Sannolikt har du hört talas om Flattr, tjänsten som gör att du med en enkel knapptryckning kan både smickra och sockra. Du visar inte bara din uppskattning via engagemang, du gör det dessutom rent ekonomiskt. Jag tror inte det är helt osannolikt att Flattr kommer att vara en del av framtidens ekosystem. WikiLeaks håller med, liksom många andra.

Vill du testa själv så har jag 50 invites att dela ut. Skriv en kommentar, se till att det finns en länk till blogg och att du har registrerat din mailadress via Disqus – så skickar jag över inom någon dag. Tyvärr är mina invites slut nu, och då var det ändå fler än 50 som jag skickade iväg;) Tack alla för visat intresse.

Bra förklaring av Flattr finns på egna sajten, på Wikipedia och hos Maloki som har levererat många kloka tankar om tjänsten. För egen del gillar jag det framför allt för att det är enkelt, bygger på ett engagemang, och inte har några mekanismer för inlåsning av innehåll. Det är absolut inte en paywall – det är något mycket bättre.

Psst, spana också in att man söker partners som vill integrera Flattr via deras kommande API. Hugg in!

Disclaimer: Jag är vän med en av grundarna, Peter Sunde, men är i övrigt bara en glad Flattr-användare. Det syns nog på mina kommentarer;)

Enhanced by Zemanta