jardenberg kommenterar – 6 May, 2010

 1. Att vara moderator på Hjärndagen
 2. – Jag tror det kan bli spännande att hänga med Lotten idag. ”Fortsättning följer – jag ska nämligen distrahera mig med att blogga i pauserna mellan alla föreläsningar eftersom mitt arbetsminne är som en som en häst.”

  Japp, vänner. Det är torsdag. Mitt i. Nu kör vi!

 3. Sverigedemokraterna.de etta på Google
 4. – Det hände alltså. Ett helt fascinerande projekt som det borde skrivas en bok om.

 5. 48 Hour Magazine
 6. – Peppar lite till för det här. Imorgon smäller det. Försök gärna klura ut temat redan nu genom att kolla in deras moodbook ”Inspired:”

 7. OneMillionGiraffes.com – Will your giraffe be one in a million?
 8. – Kommer att tänka på http://hd.se/lasarnas/julkalendern/ – så jag ber er. Skicka in giraffer. OK?

 9. Innovativ Skane.com på Drupal av Good Old | Might Know Something Else
 10. – Ja, Good Old är vassa – numera inte bara i vision utan även i process och genomförande. Hatten av för snabbast växande ”digitala” byrån.

 11. Triad of the Internet
 12. – Lite lustigt. Jag har i över tio år beskrivit mig som ståendes med ett ben i tekniken, ett ben hos användare och ett ben i affären. Måste väl vara därför det gått så bra för mig då ;)

 13. StockholmMediaWeek – StockholmMediaAward
 14. – Jag undrar lite vem det här är till för egentligen. Tydligen hade man tex missat att bjuda in @mymlan. Som alltså är nominerad. Jävligt märkligt, för att uttrycka det lite försiktigt.
  http://twitter.com/mymlan/status/13420643674

 15. Frispråkig Odell om att ha Reinfeldt som chef « Dagens valblogg
 16. – Andreas experimenterar med transparens i sin journalistik. jag gillar.
  ”Fortsättningen av den här bloggposten är nämligen överblivna rester av intervjun. Sådant jag inte fick med i texten.
  Det lägger jag in här mest för att fullborda mitt “transparent-test in absurdum”, men jag håller det inte för omöjligt att några av er ändå är intresserade av ännu mer minister- och KD-detaljer, eller om jag ställde just den fråga som du bad mig ta med, så håll till godo.”

 17. How To Turn Your iPhone into a Wi-Fi Hotspot
 18. – Har kört i en vecka nu och kan bara ge tummen upp. Min gamla manöver för att dema iPad ute på stan (3G->iphone->USB->MB Air->Internetdelning:on->wifi:iPredia) är nu ersatt med en enkel knapptryckning på min iPhone. Löve it!

 19. JMW Kommunikation » Brit Stakston: partierna och de sociala medierna
 20. – Brit skriver klokt i Expressen, Björn syr ihop på bloggen, och ikväll har vi smygsläpp på boken. Det kommer en uppföljning här på bloggen under dagen – stay tuned.

 21. Medievärlden får form « Medievärldens redaktionsblogg
 22. – Medievärlden försöker kapa 17 maj från Planeto som försöker kapa den från norrmännen. Det är ingen ordning på något numera.

  För övrigt hoppas jag bara att man inte lånar för mycket innehållsattityd från de konkurrenter som sitter på väggen i det här bildspelet…

 23. Exclusive: Gmail Ditched By Major University — InformationWeek
 24. – Den kritik som kommer mot Google från länder som Kanada, UK och Tyskland känns ofta motiverad av andra faktorer än ren privacy-oro. Jag får ofta intryck av att det mer handlar om att försöka begränsa konkurrensen. Och därför blir jag väldigt nyfiken på vad som egentligen ligger bakom det här beslutet från US Davis. Hoppas någon gräver i det…

 25. Scribd CTO: “We Are Scrapping Flash And Betting The Company On HTML5″ (Exclusive Screenshots)
 26. – Fem höga, eller vad man nu ska säga på svenska.

 27. Official Google Blog: A spring metamorphosis — Google’s new look
 28. – Jag har sett det här dyka upp sporadiskt under minst en månads tid. Och jag tycker det ser för jävligt ut. Ikonerna är verkligen extremt fula. Men vi vänjer oss väl, och snart tycker vi det är trendsättande ;)

  Men ambitionen är klockren, hur som helst. Google är verkligen världsmästare på sök. Men lilla smartnesspriset går fortfarande till http://duckduckgo.com/?q=joakim+jardenberg

 29. Planeto Quiz Soft Launch – Norwegian style — Daily Planeto
 30. – Det drar ihop sig. Vår mjuka lansering den 17 maj är en av anledningarna till sena morgonkommentarer idag. Men det finns fler. Stay tuned!

 31. Vilka elever är bäst på webb 2010? | Stjärnkikarna
 32. – Alla blir inte favorit, men bland de här 31 finns det mycket hopp för framtiden. Och alldeles oavsett så är det här ett grymt projekt. Blir knottrigt lycklig. Önskar bara att det hade haft MYCKET större genomslag i hela skolsverige.

 33. Diaspora Project: Building the Anti-Facebook
 34. – I motsats till tex myCube och en del andra anti facebook-projekt verkar det finnas en ideell kärna här iaf. Däremot tror jag det är snudd på omöjligt att lyckas så länge facebook fortsätter växa från sin redan grymma användarbas. En eventuell öppning finns nog den dagen FB börjar upplevas som stelt och alldeles för vanligt. När kicken efter the next big thing når min mamma. Men igen, det är inget som är självklart på något sätt.

  Och ska det hända det här gänget behövs det annat namn…

 35. Framtidsutredningen – Om Sveriges Radio – företagsinformation | Sveriges Radio
 36. – Det här kan vara en intressant blogg att hålla koll på om du har ett hjärta som klappar för public service.

 37. Tänket inuti ”Den Röda Lådan” | blog2.0 – per åström
 38. – Charmerande att läsa David avskalade, akademiska, presentation av den röda lådan. Tanka hem PDF:en och njut en stunds teknikporr.

 39. Video: Major Facebook security hole lets you view your friends’ live chats
 40. – Ja, det här var en bad ass bug. Men vem må den kodapa som aldrig råkat ut för det kasta den första byten. Jag tycker det verkar som de skötte situationen så snyggt man kan begära?

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 6 May, 2010”

Leave a Reply