jardenberg kommenterar – 6 Dec, 2010 #jjk

 1. Weise klar för Let’s dance
 2. – Det hade varit lite nyhetsvärdigt – kanske – om det var Arne Weise. Men det här? Snälla, snälla. Kan någon förklara vad det här har med Resume att göra – i synnerhet i ljuset av Viggos halvkrystade programförklaring i bloggen härom dagen. Suck

  Det får bli starten på dagen. Nu kör vi så det ryker. Eller hur? Yihaa!

 3. Thomas Mattsson – Bloggen om Expressen
 4. – Har Mattsson verkligen missat det här http://politiken.dk/kultur/tvogradio/article1134332.ece när han skriver ”Flera utländska tidningar har så kallade ”sidan 3-tjejer” i sina PDF-editioner i apparna, trots Apples restriktioner mot pornografi så antingen anses de nakna brösten inte vara porr eller så väljer Apple att inte agera mot nyhetsmedier…”

  I övrigt gillar jag Mattssons hållning men det här var … Hmm.

 5. Facebook dubbelt så stort som Aftonbladet.se
 6. – @nikkelin har varit på för få av mina presentationer tror jag… Det här har jag ju sagt i ett år nu – och här kan du se Jan Helins kommentar http://www.slideshare.net/jocke66/mah-medieteknik/11

  Ignorance is bliss. (Jan Helin alltså, inte Nikke;)

 7. The Hipster Bible
 8. – Här har du lite skön humor att starta veckan med. Är det Sara Trus som spökskriver mån tro?

  (efterhandslänk till originalet också: http://www.collegehumor.com/article:1811170)

 9. Digitala infödingar my ass | Magnus Mosén
 10. – Jag gillar kommentarerna här på bloggen. När mina tankar får någon annan att skriva. Och jag älskar när det leder till en hel bloggpost också.

  Även om vi är många som redan slagits mot begreppet länge så har det ändå fått fäste och det går inte en dag utan att jag stöter på det.

  Det blir som ett slags alibi. ”Jag behöver inte göra något, för det är redan försent.” ”Jag är handikappad, jag är chanslös, för jag föddes före internet.” För att fortsätta i den här postens linje: Bullshit!

  Sant är däremot att du behöver jobba på det om du vill vara med i (den här) matchen. Bra. Då kör vi!

 11. Google, Bing & Searching For The New Wikileaks Website
 12. – Det är blir väl nästa stora slag. Den dagen vi inte längre ser Wikileaks i sökresultatet hos de stora sökmotorerna lär skiten träffa fläkten på riktigt. Kan ni se jämförelsen med Kina och himmelska fridens torg skala uppåt – till en perfekt storm.

 13. Mark Zuckerberg Rocked On 60 Minutes (And The Winklevosses Looked, Well, Pathetic)
 14. – Jisses. En relativt liten lansering och de får en full slot i 60 minutes. Och visst är det som Lesley säger, Mark ser mer bekväm och trygg ut än någonsin (även om han fortfarande blinkar väldigt sällan;)…

  Vilken makalös PR

 15. It All Changes When the Founder Drives a Porsche
 16. – Det är lätt att glömma bort att ”hungrig” sällan är en bra drivkraft för annat än att äta. Behov som ska leda till någon form av framgång måste komma inifrån.

  Sedan kan man förvisso tycka att en del formuleringar här är lite over the top, men läs principen – inte porschen (om du nu skulle råka missa sista stycket;)

 17. Mina förhoppningar för Googles Chrome-tillställning
 18. – Det känns som TDH har en plan, nu när han har aktiverat nätverket. Lite google-spekulationer å ena sidan och lite apple-kommenterade http://mapple.se/7-saker-apple-gjorde-fel-med-nya-macbook-air/ å andra sidan. Så bygger man länkkraft ;)

 19. 10 Ways Journalists and the Media Use Twitter [TNW Social Media]
 20. – Hahaha “Doing It Badly With Television”. Jag kan fortfarande rodna när jag tänker på Twitter by text-tv under senaste melodifestivalen. Inte för att det gjorde någon större skada, men så … konstigt.

 21. Why LinkedIn Is the Social Network That Will Never Die
 22. – En bra påminnelse om att det finns plats för fler än Facebook, och att en del nischer förvisso är ganska stora (poke till mig själv maa söndagens postning).

 23. nusweden.se/nu-sweden.se – Bloggerskors bisyssla?
 24. – Grävjobb som jag har svårt att bekräfta själv från iphonen. Men det ser ju inte helt schysst ut. Otippat.

 25. BBC World Service using foursquare to promote programmes by location
 26. – Något sådant här hade SR gärna fått göra, istället för den där prinsess-trippen de grejade med under bröllopshajpen.

 27. When’s the Best Time to Publish Blog Posts?
 28. – Publicera ofta, men ffa på morgonen. Twittra om bloggposten på eftermiddagarna och glöm inte att Facebook är starkt på helgerna. Men det är ju en amerikansk analys. Hur ser din ut?

 29. Introducing the New Profile
 30. – Facebook skruvar på profilen. Nu lär användarna hojta om hur det var bättre förr. Ingen förändring är så liten att den inte förmår uppröra.

 31. 17 paypal alternatives for easier e-commerce.
 32. – Jag skulle gärna ta emot fler tips här. Som jag skrev tidigare, det dörjer ett tag innan jag kan byta bort paypal, men det här är något som vi är många som är intresserade av.

 33. Veckan som gick – Vecka 48 « Same Same But Different
 34. – Caroline är det nya Jerry. Välkommen in i matchen!

 35. Geotagga allt « MinBot
 36. – Jag är inte helt övertygad om den här ansatsen, och det finns mycket tankar kring standards här som inte ligger i linje med ett centralt repository. Men sådana som @martinsnygg och @ehn måste in i diskussionen. Betrakta det här som RT:at ;)

 37. Min dag med InternetKrig – Del 1/? | Elis Blogg
 38. – Många cowboys som vid sidan om de tunga internetbyggarna (hej @patrikhson) ser till att hålla saker och ting flytande. Kudos!

 39. EMI Promotes Music on ‘Piracy Haven’ RapidShare | TorrentFreak
 40. – Världen är verkligen full av double standards. Som skivbolag som å ena sidan bekämpar sajter som de å andra sidan använder för egen vinning. Eller som partier som kämpar med näbbar och klor för att bevara den gamla trasiga upphovsrätten men med politiker som själva gladeligen ”lånar” material när det passar.

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 6 Dec, 2010 #jjk”

 1. Jag har missat att kommentera din nya lay-out: Snygg!

  Och apropå punkten 1, jag instämmer till fullo. Den sortens publicering får Resumé att kännas allt mer som en skvallerblaska och allt mindre som en seriös branschtidning. Det är synd. Branschen behöver ett forum som vidgar vyer, ifrågasätter sanningar, bevakar trender, belyser framgångar och avslöjar oegentligheter. Bland annat.

  Svar på frågan i punkten 14: Jag famlar i mörkret, men publicerar och twittrar gör jag på morgonen respektive förmiddagen, facebookar gör jag på eftermiddagen. På helgerna gör jag så lite som möjligt, både på nätet och IRL.

  Reply

Leave a Reply