jardenberg kommenterar – 8 Sep, 2010 #jjk

 1. Calvin and Hobbes Comic Strip, September 06, 2010 on GoComics.com
 2. Busar lite och bäddar in den här, helt utan rättigheter. Men den är ju så bra...

  – Är det någon som känner igen sig? Jag kan ärligt säga, inte jag. Numera, sedan många år tillbaka, njuter jag alltid stunden där jag är. Även om jag egentligen vill vara hemma istället för ute på resa så är det ju inget som gör min situation bättre om jag går omkring och grämer mig. Det går alltid att hitta guldkorn, att samla fullkomliga ögonblick. Så gör som jag, rock on! Och Kalle får väl gå en kursm helt enkelt.

  Anyway, onsdag och snart på väg mot Oslo. Ska ut på någon slags bergstopp och träffa några av norra Europas vassaste smartskallar. Det blir spännande.

 3. XKCD cake – Boing Boing
 4. – Via den här fantastiska kakan på Boing Boing hittade jag en blogg som åkte rakt in i readern: http://superpunch.blogspot.com/
  Och då slog det mig, jag har nog inte tjatat på er om vikten av att kolla tillbaka på källorna när de stora sajterna bloggar upp saker. Det finns GRYMMA sajter i undervegetationen.

 5. Jonas Galvez: Living Efficiently
 6. – Jag är ju en GTD-junkie, men den här posten fick mig att tänka ett steg längre. Dags för ett omtag med motion och hälsa. Läs den här du också, vi har nog samma problem, de flesta av oss.

 7. Simpler sign-ups for Yahoo! users with OpenID
 8. – Nu kanske man kan argumentera att google inte ser något hot i Yahoo längre (i västvärlden, alltså) men ändå. Det här är steg i den öppnare riktning som jag tjatat om i många år nu. Det finns ett antal saker som kommer att bli plattformsbaserade i snabb takt nu. Identitet är en av den, kontakterna en annan, position en tredje osv. Vi kommer inte acceptera att det som så fundamentalt är vårt är inlåst i separata silos. Och det är nog nu det börjar hända. Babysteps.

 9. Fuck the South
 10. – Via John Gruber. Har inte sett innan. Men åhh.

 11. Mosseby: New Technology for a Better World
 12. – Per Mosseby ger sin sammanfattning av mötet med Alec Ross and the gang. Bra, och med bra länkat mot slutet.
  Kul marginalanteckning, Alec har hört av sig via DM och håller helt med om att hans svar var vagt ;) Nu ser jag fram emot en kommentar i bloggen från Carl Bildt…

 13. Peter Krantz på Codemocracy: ”Riksdagen har gjort ett jättekliv”
 14. – @pelles gör en bra intervju med Peter Krantz, en av de tyngsta drivkrafterna bakom öppna data-frågan. Nu tippar vi alla på hatten, OK, för det här är så bra, så viktigt, så nödvändigt. Tack Peter!

 15. Google Scribe – en smula udda… | Flickr – Photo Sharing!
 16. – Vem är Tomislav och vad har han ihop med Googles nya tjänst? ;)
  http://scribe.googlelabs.com/ Mer läsning: http://googlesystem.blogspot.com/2010/09/google-scribe.html

 17. Google Gets Ballsy With Its Latest Logo
 18. – Google verklar onekligen lite uppskuttade inför dagens event. Ska bli spännande att följa. Spontant: inte så mycket för vad de kan tänkas levererar i sak, utan för den riktning som det lär peka ut. Google börjar bli allt mer ängsliga, och allt mer sökande efter sin nästa growth engine. Hoppas att de fortsätter fokusera på sök. Hoppas…

 19. Police in 14 Countries Raid File-Sharing Hosts And Hit Close to Wikileaks
 20. – Internationell spridning på nyheten, en viss lobby sitter säker och myser. Lite kommentarer från min RSS http://farmorgun.blogspot.com/2010/09/rattsvasendet-eldar-under-i-valdebatten.html | http://copyriot.se/2010/09/07/nya-antipiratenheten-slar-till/ | http://erikhultin.se/09/fildelningsrazzia-med-snygg-timing.php | http://henrikalexandersson.blogspot.com/2010/09/dagens-razzia.html | http://juristensfunderingar.blogspot.com/2010/09/internet-och-rattigheternas-kamp.html | http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/internetoperatorerna-maste-skyddas-fran-upphovsrattsindustrin_5271671.svd
  Och kanske en lite lättare final: http://schmolitik.se/2010/09/07/pro-vart-prq-i-misslyckad-fildelningsrazzia/

 21. Reco.se – Vad du och dina vänner tycker om olika företag
 22. – Reco, den svenska rekommendationssajten, har gjort en rejäl upputsning. Nu är både funktion och form ikapp sin tid. Jag gillar verkligen ambitionen och deras hårda arbete (disclaimer: jag känner flera av de inblandade), och jag hoppas de får se det här flyga. Men det är inte en självklar destination för mig. På samma sätt som jag tyvärr ser mitt utnyttjande av Teds kartor sjunka. Motvilligt inser jag att de inte ligger top of mind längre och det retar mig. Får nog klura lite på varför.

 23. Ted Valentin: Entreprenörskap – jaha, varför då?
 24. – ”Jag blir mer inspirerad av gymnasiestudenter som säljer muminmuggar än av halvtrista företag som Episerver.” – ’nuff said!

 25. Livet Hemma med Ikea – skarp sajt med bloggar och blunder | The Jennie
 26. – Underbar bugg – och visar tydligt att automatiska sökningar efter subset inte behöver gå åt helvete för att användarna är onda. Det kan gå alldeles utmärkt ändå (förklaringen kommer mot slutet…)

 27. YouTube – Skrivare som skriver ut i flygande skum
 28. – Kan ni fatta hur snygg mindpark-loggan hade varit i heliumskum?

 29. Ny vägledning för myndigheter och företag som vill ut på Facebook – Datainspektionen
 30. – Bra ansats och i huvudsak stämmer det väl med vad SKL kom fram till i sina finfina rekommendationer. Det som stör mig är att man inte går tillräckligt långt ner i tillämpning. Det behövs mer klarhet, mer ledstång. Att avsluta en positivt och framåtriktad punktlista med ”kan bli skadeståndsskyldig för kränkande personuppgifter.” gör det lite besvärligt. Typ; ”men om jag tar bort den inom 24h, kan vi fortfarande bli skadeståndsskyldiga”?

 31. Flipboard and Paper.li: Social news curation hits the tipping point – Trends in the Living Networks
 32. – Skrev om slow uptake igår och fick en bra länk från @mKanala. Visst är det intressant?

 33. Är jag en social mediaexpert? Tio svar på tio relevanta frågor. | The Jennie
 34. – Min korta summary finns här: https://jardenberg.se/joakim/ men jag blir lite sugen på att göra en Jennie också. Det är ju nyttigt. Här är en monterpost med lite action från de senaste åren https://jardenberg.se/b/har-jag-glomt-att-vara-konstruktiv/ Den behöver uppdateras ;)

11 thoughts on “jardenberg kommenterar – 8 Sep, 2010 #jjk”

 1. Tack för tips om Jonas Galvez post – nyttig läsning på flera plan. Synd att den inte går att kommentera bara, men det kanske är del av hans gtd-strategi…

  Reply
 2. Jag tycker att sociala medieexpertfrågorna utgår från en felaktig slutsats. Så min kritik ligger mot frågorna snarare än Jennies bra svar. Mitt mål är att göra varje kund till expert på sina sociala medier snarare än att ha alla svar. Jag utvecklas mer och mer till sociala mediecoach som står vid den digitala sidlinjen och tipsar, tweakar och hejar på.

  Reply

Leave a Reply