jardenberg kommenterar – 7 Apr, 2010

 1. Bonnier väljer WordPress för storsatsningen Resor.nu | Might Know Something Else
 2. – ”Men ni i denna bubbla ska veta att det Per Åström och co. gör på TV4/Bonnier är avancerat och knappats installeras genom att flytta lite filer över FTP och trycka Aktivera.” Ehh, nej? Det var det väl ändå ingen som trodde. Men faktum kvarstår att det smarta gänget väljer wordpress som fundament. Det tänker jag fortsätta jubla åt.

 3. PR, hållbarhetsredovisning och CSR
 4. – Jag gillar den här modellen. Jag borde själv göra det oftare för jag svarar på minst ett sådant här mail varje dag, känns det som. I just det här fallet tycker jag det är synd att Jerry inte säger mer om greenwashing, en företeelse som jag personligen tycker extremt illa om.

 5. young me now me photo contest :: zefrank.com
 6. – Tipstack till The Girls of Florida. Amazing stuff!

 7. How To Take Car Photos With An iPhone – iPhone – Jalopnik
 8. – I ljuset av diskussionen om iPhones kamera som uppstod här: https://jardenberg.se/b/nar-den-tekniska-specifikationen-inte-sager-halften-ens/ lite tips för att ta bra bilder med iPhonen.

 9. twitter’s gizzard at master – GitHub
 10. – Nördvarning: det här är ett intressant ramverk, vad jag kan bedöma. Men namnet? Jag kan möjligtvis förstå hur man tänkte (med tanke på muskelmagen funktion), men det låter ju makalös äckligt. Och det är inte speciellt gott heller.

 11. How “Dirty” MP3 Files Are A Back Door Into Cloud DRM
 12. – Någon som kollar hur det förhåller sig med de lösningar som finns för att spara ut filerna från Spotify? Är de vattenmärkta eller rena?

  Nu är jag begränsat intresserad av frågan. För min egen del är det bara streaming som gäller nu. Snart klarar jag mig med en SD på 4GB eller vad som nu kommer att krävas för mitt operativsystem.

 13. Math is not linear by Alison Blank on Prezi
 14. – Prezi är fortfarande rasande vackert. Men blir inte animeringarna lite toooo much ibland? Anyway, förutom den här intressanta presentationen så har du en väg in till läsning om deras nya version här. Spana in.

 15. Digg: The Digg iFrame Toolbar is Dead / Unbanning Domains | Digg About
 16. – Två dagar på jobbet och Kevin Rose visar att det är nya kvastar som sopar. Med tanke på vilket liv det varit till och från om DiggBar så är det här en symbolhandling som heter duga. Ska bli intressant att se om Kevin kan få Digg att bli hett igen (jag vet att de har grym trafik och en vild crowd, men i min värld har de blivit omsprungna och överkörda av Reddit)

 17. Apple Expected to Introduce Mobile Ad Platform Thursday | Peter Kafka | MediaMemo | AllThingsD
 18. – Spännande dag i morgon. Annonsplattform och Iphone OS 4.0. Stay tuned.

 19. TSA: don’t remove your iPad for X-rays, unless we say so
 20. – Ingen big thing för dig kanske, men för mig som passerar säkerhetskontrollen sisådär en 400 gånger om året är det här underbara nyheter.

 21. 2-year-old has no trouble using iPad – Mike Elgan’s Lifestream
 22. – Idag pratar man om att 50% av svenska tre-åringar är internetanvändare. Med paddan är vi redo att ett steg ytterligare ner i åldrarna. Yay! Det ska böjas i tid.

 23. Hell
 24. – Hahah, kan det beskrivas bättre? xkcd är bara bäst!

 25. Say What? Yes, You Heard Right – Zynga Could Be Worth $5 Billion
 26. – Är det facebook-spelen som är den nya bubblan? Jag tror inte det, de har solida intäkter, små fasta kostnader, tillbringar sin tid mest under radarn istället med att flyga privatjet till storslagna lanseringar. Så länge inte FB kapsejsar helt, eller ändrar förutsättningarna radikalt så är det här nog sund business. Och det säger jag inte bara för att jag är en del av det ;)

 27. Startup Day. Weekend. Camp!
 28. – Full rulle, nu är det vår! Jag har inte lyckats planera in de här eventen i min kalender än, men hoppet lever, jag älskar känslan på den här sortens event. Allt är möjligt, liksom.

  Uppdatering: insåg i efterhand att Ted inte nämner Startup Weekend  i Lund redan den här helgen. Missa inte.

 29. Nya medier-bloggen | SvD
 30. – Anders Mildner slår huvudet på spiken när det gäller det svåra begreppet ”sanning”. Gamla, nya eller sociala medier – ingenstans finns ett automatiskt skydd mot att ha huvudet under armen. Vi måste tänka själv.

  När ska vi få in källkritik som en tung del av skolundervisningen? Förmodligen lär det inte hända så länge vi har läromedel med så många fel, och lärare med så lite koll.

 31. Gowalla på Surdegskartan | blog2.0 – per åström
 32. – Perko fortsätter utveckla surdegskartan. Nu liter mer social!

 33. Bra appar till iPhone #6 « Johan Groths hemsida
 34. – Johan håller oss uppdaterade om hur han håller sin iphone uppdaterad. Med över 150.000 appar att välja på behöver vi hjälpas åt…

 35. Tabloism 2.0 – Emanuel Karlsten om internet och medier – Expressen.se
 36. – Det är runt människorna det händer. Profilerna. Bloggen blir en utmärkt språngbräda och testbänk.

 37. Features – Square
 38. – Det kom ett mail från Jack Dorsey, VD på Square:

  ”We weren’t upfront with our plans to you, our current beta users and the massive list of folks who expressed interest in accepting cards with their iPhones. In the future, we’ll be more thoughtful about reaching out to people when we edit our direction even slightly.”

  Han ber alltså oss beta-användare om ursäkt för överraskningen i anslutning till iPad-lanseringen, att de helt plötsligt verkade helt fokuserade på ”US, iPad, cash, and items”. Istället för globalt, iPhone och kreditkort då. Jag var inte speciellt upprörd då, däremot blir jag väldigt glad av det här. Det visar en fantastisk inställning till sina beta-testare. De är faktiskt en tillgång för företaget, inte en hord early adapters som ska vara glada och tacksamma över att vara insläppta i det allra heligaste. Det finns en lärdom här.

 39. Found Footage: self-unboxing iPad
 40. – Haha, värsta sortens självplågande: ”Playtime with his new iPad was delayed for over an hour as he created this piece; he’s suffered for his art, and for that, we commend him.”

7 thoughts on “jardenberg kommenterar – 7 Apr, 2010”

 1. Tack för länk och feedback – upptäckte själv att jag hade missat greenwashing och la till en parallell till “Grön IT” på slutet. Ska fundera en del kring just kopplingen greenwashing och PR (gissar att PR-funktionen bär en del skuld här) och försöka skriva något begåvat på ämnet här i vår.

  Ett generellt tack för viktigt jobb med länkkommentarer – du är mitt viktigaste mänskliga filter just nu! :)

  Reply
 2. Re 6)

  a) Ett system som bygger på peer-to-peer-distribution förutsätter typiskt att varje instans av i det här fallet en låt är identisk.

  b) Även i fönstret mot maskinen är det trevligt med en stor lokal cache.

  Reply
 3. a) Right, men den skulle ju mycket väl kunna göra något fuffens mellan lokal cache och p2p distributionen. Allt sköts ju av appen?

  b) Jo, ok. Jag överdrev kanske lite. Men inte fan behöver jag 64GB i lokal cache. Jag tror inte det iaf.

  Reply
 4. a) Yup, så skulle man kunna göra, men vill man rippa lär man ändå göra det med en annan app som tar Vorbis-strömmen direkt från nätet.

  b) En Spotify för HD-film skulle vara glad av mer än så i cache. Jag skulle gärna cacha mycket mer än de fåniga 2 GB som Google Earth tillåter mig.

  Reply

Leave a Reply