Kort om: Twitterkraft

I mina morgonkommentarer kreddar jag ofta tipsare med deras användarnamn på twitter. Ni vet (tipstack @jocke), typ. Men de blev inte automatiskt länkade och det är trist.

Så jag ropade ut på Twitter och bad om hjälp. Och svaren drösslade in, inom kort hade jag både kodsnuttar till functions.php (tack @g0mer), goda tips (tack @oscarkarlsten), förbättringsförslag (tack @fdqps) och en komplett nyskriven plugin som heter ”twitterlink” (tack @bolstad)

Visst är det mäktigt. Det tog bara ett par minuter, det löste sig fantastiskt bra, och det kostade mig inte ett öre. Min betalning är istället att jag blev ännu lite mer benägen att själv hjälpa till när jag tror jag kan bidra. Och det har ingenting med julen att göra.

Uppdatering: Det har så klart inte specifikt med varken Twitter eller WordPress att göra heller – även om de är två komponenter som uppmuntrar till den här utvecklingen. Det handlar i stället om ett nytt sätt att tänka. Internet-sättet.

4 thoughts on “Kort om: Twitterkraft”

  1. De är detta som gör (programmerar)livet så kul. Att man ger och får så mycket åter. Förutsatt att de man ger till har ett öppet sinnelag. Vissa har inte fattat detta vilket är synd.
    Kul att det löste sig så snabbt.

    Reply
  2. Hoppsan. Nu har jag uppdaterat, hade missat att klistra in länken. Och då kan ju ingen plugin rädda mig ;)

    Länken pekar till github, du får själv spara ner twitterlink.php.

    Reply

Leave a Reply