jardenberg kommenterar – 7 Sep, 2010 #jjk

 1. Krapi – Hotelli, Ravintolat, Elämykset
 2. – Mitt jobb tar mig till märkliga, underbara ställen numera. Snart äter jag lunch här, och sedan är det dags för ännu en spännande eftermiddag med intressanta människor. #lifeisgood som det heter på Twitter.

  Imorgon: Oslo. Du hänger väl med ;)

 3. Morgontidningarna missar tv-miljonerna | Medievärlden
 4. – Haha, vilken överraskning. När signalerna om slutsålt i tv kom vet jag ett antal enskilda mediesäljare som var snabba på bollen och ville göra saker. Men det hände ingenting. Det är sorgligt att se hur de gamla annonscheferna synes vara helt losskopplade från inte bara pågående teknisk utveckling, publikens ändrande beteende och behovet av affärsutveckling – utan ock totalt tondöva för marknadens signaler. Nåja.

 5. Upphovsrättsutredningen möter strid – Kulturnytt | Sveriges Radio
 6. – Citerar timbuktu: det luktar rök…

 7. viahd.se Helsingborg – lokal information nära dig
 8. – OMG. Hallå HD, 90-talet ringde och ville ha tillbaka sin företagsguide. Jag visste ju att ni lattjade lite med hdsök, eller vad det hette, men nu verkar ni ju faktiskt gå vidare med konceptet. Vore intressant att se analysen, och lär bli intressant att höra de upprörda rösterna från stackarna som betalar för att vara med här. Tur att vi inte har motsvarigheten till class action i den svenska juridiken (för det har vi väl inte?;)

 9. FUTURE OF JOURNALISM
 10. – PICNIC har ju ett bra rykte, men den här temadagen är ny om jag förstår det rätt. SSå hur det slutar vet jag inte alls. Men det är ett intressant grepp. Ska tyvärr inte dit, den här hösten är alldeles för trång redan som det är. Men det vore intressant att få rapporter därifrån. Vem åker?

 11. Danah Boyd: How Censoring Craigslist Helps Pimps, Child Traffickers and Other Abusive Scumbags
 12. – Ja, precis så här är det ju. Det är som jag brukar argumentera i Bjästa-fallet – att mobbingen blev synlig på facebook var ju bara att synliggöra det som redan fanns. Alltså en signal som de ansvariga äntligen kunde se, och som hade gjort det möjligt för dem att bota sjukan. Tänk efter, för bövelen, och använd nätets potential. För bövelen!

 13. Skapa en automatisk nyhetssida med Twitter och Paper.li
 14. – Lustigt det där med hur tjänster ibland exploderar och ibland smyger sig på. Jag skrev om det här redan i april, men det är först de två senaste veckorna som det verkar bli lite liv i luckan. Märkligt. Anyway, här är min edition: http://paper.li/jocke

 15. Assange i svampskogen
 16. – Oscar sticker ut hakan, men det är svårt att inte se att hans argument är logiska.

 17. PiratePad: tradmediaplussocial
 18. – Det finns kanske redan en sådan här lista, men jag kunde iaf inte dra mig det till minnes. Så då kanske vi kan bygga en: ”Traditionella medier i sverige som gjort bra saker på nätet, i första hand med koppling till publiken/sociala medier”
  Fyll gärna på.

 19. Det här är slutet på resan. Och början på en ny.
 20. – Hoppas vi har att se fram emot mer bloggande och inte mindre.

 21. YouTube’s Change from Website to Hub for Social Objects
 22. – Youtube som trafikmaskin och inkastade till din sajt. Läs och tyck tillbaka, berätta vad du ser i din stats.

 23. Annonser på soliga dagar och andra unika targetingmekanismer. | Fantblog
 24. – Glad att Björn är med i VideoPlaza-gänget, och glad få umgås en heldag med dem på fredag. Det finns så mycket smartness i det företaget.
  /disclaimer, jag är investerare och del av deras advisory board.

 25. Nya medier-bloggen | SvD
 26. – Först: låt oss inte övertolka “domen”. Den är wacko, men den förbjuder bara uppmaningen, inte att man berättar om… Snacka om kompromisseftergift och semantiskt finlir, men anyway. Det lämnar fältet fritt.
  Sedan: det är självklart att enkla system, som folk dessutom redan använder, kommer vinna över speciallösningat. Helt självklart, och helt rätt.

 27. Lecturecasting on a Shoestring with a Macbook, Ustream, CamTwist, MPEG Streamclip and Blip.tv « Moving at the Speed of Creativity
 28. – Hallå hela skolan. Läs på! Tack till @unclecj för guldtips!

 29. Konspirationer, spioner och mord över kortvåg | Beneath a Steel Sky
 30. – Vid något tidigare tillfälle har jag kommenterat de här otäckingarna. Men jag umgås nog för lite med foliehattar numera, för jag hade helt missat det här uppvaknandet hos UVB-76. Wow, liksom.

 31. Köp & sälj | LIVET HEMMA
 32. – IKEA family-medlemmar annonserar gratis på Blocket. Hmmm, svettigt.

 33. Popdevelops realtidskarta för bussar vann på första Codemocracy « inUseful
 34. – Sjukt snygg projekt. Rätt tänkt och kaxigt genomfört. Love it!
  Bra produktion av @pelles också (men musiken, mannen. Gahh…)

 35. What do you accept? Common Terms of Service proposal | Pär Lannerös blogg – @plannero
 36. – Hahaha, först trodde jag att Pär hade trillat och slagit huvudet. WTF, skulle jag acceptera en TOS för att läsa en text – jag som är allergisk mot NDA:er ;)

  Sedan blev jag glad. Jag har ju kämpat med vår TOS och Privacy Policy (http://planeto.com/privacy) för planeto och målet har varit att hålla dem så enkla som möjligt. Men vilket slit. Det är klart att båda sidor skulle vinna mycket på att förenkla det här. Låt oss fundera vidare. Kommentera hos Pär.

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 7 Sep, 2010 #jjk”

 1. Ang. viahd.se, tror du verkligen att det är någon som betalar för att få vara med? Det är en väldig mängd företag, verkar snarare som om HD köpt in en databas. Och att nyhetssajter exprimenterar med data för att skapa mervärde för lokalinvånarna är väl toppen!

  Sen kan man ha synpunkter på utformningen, innehållet känns lite dolt bland bubblorna. Men som expriment räknat tycker jag det är bra.

  Reply
 2. #7 – har väntat på din version ;) – http://goo.gl/OqEd Detta med “collaborative filtering” satt i perspektivet av alla länksprut, både “as is”, men också de som tillför sin kunskap och ökar läsvärdet eller t.o.m. kunskapen hos läsaren. Intressant med grafen i länken, räckvidden på Paper.li har ökat med runt 5 ggr! under Augusti.

  När kommer Paper.Li motsvarigheten för Facebook – se&hor.li ?

  Reply
 3. Apropå Livet Hemma/Köp & Sälj – “svett” som kanske luktar lite illa även hos Ikea? http://bit.ly/9i1esv (troligen inget de sliter sina hår över, men ändå).

  Viahd.se….Finner inte riktigt några ord utöver “Varför??!” En fråga man förövrigt undrar om de i överhuvudtaget ställt.

  Reply

Leave a Reply