Lite matematik för Telia

Telia är jublande glada över att man nu kan surfa ännu snabbare

Och som @gorantq kallt konstaterar, därmed kan man äntligen surfa upp sin ranson på ca en minut

Nu har telia förvisso lanserat lite nya och högre gränser sedan jag skrev om det sist, så i praktiken kan man nog faktiskt ösa på i hela fem minuter eller så. Vilken surffest.

När ska marknadsförarna inse att för stor skillnad mellan erbjudande och verklighet faktiskt skadar produkten mer än den kortsiktiga hypen gynnar den.

14 thoughts on “Lite matematik för Telia”

 1. Det baserar du på vilken information? Det maffigaste abonnemanget för företag, som jag skrivit om tidigare, var begränsat till 1GB, men nu har man höjt det till 10GB
  ”10 GB/mån, därefter sänks hastigheten till 120 kbit/s”

  Så jag antar lite fel med min gissning på 5 min, i själva verket – om du har det största och dyraste ab som går att köpa – så kan du surfa med fri fart i 20 minuter. Det räcker *nästan* till en hockeyperiod ;)

  Reply
 2. 10 Gigabyte är ju, för det första, 20 gånger mer än 500 Megabyte. Sedan finns, för privatpersoner, Telia Mobilt Bredband 4G med 30 Gigabyte förpackat:
  http://www.telia.se/privat/produkter_tjanster/m

  Att titta på streamat material är kanske heller inte “att surfa”? ;-)

  Det bör noteras att det ännu inte finns några telefonliknande terminaler för 4G, utan det är användning i vanlig dator som gäller.

  Mårten

  Reply
 3. Dessutom ingår obegränsad tillgång till Telias Surfzoner för WiFi i flera av Telias abonnemang på mobilt bredband.

  Mårten

  Reply
 4. Ska vi verkligen dra de frågorna en gång till? Om du tittar i kommentarstråden på förra bloggposten i ämnet så har allt det du skriver redan kommenterats. Bland annat av Telia som verkar ha bättre koll än du på hur mycket de är ute och cyklar.

  De allvarliga bitarna i kritiken kvarstår däremot fortfarande. Man sätter en för snål cap från början, och man stryper för hårt efter den cap:en.

  Reply
 5. 80*60/8=600mb/m Det innebär att om jag mot all förmodan skulle få upp mitt 4G modem i högsta hastighet kan vara nöjd i ~17minuter. Cap:en är på tok för snål, för att sedan dra ner mig i ett träsk på 120kb/s.

  Reply
 6. Joakim,

  det är ju jättebra att du kritiserar företeelser som du ogillar men nog måste man väl få påpeka totala missförstånd i tråden utan att du förfaller till personangrepp?
  Telia Mobilt bredband med snålaste medpackade datavolymen har en maximal hastighet om endast 2 Megabit/s. Enligt produktinformationen på http://www.telia.se/mobiltbredband måste du köpa största paketet Telia Mobilt Bredband 4G för att ö h t få tillgång till 4G-hastigheter, och där har du en datavolym som är 60 gånger större än den första kommentatorn hade räknat på. Kombinationen 500 Megabyte och 4G finns helt enkelt inte!

  En internationell jämförelse är intressant. I USA har AT&T tydligen slopat fri data för nya Apple-användare, och landar på blygsamma 2 Gigabyte per månad.

  Varför blev du så upprörd, egentligen? Vaknat på fel sida?

  Reply

Leave a Reply