posten https://jardenberg.se/b/alla-borde-kora-flattr/ där jag delar ut invites till Flattr slutade plötsligt kommentarerna komma in till Disqus. De landade alltså i WP-internt istället. Lätt löst med en resync av kommentarerna – men värt för alla Disqusare att hålla koll på.

 23. Official Google Blog: Update on Google Wave
 24. – Jag tycker det känns lite sorgligt. Det gick för snabbt. Det här är bara ett år sedan: https://jardenberg.se/b/jardenberg-kommenterar-2009-05-29/ och som jag twittrade igår http://twitter.com/jocke/status/20342633719

  Jag gjorde precis en sökning på allt jag skrivit om Wave och från andra dagen så finns förbehållet ”… om det lyfter” med. Det här blir något att analysera framöver – hur en så bra grej lyckades landa så fel.

 25. Open data on the cheap at Helpful Technology
 26. – Riktigt bra, tack för tips @markmedia. Beskriver hur brittiska utrikesdepartementet (?) rullar ut lite upphottade RSS-flöden och ber om hjälp med hackandet. Och si, det är precis det som händer.
  ”the key thing for publicly-funded organisations is to get the information out there”
  Ännu ett bevis på att RSS-flöden inte bara hör hemma i Google Reader (eller ens i Reeder i iPhonen;). Inte för att jag tycker att vi ska nöja oss med RSS, men i fall som det här kan det vara alldeles tillräckligt – och ett otroligt enkelt sätt för myndigheten att komma igång. Många av de svenska hacken vi sett bygger ju på just RSS-hackande.

  BTW, tack vare den här texten hittade jag också http://blogs.gartner.com/andrea_dimaio/2010/07/14/should-governments-develop-iphone-apps/ Mycket bra!

 27. 6 reasons why you’ll never upload your mind into a computer | DVICE
 28. – På tal om #5, det var väl gamle löpande bandet-Ford som sa uppgivet: ”why is it that everytime I ask for a pair of hands they come with a brain attached”…

 29. #SSWC-orkestern
 30. – I början gick trumapparna hårt på iPhone, men det har lagt sig. Har inte ens någon koll på vad som är bäst just nu. Föreslå i Niclas kommentarsfält.

 31. Varumärkesförändringar i Europa
 32. – Sådärja. Äntligen blev vi av med den konstiga regeln. Min gissning är att vi kommer att se en grym kvalitetshöjning på annonserna. Och att våra intäkter hänger med upp. Givetvis betyder det minskade investeringar i andra kanaler, på sikt.

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 5 Aug, 2010”

Leave a Reply