jardenberg kommenterar – 8 Nov, 2010 #jjk

 1. Comic: How the Browser Works?
 2. – Den här var fin och får inleda dagen. Rent tempomässigt stämmer den bra med hur jag haft det den gångna veckan. Nu ska jag jobba undan och från och med i morgon kan du räkna med att mina morgontips är back on track, på riktigt. Finns det något speciellt du tycker jag borde se kan du väl maila, messa, twittra, whatevra. Jag lyssnar överallt.

  Ledsen för det ofrivilliga avbrottet, men det gick helt enkelt inte att ha koll på läget från den internet-uppkoppling som gick att få i Egypten. Vilket i sig, och i det lilla perspektivet, var en otroligt nyttig läxa för mig.

  Det finns mycket att göra, men först målar vi den här dagen effektiv. Eller hur?

 3. Nätet inte farligare än andra platser | Brännpunkt | SvD
 4. – Precis så här. Det enda filter som verkligen gör skillnad är det som sitter i huvudet. Och det skapar man genom sunda samtal, inte genom regler eller begränsningar.

  Låt oss prata med våra barn om livet, universum och allt. Låt oss inte landa fel, igen.

 5. Förslag banar väg för tv-guldgruva i SVT Play – kultur & nöje | svt.se
 6. – Jag vet inte riktigt varför det här bubblar upp just nu, förslaget om avtalslicenser är väl ett par månader gammalt vid det här laget. Och jag kan köpa tanken på att gå för några enkla #WIN istället för att fastna i en enda stor #FAIL

  Men det får inte överskugga det faktum att PS har så mycket mer att göra än att släppa ut gamla pilsnerfilmer. Aktualitetsmaterialet är ännu viktigare, och på många sätt avsevärt enklare. För det är avtal som tecknas varje dag – och som man rent praktiskt skulle kunna börja ändra på idag, i takt med att de tecknas om. Bara att ge järnet.

  Du har väl inte missat debatten här: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/dags-for-svt-att-leva-upp-till-public-service-uppdraget_4901401.svd

 7. Make your websites run faster, automatically — try mod_pagespeed for Apache
 8. – Det här är ju grymt. @binero, när testar ni?

 9. The ultimate Rock Paper Scissor spin off chart.
 10. – I would not dare to try…

 11. Korta klipp – 08 November 2010
 12. – Jag har ett makalöst efterläge, en vecka på minimalt smalband i Egypten gör sånt med en. Så luta dig mot Fredrik och Jerry (http://www.doktorspinn.se/2010/11/08/spinns-smurftips-49/), ett dygn till – sedan är jag med i matchen igen ;)

 13. Sociala medier » Söndagstips 10/11/07 – Sverige runt i sociala medier
 14. – Vilsen av att inte kunna måndagslänka till veckan som gick på SSBD får det bli det ännu en länk till mäster Kullin.

 15. Flöden jag gärna missbrukar « Fyra nyanser av brunt
 16. – Via Bisonblog hittar jag också en uppsjö med fina poster med bra lästips. Och att vara en av de Famous five i Antons text gör mig övermåttan glad. Tack för det.

 17. ROI för sociala medier – tänk tvärtom, mät kundens investering – bisonblog
 18. – Bra länkar och tankar från Fredrik. Det är skönt att han är tillbaka ;)

 19. Vill du också ta bort en Facebook grupp?
 20. – Borde inte Lilla gumman, eller iaf Åsa, lägga in åtminstone något litet ord om att man bör reflektera över deltagarnas önskemål innan man bara raderar en grupp på det här viset. Man kanske tycker att någon slags dagisregel gäller, om att den som skapat gruppen har rätt att göra som man vill med den – men det tycker inte jag.

 21. Omslaget till Webbpublicering med WordPress
 22. – Proud sponsor!

 23. Vad händer om det händer? | Christina Stielli
 24. – Det tog bara ett dygn, ett helgdygn dessutom, för Boxer att backa. Jisses, de där sociala medierna är nog inte att leka med ;)

  Ett strålande exempel på konsumentkraft. Men det är viktigt att inte glömma bort att det krävs två saker: 1. en självklar story, ett övergrepp eller en felaktighet som är så självklar att det är … självklart fel och 2. någon som börjar berätta historien, och gärna på ett bra sätt.

  Det är inte en hänsynslös konsumentmobb vi pratar om här. Det är helt och fullt berättigat motstånd mot korkade företagsbeslut som äntligen har fått en egen röst. Äntligen!

 25. Damn You Auto Correct! – Funny iPhone Fails and Autocorrect Horror Stories
 26. – Kolla in kommentarerna här (*och skriv en egen*) https://jardenberg.se/b/nostalgi-t9-ordlistan-med-ett-eget-liv/ – minst lika roliga som damnyouautocorrect.com ;)

  Tänk också på att du kan fixa biffen i sökfönstret i Safari, ord du rättar där får omedelbart genomslag. Något som inte är fallet för andra apps. Udda men tydligen sant.

 27. RockMelt – Your Browser. Re-imagined. Connect for an invitation.
 28. – Jag är inte helt övertygad. Men det ser ju onekligen coolt ut i filmen. Minns Flock, det var också en bra idé.

 29. Kändisarna som tar kontroll Så funkar Twitter – Kultur & Nöjen – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
 30. – En bra text från Andreas Ekström

 31. JMW Kommunikation » Tack för ett fantastiskt roligt #val2010
 32. – Brit stänger boken. Och jag måste bara säga TACK! Fantastiskt bra jobbat Brit, du är en enastående människa.

 33. Just nu i Bibliotheca Alexandria
 34. Swedish House Mafia – 'One' (Instrumental Version) Official Video (HD)
 35. MFF-spelare fotade åt Sydsvenskan | Medievärlden
 36. – Kör inte bildchefen i diket så det stänker om det det här? ”I och för sig är det han som har upphovsrätten. Men å andra sidan har han lånat våra grejor”…
  Ska det tolkas som att alla sydsvenskans fotografer kör på egna prylar, eller hur hanterar man upphovsrätten där?

 37. Passing the torch to the cloud: NYU is going Google
 38. – Överallt diskuteras vad vi ska göra med skolan. Kalla mig teknikkramare, men det här ÄR en viktig del i det. Med rätt verktyg, som inte sätter gränser och som uppmanar till kollaborativt arbete kommer mycket annat av sig själv.

  Det står jag för;)

7 thoughts on “jardenberg kommenterar – 8 Nov, 2010 #jjk”

 1. Ang. #10:Tycker att det slutgiltiga beslutet kan fattas av personen/personerna bakom gruppen, men inte utan att övriga medlemmar fått chansen att framföra sina synpunkter.Brukar skicka ut ett mail till alla medlemmar innan jag tar bort en grupp, där jag skriver att jag ämnar ta bort den och frågar om någon har invändningar mot det. Har aldrig hänt att någon haft det, men då är det ju å andra sidan väldigt inaktiva grupper som jag har skickat på tippen.

  Reply
  • Precis så. Jag menade inte att den som startat gruppen skulle vara livegen. Och om det finns hög aktivitet i gruppen kan det vara anständigt att under ordnade former lämna över den till någon annan – i någon slags semi-demokratisk ordning.

   Reply
   • Då är vi överens :)

    Helt off topic: kan du se att det är jag som “gillat” din kommentar här? (Dvs funkar det som på Facebook?) Iom att jag inte hade något att tillägga så tänkte jag att det räcker att gilla för att visa att jag håller med. Men sen blev jag osäker på om man kan se vem som gjort det.

    Reply
 2. Ang RockMelt, så är lite lite roligt att Flock 3 (beta just nu) är baserad på Chromium, just precis som RockMelt. Efter ha sett screenshots på Macversionen av Flock 3 (betan finns bara för Windows just nu) så är dom inte direkt helt olika.

  Reply

Leave a Reply