jardenberg kommenterar – 6 Apr, 2010

 1. IPadSE | jardenberg unedited
 2. – Missa inte min iPad-fest igår. Hela vägen från uppladdningen hemma, innan avfärd till stockholm och avhämtning. Unboxing på Arlanda. Och sedan en kort recension i form av 15 minuter film och 10 kommentarer. Ställ frågor.

 3. NVih0.jpg
 4. – Nyhetsläget.

 5. PeteSearch: How I got sued by Facebook
 6. – A good read om värdet av robots.txt, och hur relationerna mellan maskiner och maskiner vs maskiner och människor ska se ut på vårt älskade internet. Personligen så föredrar jag att de som gör sånt här (bygger sociala grafer) gör det öppet, samtidigt vet jag att det sker mycket i det fördolda. Jag tror inte vi ska tro att vi kan, eller ens bör hindra det. Publika data måste få vara publika data, och de måste vara öppna för bearbetning. Att sätta broms på en del av den här utvecklingen är ungefär lika produktivt och nyttigt som RPS barnporrfilter. Alltså en tydlig risk för negativ effekt istället i synnerhet som ändamålsglidning kan förekomma åt alla håll.

  Det är en väsentlig skillnad mellan det här och att vara rädd för statens övervakning av oss, på ett sätt som går way beyond öppna källor…

 7. opassande » Blog Archive » Gräsrötterna är Piratpartiets motor
 8. – Emma har så rätt. Och jag känner mig lite skamsen för min inaktivitet den senaste tiden. Tiden har bara inte räckt till. Så kommer det att vara ett par veckor till, trots att jag vet hur viktigt det här är. I’ll be back. Och bättre sent än aldrig, eller hur?

 9. Official Gmail Blog: Confirm your Buzz settings
 10. – Knalla in och bekräfta dina inställningar för Buzz.

 11. The Tablet-Only Challenge – Day One
 12. – Steve Rubel ska köra en hel vecka med bara paddan. Jag hade nästa kunna tänka mig att hänga på. Men inte den här veckan, med alldeles för mycket att göra (och inte innan det finns stöd för svenska eller jag har hunnit bekväma mig med Keynote i paddan – och fått tag på adaptern). Kanske en sommarvecka? Kanske SSWC?

 13. Want To Make Cheap International/Local Calls And Text Messages? Use Free Google Voice In Your iPhones And Palm WebOS.
 14. – När du ser så här vackra webapps, är det fortfarande någon som helst tvekan om att webben kommer att vinna över apps? Om du förstår vad jag menar.

 15. Video av ”massaker” publicerad på nätet – DN.se
 16. – Men ursäkta? Vad gör DN här? Jag har redan noterat filmen lite längre ner, men har måste jag undrar hur man har tänkt i redigeringen? Hur blev det citat-tecken runt ”massaker”, var kommer hela den insinuanta och misstänksamma tonen ifrån. Jag har inte sett någon på allvar ifrågasätta filmens äkthet. Det vore väldigt relevant att höra DN förklara den här texten.

 17. The Future
 18. – iPhone är definitivt att föredra för barn under sju.

 19. this i don’t believe
 20. – Skulle egentligen vilja skriva en lång rant om hycklande, moraliserande, andefattiga religiösa tokstollar och den skada de gör. Men sedan minns jag att många av mina bästa vänner är djupt troende och ångrar mig. Ändå, hur kan man låta vansinnigheterna pågå? Det är ju alldeles tydligt att det är något i själva systemet som som är fel?

 21. Shirky’s myth of complexity
 22. – Jag länkade till The Collapse of Complex Business Models redan igår – men det här kändes viktigt. Jag är en fanboy, men man ska inte tro att det beror på en slags lättköpt förtjusning över Here Comes Everybody. Clay Shirkeys förtjänster går mycket djupare än så. Han är sååå bra, i min bok bättre än Chris Anderson, tex.

 23. Apple Globe
 24. – Photoshop eller inte – det är snyggt gjort. Och känns helt motiverat, så här i efterskalven av iPad-lanseringen

 25. Apple holding iPhone OS 4 event, April 8th!
 26. – Apple brukar inte vara så snabba, iPad lär ju inte ha hunnit klinga av tills på torsdag. Är det rent av klart?

 27. Unvarnished Changes Personal Brand Reputation Management Forever
 28. – Jag jagar en rekommendation från någon som redan är medlem. Det finns intressanta element i det här upplägget. Must investigate

 29. Framework: Rings of Influence « Web Strategy by Jeremiah Owyang | Social Media, Web Marketing
 30. – Bra exempel i skitful tabell. Sånt som man måste se förbi ilbland.

 31. 8-bit Pink Floyd – Dark Side of the Moon
 32. – Här skulle jag vilja länka till Spotify, men mina gamla idoler finns inte där. Gahh. Istället får man lyssna på dem via youtube: http://www.youtube.com/watch?v=8_anbEJsr6s

 33. Will it blend? – iPad
 34. – Årets mest överflödiga varningstext: ”Do not do this on your iPad”

 35. Veckan som gick – vecka 13
 36. – Då ska vi se, hur blir det här nu då? Tisdagslänk till måndagsläsning? Hur som helst, japp. Jag sitter på Arlanda nu och väntar på min padda!

 37. Lifehacker
 38. – Det lär bli en hel del sådan här tipsläsning framöver. Med tanke på hur få paddor det kommer att finnas i Sverige i ledningsvis så bör jag kanske se upp för oversharing?

 39. Few New Names Appear on This Week’s List of Top Facebook Gainers by MAU
 40. – Friends quiz fortsätter att försöka ta mark, trots envisa försök att sätta stopp för dem. Tyder på power i modellen, när det inte räcker med motvind för att hindra. Noterar också att de gamla speltillverkarna forsätter ta mark.

1 thought on “jardenberg kommenterar – 6 Apr, 2010”

 1. Jag tycker nästan att det läskigaste med DN-texten är den konstiga blandningen av rapportering och kåseri.

  “Tio minuter in i filmen får den amerikanske soldatens ord magen att knyta sig. Tiden stannar upp.”

  Är det Ranelid som börjat skriva för Sveriges största nyhetstidning, eller vad har hänt?

  Reply

Leave a Reply